ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι συμβαίνει με την ανάγκη μας για αγάπη;

Μήπως είναι πιο ισχυρή η ανάγκη μας για αγάπη, από ότι η ίδια η αγάπη, γι αυτό δεν διακρίνουμε καθαρά το μεγαλείο της;
3
'
Σόφη Πασχάλη

Τι είναι αγάπη για σένα;

Τι είναι ανάγκη για σένα; Δοκίμασε να απαντήσεις. Είναι δυο διαφορετικές έννοιες. Η αγάπη είναι προσφορά. Ανιδιοτέλεια.Η αγάπη δεν είναι επιχείρηση! Δίνω εγώ αυτά, εσύ δίνεις αυτά, πάμε! Όχι, δεν είναι συναλλαγή! Είναι εύθραυστη, είναι όμορφη, είναι η μορφή της αγνότητας.

Τι γίνεται όμως με μας τους ανθρώπους;

Ακούω αρκετούς να λένε γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα. Γιατί επέλεξες τα ζώα; Επειδή δεν έχουν φωνή και δεν σου αντιμιλάνε; Επειδή ότι και να τους κάνεις είναι εκεί για σένα; Έχεις γνωρίσει ακατάλληλους ανθρώπους. Το καταλαβαίνω, δεν είσαι ο μόνος. Η ερώτηση είναι, τι μάθημα πήρες; Προσελκύουμε ακατάλληλα άτομα, όταν και εμείς είμαστε ακατάλληλο άτομο.

Γιατί να φταίει ο άλλος, και όχι εμείς;

Γιατί ο άλλος είναι ακατάλληλος για εμάς και όχι εμείς ακατάλληλοι για τους άλλους; Δεν γίνεται να ζητάς αγνή αγάπη και να προσφέρεις πχ ψέματα. Δεν κολλάνε αυτά τα δυο. Αντικρούονται! Έρχονται τα άτομα που έρχονται στη ζωή μας, θεωρούμε ότι μας πληγώνουν και τους ονομάζουμε ακατάλληλους. Αν το εξετάσεις διαφορετικά θα δεις ότι έρχονται για να μας βοηθήσουν. Να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αν εσύ ανακαλύψεις μέσω της σχέσης σου ποιος είσαι, ποιος δεν είσαι, πώς θες να φέρεσαι, πώς δεν θες να φέρεσαι, τότε γιατί αυτή η σχέση λέγεται αποτυχία; Είναι πρόοδος! Ανάπτυξη! Τελείωσε, αν τελείωσε, γιατί ενδεχομένως έχεις να συναντήσεις τον άνθρωπο που προορίζεται για σένα!

Όταν σε πλάθεις αυτομάτως αλλάζει και ο τρόπος που ψάχνεις και που κοιτάς. Άρα, προσδιόρισες τον εαυτό σου μέσα από τη σχέση που σε πόνεσε και πόνεσες. Ευχαρίστησε τη σχέση σου, συγχώρεσε την και προχώρησε. 

Το βασικό ερώτημα: Τι μαθαίνω από τον πόνο και πώς τον αξιοποιώ; Τι θέλω τώρα; Οφείλουμε να απαντήσουμε στο τι θέλουμε για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε το θέλω μας. Δεν αρκεί απλά να θέλουμε. Το θέλω μέχρι το μπορώ έχει πολύ δρόμο και πολύ δουλειά! Την θέση εργασίας σου, την κατέκτησες σε μια νύχτα; Όχι! Σπουδασες, παιδεύτηκες, εργάστηκες σε διάφορους κλάδους για να φτάσεις στο σημείο που ήθελες! Έτσι γίνεται και με την εξέλιξη εαυτού! Για να φτάσεις στην καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου και με τους άλλους, οφείλεις να δουλέψεις με τον εαυτό σου!

Ποιος είναι ο τρόπος άραγε να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα για να έλξουμε τα άτομα που επιθυμούμε;

Η απάντηση είναι πιο απλή από ότι φανταζόμαστε, Με την αλήθεια μας. Αν οι δονήσεις μας συντονίζονται με διαφορετικά πράγματα από ότι οι σκέψεις μας, από τη μια έλκουμε και από την άλλη απωθούμε την επιθυμία, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση. Αυτά που σκέφτομαι, με αυτά που λέω και με αυτά που πράττω οφείλουν να έχουν συνοχή. Άρα, αν βρω την αλήθεια μου, μετά είμαι και ανοιχτός στο να συναντήσω και την αντίστοιχη αλήθεια!. Οι δρόμοι έτσι απλά ανταμώνουν, αβίαστα. Το νιώθεις! 

Αγαπημένο