ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 διάσημες τραγουδίστριες που πάσχουν από Λύκο και δεν διστάζουν να το αποκαλύψουν

Μάθε περισσότερα για την αυτοάνοση πάθηση που προτιμά κυρίως τις γυναίκες.
3
'
διάσημες τραγουδίστριες με κοινό αυτοάνοσο Λύκο ABACA

50 έως 100 άτομα σε κάθε 100.000 ανθρώπους μπορεί να πάσχουν από Συστηματικός Ερυθηματώδη Λύκο, ένα αυτοάνοσο ρευματικό νόσημα. Πρόκειται για μια χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοση πάθηση, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους ιστούς του σώματος. Η φλεγμονή επηρεάζει από όργανα, μέχρι αρθρώσεις, δέρμα και αίμα. Μπορεί να παρουσιασθεί και διαδράμει τελείως αθόρυβα έως απότομα και κεραυνοβόλα.

Το γεγονός ότι κάποιοι διάσημοι δήλωσαν ανοιχτά ότι πάσχουν από Λύκο έκανε την ασθένεια πιο γνωστή παρόλο που δεν είναι τόσο σπάνια όσο ίσως κάποιοι νομίζουν. Η νόσος προτιμά τις γυναίκες – είναι 9 φορές πιο συχνή σε αυτές από ότι στους άνδρες- κι εμείς σου παραθέτουμε 3 πολύ γνωστές τραγουδίστριες που μίλησαν ανοιχτά για αυτό.

Δες και αυτό: Οι διάσημοι Έλληνες που έχουν αυτοάνοσα νοσήματα και μιλούν ανοιχτά γι΄αυτά

Selena Gomez

Εικόνα
διάσημες με λύκο
ABACA

 

Πριν μερικά χρόνια η Selena Gomez, εξαιρετικά δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια, αποκάλυψε μέσω μιας συνέντευξης της, πως πάσχει από Συστημικό Ερυθηματώδη Λύκο. Ένα αυτοάνοσο νόσημα που πλήττει πολλά συστήματα του οργανισμού μεταξύ αυτών και τα νεφρά. H Gomez χρειάστηκε να νοσηλευτεί εξαιτίας του νοσήματος αρκετές φορές και χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Έχει μάλιστα φωτογραφηθεί με τις ουλές από την επέμβασή της.

Lady Gaga

Εικόνα
διάσημες με νόσο λύκο
ABACA

 

H Lady Gaga, είναι μια ακόμα διάσημη τραγουδίστρια που έχει δηλώσει ότι έχει βγει θετική στην εξέταση που προσδιορίζει την εγκυρότητα του Λύκου πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά. Παρόλα αυτά δεν έχει εκδηλώσει συμπτώμτα της νόσου. Ένα δεύτερο αυτοάνοσο είναι αυτό που την ταλαιπωρεί. Η ινομυαλγία με βασικά συμπτώματα τους έντονους διάχυτους μυικούς πόνους και την κόπωση για την οποία επίσης έχει μιλήσει ανοιχτά.

Διάβασε ακόμα: Victoria De Angelis - Η μπασίστρια των Måneskin που δίνει "μάχη" με τις κρίσεις πανικού

Toni Braxton

Εικόνα
διάσημες με νόσο λύκο
ABACA

 

Άλλη μια γνωστή τραγουδίστρια που έχει βραβευθεί μάλιστα με  7 Grammys, πάσχει από Ερυθηματώδη Λύκο. Η μιγάς Braxton επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει το νόσημα να προτιμά τις γυναίκες της μαύρης φυλής καθώς το νόσημα είναι πιο συχνό σε αυτές από ότι στις λευκές προφανώς για γονιδιακούς λόγους. Η Braxton έχει μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για το νόσημα της και μάλιστα εξήγησε ότι η αύξηση του βάρους της οφείλεται στις μακροχρόνιες θεραπείες που υποβάλλεται.

Ίσως σε διαφέρει κι αυτό: Από ποια ψυχική διαταραχή πάσχει η Britney Spears;

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις για τον Λύκο

Σύμφωνα με το e-rheymatology.gr  η νόσος εκδηλώνεται πιο συχνά σε γυναίκες ηλικίας 20-30 και τα αίτια είναι αδιευκρίνιστα με την έντονη ψυχική φόρτιση να φαίνεται να αποτελεί παράγοντας πυροδότησης της νόσου. Συμπτώματα της νόσου μπορεί να είναι μεταξύ άλλων η έντονη κόπωση, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις, μυαλγία, εξάνθημα στα μάγουλα και στη μύτη (που μοιάζει με πεταλούδα), τριχόπτωση, αναιμία, άφθες στο στόμα, ναυτία, φωτοευαισθησία κ.α. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για το Λύκο, ωστόσο υπάρχουν φαρμακευτικές αγωγές και θεραπείες ανοσοκαταστολής, που αναστέλλουν για κάποιο χρονικό διάστημα την εξέλιξη της πάθησης και έτσι επιτυγχάνεται ύφεση των συμπτωμάτων.

 

Αγαπημένο