ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 έξυπνα κόλπα που μειώνουν τον πόνο της ένεσης

Ήρθε η ώρα για το ετήσιο τσεκ απ σου, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου τον πόνο της βελόνας που νιώθεις κάθε φορά όταν σου παίρνουν αίμα; Απόφυγέ τον με αυτά τα κόλπα!
14.10.2021
2
'
γυναίκα φοβάται την ένεση istockphoto

Ο φόβος για τον πόνο της ένεσης είναι επίκτητος: βλέπεις π.χ. κάποιον να κάνει ένεση και να δείχνει ότι πονάει με κάποιους μορφασμούς και πιστεύεις ότι και εσύ θα πονέσεις. Υπάρχει και καταγεγραμμένη η βελονοφοβία που ο φόβος του πόνου της ένεσης προκαλεί περισσότερο πόνο από την ίδια την ένεση! Αν κι εσύ φοβάσαι τη βελόνα αυτά τα έξυπνα τρικ θα σε βοηθήσουν να μην καταλάβεις τίποτα!

Κάνε κύκλους

Μόλις ο γιατρός εντοπίσει την περιοχή που πρόκειται να «τρυπήσει», άσκησε πίεση γύρω της διαγράφοντας ένα κύκλο με τον αντίχειρα και τον δείκτη σου για μερικά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της λήψης αίματος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς ένα είδος αντιπερισπασμού μπερδεύοντας τα νεύρα σου κι έτσι η ένεση μοιάζει περισσότερο με τσιμπηματάκι παρά με... μπουνιά!

Δες ακόμη: Ήρθε η ώρα για εμβόλιο; Πώς να ανακουφίσεις το παιδί σου αν πονάει

Εικόνα
istockphoto

 

Σταμάτα να αναπνέεις

Σε αντίθεση με τους υγιεινομικούς που σου συνιστούν να πάρεις μια βαθιά ανάσα, την επόμενη φορά που θα μπεις για αιματολογικό έλεγχο ή θα κάνεις το εμβόλιο για τον κορονοϊό, σταμάτα να αναπνέεις! Σύμφωνα με ερευνητές, όταν κρατάμε την αναπνοή μας ο εγκέφαλος λαμβάνει σήμα να καταστείλει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, αυξάνοντας σημαντικά την αντοχή στον πόνο.

Βήξε

Εάν βήξεις κατά τη διάρκεια της ένεσης μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνεται προσωρινά η πίεση στο στήθος και τον νωτιαίο σωλήνα αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο.
 

Χαμογέλα ειλικρινά

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι το χαμόγελο μειώνει τον πόνο έως και 40%. Επιπλέον, το ειλικρινές χαμόγελο, που χρησιμοποιεί τους μυς γύρω από το στόμα και τα μάτια γνωστό και ως «χαμόγελο Duchenne» μπορεί να αμβλύνει σημαντικά το άγχος που δημιουργεί η θέα της βελόνας, μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό.

Διάβασε ακόμη: Εμβόλιο γρίπης: Tι δεν πρέπει να φας;

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!