ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 αλήθειες που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς για τις καρδιοπάθειες

Αν δεν αφορά εσένα, το πιθανότερο είναι ότι αφορά κάποιον σημαντικό άλλο.
2
'
Δεδομένα για τις καρδιοπάθειες από την ΕΚΕ

Με αφορμή το νέο σποτ ευαισθητοποίησης, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέλει να θυμόμαστε όλοι ότι:

  • Η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου και νοσηλειών στον ελληνικό πληθυσμό. Ιδιαίτερα τα άτομα με αρρύθμιστη καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο ευάλωτα σε λοίμωξη από τον SARS-CoV2.
  • Κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται περισσότερο από 3 εκατ. νέες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου και περισσότερες από 600.000 περιπτώσεις αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.
  • Ιδιαίτερα στη χώρα μας η καρδιαγγειακή νόσος φαίνεται τα τελευταία χρόνια να ανευρίσκεται και σε μικρότερες ηλικίες, απότοκες της άθροισης παραγόντων κίνδυνου, όπως η αρτηριακή υπέρταση, το κάπνισμα και η παχυσαρκία.
  • Όσον αφορά τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που μπορούν να οδηγήσουν σε αναπηρία και επιβάρυνση της ποιότητας ζωής, χρειάζεται τακτική παρακολούθηση, καθώς ο κίνδυνος για ένα δεύτερο επεισόδιο είναι 14% για τους πρώτους 3 μήνες και μπορεί να αυξηθεί έως 40% για τα επόμενα 10 έτη.
  • Τα άτομα με αρρύθμιστη καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο ευάλωτα σε λοίμωξη από τον SARS-CoV2. Αυτό επιβεβαιώνεται και με πρόσφατη έρευνα. 

Το κύριο μήνυμα, ωστόσο, του σποτ έχει να κάνει με την επιβράδυνση στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας από ασθενείς με καρδιολογικά συμπτώματα λόγω του φόβου της πανδημίας.

Το να είμαστε καλά ενημερωμένοι, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν πάσχουμε από καρδιοπάθεια, μας κάνει αποτελεσματικούς στο να βοηθήσουμε τους άλλους.

Αγαπημένο