ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ζευγάρια σε καραντίνα. Ποιο το (πραγματικό) πρόβλημα;

Ποιο είναι το ποσοστό των ζευγαριών που δεν απόλαυσε το σεξ της καραντίνας, σύμφωνα με τον Δρ. Θάνο Ασκητή.
3
'
σεξουαλικές σχέσεις ζευγαριών καραντίνα shutterstock

Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε σεξ! Αυτό ήταν μια κοινή παραδοχή των ζευγαριών σε γάμο ή συμβίωση την προ Covid εποχή. Θέλοντας να πείσουν τον εαυτό τους και τους άλλους ότι ο πολυάσχολος τρόπος ζωής ευθύνεται για την απομάκρυνση στο σεξ και τις περιορισμένες σεξουαλικές συνευρέσεις. Έλεγαν την αλήθεια όμως;

Επειδή ήρθε η εποχή που τα ζευγάρια σε γάμο ή συμβίωση αναγκάστηκαν λόγω του lockdown να περάσουν πάρα μα πάρα πολλές ώρες μαζί.

Ως εκ τούτου θα περίμενε κανείς ότι οι περισσότερες ώρες μαζί θα έφερναν μια αύξηση στις σεξουαλικές τους επαφές. Κι όμως, τα στατιστικά δεδομένα κάθε άλλο παρά αυτή την προσδοκία υποστηρίξαν.

Ποιο είναι το ποσοστό των ζευγαριών που απόλαυσαν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Σύμφωνα με τον  Δρ. Θάνο Ασκητή, Ψυχίατρο - Σεξολόγο, Καθηγητή Ψυχιατρική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC), Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, η καραντίνα δυστυχώς δεν είχε θετική επίδραση στα ζευγάρια σε γάμο ή συμβίωση.

Tην εποχή της πανδημίας, το ζευγάρι που έμεινε πολύ μέσα στο σπίτι είχε παρενέργειες και όχι μόνο δεν βρήκε αλλά έχασε τη σεξουαλικότητά του. Πιο συγκεκριμένα, με βάση έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σημειώθηκε μείωση των σεξουαλικών συνευρέσεων κατά 40% στα ζευγάρια που είναι μόνιμοι σύντροφοι.

Μόλις το 15% των ζευγαριών από δύο μελέτες που έχει διεξαγάγει το Ινστιτούτο έδειξαν ότι απόλαυσε την καραντίνα και στο κρεβάτι.

Διάβασε ακόμα: Ποια στάση ύπνου του ζευγαριού προμηνύει διαζύγιο. 

Ποια ζευγάρια έχουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση

Ο Δρ. Θάνος Ασκητής εξηγεί ότι,παρόλο που χρόνια τώρα οι μόνιμοι σύντροφοι θεωρούσαν ως βασική αιτία των ελλειμάτων και προβλημάτων στη σεξουαλική τους ζωή την έλλειψη κοινού χρόνου, η καραντίνα τούς διέψευσε και απέδειξε ότι προφανώς τα αίτια ήταν άλλα κι ότι η απόσταση υπήρχε όχι λόγω έλλειψης χρόνου αλλά λόγω κακής επικοινωνίας και άλλων προβλημάτων.

Διάβασε ακόμα γιατί γάμοι και διαζύγια έχουν παγώσει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 85% έδειξε δυσφορία, απόσταση και ένταση λόγω της παραμονής στο σπίτι, στο πλαίσιο της συντροφικής σχέσης. Η κατάσταση μάλιστα φαίνεται να είναι πιο ασφυκτική για όσους έχουν παιδιά, καθώς φαίνεται ότι αυξάνεται η γκρίνια. «Ο εκνευρισμός είναι αναμενόμενος. Ζούμε σε μικρά σπίτια, δεν είναι εύκολο να ανακατεύονται ο ένας στα πόδια του άλλου όλη την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ασκητής.

Διάβασε εδώ: πως να μειώσεις του καβγάδες με τον σύντροφό σου. 

Τι άλλο έδειξε η έρευνα

Ότι τα πιο πολλά ευκαιριακά ζευγάρια χάθηκαν μεταξύ τους. Κι αυτή είναι αναμφισβήτητα άλλη μία παρενέργεια της πανδημίας στις σχέσεις των ανθρώπων.

Διάβασε ακόμα:  τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να διατηρήσεις την σεξουαλική σου υγεία εν μέσω πανδημίας. 

Αγαπημένο