ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Ακμή είναι... θα περάσει!

Αν και εσύ ταλαιπωρείσαι από ακμή να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη.
4
'
Κατερίνα Στικούδη ακμή

Η αυτοπεποίθηση σε κάθε άνθρωπο δεν έρχεται εύκολα, ούτε παραμένει για πάντα. Ακούμε πολλούς να μας λένε τα κλισέ τύπου «αγάπα τον εαυτό σου με τις ατέλειές του» αλλά είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο όταν οι ατέλειες σου είναι ορατές, κυρίαρχες και το σημαντικότερο, εμποδίζουν τη δουλειά σου.

Αντιμετώπισα την ακμή στο πρόσωπο πρώτη φορά αμέσως μετά τα 20 μου χρόνια. Μέχρι τότε το χλώριο στην πισίνα είχε αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» και ήμουν αυτό που λέμε «χαρτί». Όμως μόλις μπήκα στο χώρο (τηλεόραση, στούντιο, φωτογραφίσεις, επιδείξεις) το πρόσωπό μου δεν άντεξε. Και αυτό κυρίως γιατί δεν ήταν συνηθισμένο. Δε μου άρεσε το μακιγιάζ. Δύσκολα θα ακουμπούσε το πρόσωπό μου κατά τη διάρκεια της ημέρας, και οι βραδινές έξοδοι ήταν εξαίρεση και όχι κανόνας. Κάπου εκεί ήρθε το σοκ. Make up από το πρωί μέχρι το βράδυ, πολλές φορές με φώτα δυνατά, με ήλιο, με κούραση, ιδρώτα και ταλαιπωρία, δεν άντεξε το προσωπάκι μου.

Η περίοδος που είχα έντονο πρόβλημα ακμής δεν ήταν μεγάλη. Αλλά ήταν πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε γιατί εντάχθηκα σε ένα φαύλο κύκλο, τα σημάδια στο πρόσωπο χρειάζονταν μακιγιάζ έντονο, που δημιουργούσε ακμή, και μετά πάλι χρειαζόμουν make up. Μύλος. Όμως τα προβλήματα ήταν πολύ μεγαλύτερα από την αντιμετώπιση που είχα από κόσμο κυρίως της δουλειάς και κυρίως πίσω από την πλάτη μου.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη ακμή

 

«Συνεργάτες», άνθρωποι που σε βλέπουν, σε φροντίζουν, επιμελούνται την εμφάνισή σου, μπορεί να είναι άγγελοι μπροστά σου, να σου «τονώνουν» την αυτοπεποίθηση, αλλά μόλις τους γυρίσεις την πλάτη και ο κύκλος τους αλλάξει, έχουν πρόχειρο ένα φτυάρι, σύζυγο την υπερβολή και όπλο την κακεντρέχεια. Μπορείς να το πεις και bullying όλο αυτό, αλλά οι όροι δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η αντιμετώπιση κάθε κατάστασης. Οπλισμένη με πείσμα, και μεθοδικότητα, με την βοήθεια ειδικών πάντα, μπόρεσα και έλεγξα το πρόβλημα αυτό, χωρίς βέβαια να λείπουν οι άσχημες μέρες, ειδικά όταν είχα clip – σύμπτωση που αποδεικνύει και τους ψυχοσωματικούς παράγοντες που συνδέονται με το ζήτημα – χωρίς να λείπουν οι γκρίνιες και οι εκάστοτε υπόνοιες από τους προαναφερθέντες καλοθελητές. Πάντως η κοινοτυπία του «η ακμή φεύγει με τα χρόνια» δεν ισχύει. Η εμπειρία μου λέει ότι το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό δέρμα, ορμονική συμπεριφορά και δεν είναι εύκολο να ζυγίσουμε μια τέτοια κατάσταση.

Εικόνα
Κατερίνα Στικούδη ακμή

 

Όπως δε μου είναι εύκολο να γράφω αυτές τις γραμμές, ξέρω πως πολλοί από σας που τις διαβάζετε, αντιμετωπίσατε ή αντιμετωπίζετε ακόμα και τώρα ανάλογο θέμα. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Δικαιολογώ την απροθυμία που είχατε χτες να βγείτε, να δείτε τους φίλους σας, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη, να βάλετε τα καλά σας, να πάτε στο ραντεβού που τόσο πολύ περιμένατε, να δείτε κάποιον σημαντικό για τη δουλειά σας, να αντικρύζετε βλέμματα επικριτικά, λες και είναι δικό σας λάθος τα σημάδια στα μάγουλα και στο μέτωπο. Είμαι εδώ να σας πω ότι θα περάσει! Θα περάσει πιο γρήγορα προφανώς με τη βοήθεια ειδικού, που θα σας παρέχει τεχνογνωσία αλλά και ψυχολογική υποστήριξη. Που θα καταλάβει ότι η περίπτωσή σου δεν είναι ίδια με τις άλλες, γιατί εσύ δεν είναι ίδιος, ίδια με κανένα.

Το μόνο που δε θα «περάσει» ποτέ είναι η βλακεία και η κακία όλων αυτών που θα συνεχίσουν να μιλάνε για σας με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και χρόνια μετά το πέρας της ακμής, θα μείνει ακλόνητη η παρακμή τους.

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο