ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

My Beauty Routine

Συμβουλές για να γίνει ο καθρέφτης σου ο καλύτερός σου φίλος!
3
'
Κατερίνα Στικούδη

Θα σας πω ένα μυστικό. Από τα 18 μου χρόνια και μετά έχω κατά καιρούς έντονο πρόβλημα με την ακμή στο πρόσωπό μου. Δε μιλάω απλά για εφηβική ακμή που κάποια στιγμή φεύγει. Μιλάμε για σημαδάκια και ερεθισμούς στο πρόσωπο που κατά καιρούς γίνονται πιο έντονα και άλλοτε μου δίνεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα μπορεί να αποτελεί παρελθόν. Νομίζω ότι πολλοί από εσάς, άντρες και γυναίκες μπορείτε να ταυτιστείτε και να καταλάβετε πολύ καλά τι περνάω και βέβαια τι συνέπειες μπορεί να έχει τόσο εξωτερικά όσο και ψυχολογικά.

Πέρα από το ξεκάθαρα ορμονικό ή οργανικό θέμα, το πόσο λιπαρό είναι το δέρμα του καθενός μας δηλαδή, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Ο πιο βασικός είναι η σχέση που έχουμε ως γυναίκες με το μακιγιάζ και ΚΥΡΙΩΣ με τη διαδικασία αφαίρεσής του. Το γνωστό μας – και δυστυχώς όχι αγαπημένο – ντεμακιγιάζ είναι κάτι που δεν το παίρνουμε όσο σοβαρά χρειάζεται, γι’ αυτό και καταθέτω μερικές σκέψεις που μπορεί να σας προβληματίσουν.

Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η επιλογή των προϊόντων ομορφιάς, η επιμέλεια στη διατήρησή τους και το γεγονός – που πολύ συχνά ξεχνάμε – ότι έχουν ημερομηνία λήξης. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσες γυναίκες αδιαφορούν για αυτό το τελευταίο, ειδικά επειδή η επιδερμίδα τους είναι ανθεκτική, με αρνητικότατες όμως συνέπειες για την υγεία της επιδερμίδας τους τόσο στο άμεσο όσο και στο μακρινό μέλλον.

Εικόνα
make up

Ένα δεύτερο σημείο που ξέρω ότι χρήζει αναφοράς είναι η μη έγκαιρη αφαίρεση μακιγιάζ. Πολλές φορές έχω συλλάβει τον εαυτό μου, ιδιαίτερα πιο μικρή όταν τα ξενύχτια ήταν πιο συχνά, να γυρνάω σπίτι και να κοιμάμαι με το μακιγιάζ. Αυτό είναι καταστροφικό για την επιδερμίδα εννοείται! Το ίδιο σημαντικό είναι και η χρήση κατ’ επανάληψη της ίδιας πετσέτας. Το δέρμα μας χρειάζεται μεγάλη προσοχή και φροντίδα και η καθαριότητα – πολλές φορές σε σημείο υστερίας – είναι κάτι που δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε.

Εικόνα
ντεμακιγιάζ

Τέλος, σίγουρα έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να «πειράζει» το πρόσωπο και κάποιον ερεθισμό. Μέγα λάθος! Γενικά, θέλω να σας πω ότι πέρα από τη δουλειά που η εικόνα μας είναι σημαντική – ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιείται ο καθένας – το ίδιο σημαντική είναι και στον ψυχολογικό τομέα. Γυναίκες και άντρες διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητά τους με βάση την πρώτη ματιά στον καθρέφτη τους.

Για όλα αυτά καταλαβαίνουμε τη σημασία της συχνής φροντίδας του προσώπου. Και βέβαια μιλάω ΚΑΙ για τους άντρες, μη νομίζουν ότι μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η «μάτσο» εικόνα τους. Από την καθημερινή ενυδάτωση μέχρι την επίσκεψη σε έναν δερματολόγο, πάντα ανάλογα με την κλίμακα της κατάστασης.

Να θυμάστε πως το ότι αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τη βελτίωσή του – σε λογικά πλαίσια πάντοτε χωρίς υπερβολές.

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο