ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 συμπληρώματα που χρειάζεσαι στην περίοδο σου

Όταν έχεις περίοδο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εκτός από το να βάζεις μία θερμοφόρα και να παίρνεις ένα αναλγητικό περιμένοντας να περάσει. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν κράμπες, εναλλαγές στη διάθεση, πόνο στο στήθος, πόνο στην πλάτη και ναυτία σε τακτική μηνιαία βάση γι’ αυτό χρειάζεται αντιμετώπιση.
3
'
γυναίκα πονάει περίοδος istockphoto

Υπάρχει μια φυσική προσέγγιση για τις πιο ενοχλητικές παρενέργειες της περιόδου, όπως βότανα και συμπληρώματα που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν. Από τη στιγμή που οι πόνοι της περιόδου δεν συνδέονται με προβλήματα όπως συμφύσεις στις σάλπιγγες, ενδομητρίωση κ.ά., υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι ανακούφισης.

Εάν ο πόνος είναι αφόρητος: Εκχύλισμα Λυγαριάς 

Ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της περιόδου είναι το εκχύλισμα λυγαριάς ή αλλιώς chasteberry. Το συμπλήρωμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα, όπως κράμπες, πονοκεφάλους και πόνο στο στήθος. Μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει μερικές από τις εναλλαγές της διάθεσης και τα ψυχολογικά συμπτώματα που προκαλεί ο εμμηνορροϊκός κύκλος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το συμπλήρωμα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από τα αντικαταθλιπτικά για αυτά τα συμπτώματα. Θέλεις να είναι η περίοδός σου ανώδυνη; Μπορείς!

Εάν έχεις κακή διάθεση: St. John's Wort

Δεν είναι διασκεδαστικό να νιώθεις ότι έχεις χάσει κάθε έλεγχο στα συναισθήματά σου, αλλά επίσης δεν χρειάζεται να είναι κάτι το αναπόφευκτο κάθε 28 ημέρες. Το St. John's Wort έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα ήπια συμπτώματα κατάθλιψης που προκαλεί η περίοδος. Εάν παίρνεις ήδη φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη ή άγχος, θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν προσθέσεις οποιαδήποτε φυτικά φάρμακα.

Εικόνα
istockphoto

 

Εάν πονά το στήθος σου: Έλαιο νυχτολούλουδου

Εκτός από το να επενδύσεις σε ένα άνετο σουτιέν που θα το φοράς κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, δοκίμασε το έλαιο νυχτολούλουδου, το οποίο σύμφωνα με μελέτες μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πόνο στο στήθος. (Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις αν έχεις την τάση να αποφεύγεις την άσκηση όταν έχεις περίοδο.)

Εάν έχεις τάση για έμετο ή φούσκωμα: Τσάι τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική επιλογή για την καταπολέμηση της ναυτίας και έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει τον πόνο της περιόδου. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι το τζίντζερ μπορεί να σε ανακουφίσει από τα εγκλωβισμένα αέρια και να ξεκινήσει τη διαδικασία της πέψης, επομένως είναι εξαιρετικό και για το φούσκωμα.

Εάν τα συμπτώματά σου είναι πραγματικά αφόρητα, συμβουλεύσου οπωσδήποτε έναν γιατρό.

Δες ακόμη: Πόνοι περιόδου: Πότε υπάρχει πρόβλημα;

Αγαπημένο