ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αντιμετώπισε το αυχενικό σου με τη φυσιοθεραπεία νέας γενιάς

Νέες εξελιγμένες θεραπευτικές τεχνικές
4
'
ponos-afxena

Η εποχή που τα όπλα για την αντιμετώπιση του πιασμένου αυχένα ήταν η χειρομάλαξη, ο υπέρηχος και οι διαθερμίες έχει περάσει. Πλέον η φυσικοθεραπεία «παίζει μπάλα» με νέες εξελιγμένες θεραπευτικές μεθόδους που εξασφαλίζουν όχι μόνο ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλά και μείωση των υποτροπών.

Με τη συνεργασία του Θεοφάνη Μουτζούρη, Φυσικοθεραπευτή Απόφοιτο του Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών, Ενεργό Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, www.physiof.gr, θα τις ανακαλύψουμε.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι ένας γενικός όρος με τον.οποίο εκφράζουμε τις ενοχλήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν στην καθημερινή μας ζωή εξ αιτίας της διαταραχής της φυσιολογικής ανατομίας των επτά αυχενικών σπονδύλων αλλά και της διαταραχής της λειτουργίας τους. Έτσι λοιπόν πόνος στην περιοχή του αυχένα της ωμικής ζώνης ή σε διάφορα σημεία στα άνω άκρα μουδιάσματα, αδυναμία κινήσεων στα άνω άκρα, πόνος σε κινήσεις της κεφαλής, ζαλάδες ή πονοκέφαλος είναι σε αρκετές περιπτώσεις δείγμα πως ίσως κάποιος πάσχει από αυχενικό σύνδρομο. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά ακόμα και μικρές ηλικίες και που σχετίζεται άμεσα με τις συνέπειες της καθιστικής ζωής και της δουλειάς γραφείου.

Η διάγνωση του γίνεται από τον ορθοπεδικό με αξιολόγηση των συμπτωμάτων και εάν και εφόσον χρειάζεται με ακτινολογικό έλεγχο. Σε περισσότερο δύσκολες περιπτώσεις εκτελείται μαγνητική η αξονική τομογραφία. Με τι θεραπεία όμως τι γίνεται;

Τι δεν έχει αλλάξει στη θεραπεία

Η θεραπεία γίνεται με φαρμακευτική αγωγή από τον γιατρό και με φυσικοθεραπεία. Ένας θεραπευτικός συνδυασμός που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του συνδρόμου. Η κλασική φυσικοθεραπεία περιλαμβάνει διαθερμία, ηλεκτροθεραπεια, υπέρηχο, λειζερ, μάλαξη και κάποιες ασκήσεις ή διατάσεις. Πλέον όμως με την επίσκεψη σε ένα καλά οργανωμένο φυσικοθεραπευτήριο υπάρχουν κι άλλες επιλογές που χρησιμοποιούνται θεραπευτικά για την ανακούφιση του ασθενούς.

Τι έχει αλλάξει στη φυσικοθεραπεία;

fusiotherapeia

Η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και οι έρευνες έχουν δώσει στους φυσικοθεραπευτές τα τελευταία χρόνια και άλλα όπλα αντιμετώπισης του αυχενικού συνδρόμου. Έτσι λοιπόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα τον ασθενή και τα συμπτώματα οι θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, η μαγνητοθεραπεία,ο βελονισμός ή ο.ηλεκτροβελονισμος ,τεχνικές manual therapy, η ergon technique, η θεραπευτική άσκηση και η θεραπευτική χειρομάλαξη.

Οι τεχνικές αυτές δεν.εφαρμόζονται όλες μαζί. Ο φυσικοθεραπευτής ανάλογα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής αποφασίζει τι είναι καλύτερο για αυτόν και του το προτείνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος του και βέβαια για την επαναφορά του στην καθημερινότητα χωρίς ενοχλητικά συμπτώματα.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει λοιπόν κάποιος που επισκέπτεται ένα φυσικοθεραπευτήριο για να ανακουφιστεί από το αυχενικό του είναι να εμπιστευτεί το φυσιοθεραπευτή και τις επιλογές θεραπείες που θα του προτείνει. Στόχος, εξάλλου, δεν είναι μόνο η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα αλλά και η μείωση ή εξάλειψη των υποτροπών.

Αγαπημένο