ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Ο αγαπημένος μου προορισμός για διακοπές

Γιατί όλοι έχουμε ένα μέρος με αγαπημένες αναμνήσεις και εμπειρίες που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη ζωή μας.
4
'
Κατερίνα Στικούδη αγαπημένο μέρος για διακοπές

Ένα ερώτημα που προβληματίζει όλους μας, οικογένειες, εργένηδες, παρέες, είναι το αν προτιμάμε να πάμε διακοπές σε σταθερό (κάθε καλοκαίρι) προορισμό, ή σε διαφορετικό, αφού η χώρα μας έχει ένα σωρό κρυμμένες και γνωστές ομορφιές.

Στα παιδικά μου χρόνια οι γονείς μου γούσταραν περιπέτεια. Δε με χάλαγε καθόλου. Με το παλιό κόκκινο καντέτ του μπαμπά μου είχαμε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Γεμίζαμε φωτογραφικά άλμπουμ κάθε χρόνο και γεμίζαμε εμπειρίες και αναμνήσεις για μια ζωή. Προφανώς και αλλού μας άρεσε περισσότερο και αλλού λιγότερο, αλλά η αίσθηση ότι κάθε ταξίδι οδηγούσε σε μια διαφορετική εμπειρία ήταν αναντικατάστατη.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Διακοπές αγαπημένο μέρος

 

Το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα μου έφερναν τα καθημερινά καλοκαιρινά ταξίδια τα τελευταία 15 περίπου χρόνια λόγω δουλειάς. Προς Θεού, δεν παραπονιέμαι, μου αρέσουν οι περιοδίες, οι συναυλίες, η επαφή με τον κόσμο, αλλά τα καλοκαίρια μου πια είχαν μετατραπεί σε μια διαρκή παρουσία σε αεροδρόμια και λιμάνια, χωρίς όμως καμία παραμονή σε προορισμούς και ήρεμη απόλαυση της ομορφιάς του κάθε τοπίου.

Προφανώς και στις δύο αυτές, διαμετρικα αντίθετες περιόδους της ζωής μου, επισκέφθηκα τον ίδιο προορισμό, με διαφορά ετών, και είδα με δύο διαφορετικές οπτικές το ίδιο μέρος. Ένα από τα πάμπολλα τέτοια μέρη ήταν η Πάργα. Και σαν παιδί, και σαν ενήλικας εντυπωσιάστηκα. Μέσα μου (μπορεί και φωναχτά, δεν ξέρω…) είπα “ωραία που θα ήταν να είχα ένα εξοχικό εδώ τριγύρω…”

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Διακοπές αγαπημένο μέρος

 

Πως τα φέρνει η ζωή όμως ε; Ποιος να μου τό λεγε…. Όχι μόνο το “έτερον μου ήμισυ” έχει καταγωγή από ένα πολύ όμορφο χωριό 10 χλμ έξω από την Πάργα,το Μορφάτι, όχι μόνο έχει σε πολύ καλή κατάσταση ένα σπίτι στο χωριό που μας φιλοξενεί πολύ συχνά, αλλά μου 'μελε να παντρευτώ και εκεί!

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βρούμε λίγες μέρες να αποδράσουμε στην Ήπειρο. Ο δρόμος πλέον είναι καλός και όχι όσο κουραστικός ήταν παλιά. Εκεί έχουμε πολλούς φίλους και συγγενείς. Και οι επιλογές μας πάρα πολλές. Αρχικά η Πάργα είναι πανέμορφη. Για καφέ για βόλτα, για φαί, για ποτό, για παρέα. Εντάξει, την περίοδο από αρχές Ιουλίου έως και 15 Αυγούστου έχει… πολύ κόσμο (να το θέσω ευγενικά), αλλά αυτό γίνεται σχεδόν παντού.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Διακοπές αγαπημένο μέρος

Οι επιλογές για παραλίες είναι αλήθεια άπειρες. Από την Πρέβεζα μέχρι τα Σύβοτα, απέχουν όλες το πολύ μισή ώρα. Λούτσα, Βάλτος, Βράχος, Αλωνάκι, Αμμουδιά, Λίχνος, Σαρακήνικο, Καραβοστάσι… περιοχές και παραλίες γνωστές, κρυφές, οργανωμένες, μυστικές… ότι ζητήσεις το βρίσκεις.

Κοντά μας είναι και το νεκρομαντείο του Αχέροντα, ένας σημαντικός Αρχαιολογικός χώρος. Τα χωριά κατά μήκος του ποταμού Αχέροντα είναι επίσης υπέροχα.

Προφανώς και υπάρχουν άπειρα μέρη στην Ελλάδα που είναι πανέμορφα. Τα τελευταία χρόνια όμως, χειμώνα – καλοκαίρι, περιμένω πως και πως να βρω μερικές μέρες για μια σύντομη απόδραση στο Μορφάτι, στην Πάργα και στις γύρω περιοχές…. Και στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη Διακοπές αγαπημένο μέρος

 

Εδώ στη φωτογραφία μαζί μου είναι ο Φάμπιο!!! Ένας φίλος που δεν είχε σπιτάκι για καιρό αλλά πλέον περνάει πολύ όμορφα με τον ξάδερφο μου τον Βασίλη Τσαλούκα στο χωριό μας το Μορφάτι. Του αρέσουν οι αγκαλιές και φυσικά οι λαχταριστές νοστιμιές!!! ❤️

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο