ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 5 οφέλη του να είσαι single σύμφωνα με τους ειδικούς

Έφτασε το καλοκαίρι και εσύ είσαι single. Δε χρειάζεται να ανησυχείς γιατί το να είσαι μόνος σου έχει και τα θετικά του.
14.06.2021
3
'
SINGLE

Αν θέλαμε να μιλήσουμε για τους single ανθρώπους, θα λέγαμε πως εντάσσονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Αυτούς που ευχαριστιούνται την ελευθερία τους και αυτούς που δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι. Αν είσαι στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπου, η εργένικη ζωή σου ίσως σου φαίνεται κάπως νωχελική. Ειδικά τώρα που μετά απο την καραντίνα, κάπως όλοι φαίνεται πως βρήκαν το άλλο τους μισό, ή έστω έχουν παραμείνει -εκ του ασφαλούς- στις σχέσεις τους. Η single ζωή όμως, μπορεί να είναι και πολύ ευχάριστη, αν την αφήσεις να είναι, υποστηρίζει η ψυχολόγος.

Διάβασε ακόμα: Μοναξιά ή μοναχικότητα; Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβεις τη διαφορά

Ενώ μια υγιής σχέση πιθανότατα να έχει τα προνόμιά της, σπάνια σκεφτόμαστε όλο το καλό που μπορεί να προκύψει από το να είσαι ελεύθερος. Ακολουθούν κάποια απο τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει η εργένικη ζωή σύμφωνα με την ψυχολόγο και ειδικό στις σχέσεις Babita Spinelli, L.P., και την ψυχοθεραπεύτρια Megan Bruneau, M.A..

1. Δυνάμωσε τη σχέση με τον εαυτό σου

Συχνά, όταν είμαστε σε μια σχέση, ο σύντροφός μας μας βοηθά ανεβάζοντας την ψυχολογία μας και υπενθυμίζοντάς μας την αξία μας, σημειώνει η Bruneau. “Αν και ακούγεται κλισέ, το να είμαστε μόνοι μας, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πραγματική δουλειά με τον εαυτό μας”, λέει. “Μπορούμε να μάθουμε να κοιτάμε μόνο εμάς για ενθάρρυνση και υποστήριξη … εστιάζοντας στη σχέση μας με τον εαυτό μας και στην εσωτερική μας κριτική, η οποία με τον καιρό θα γίνει πιο βοηθητική και παραγωγική.” Είναι μια καλή στιγμή για να μάθεις πώς να αγαπάς τον εαυτό σου.

2. Βρές τι πραγματικά θέλεις

«Το να είσαι single σου δίνει το χώρο γπου χρειάζεσαι για να μάθεις περισσότερα για σένα», εξηγεί ο Spinelli. “Υπάρχει περισσότερη σαφήνεια για το ποιος είσαι και αρχίζεις να απολαμβάνεις τη δική σου παρέα περισσότερο”. Μπορεί η μεταπήδηση απο σχέση σε σχέση, να μας κάνει να χάνουμε κάπως τονόημα και το στόχο. Μένοντας μόνη για ένα διάστημα μπορείς να καταλάβεις που βρίσκεσαι και τι πραγματικά θέλεις.

Διάβασε επίσης: Μη βιάζεσαι να κάνεις σχέση... αν θες να κρατήσει.

3. Καλλιέργησε και δώσε σημασία στις μη ρομαντικές σχέσεις

Ενώ οι ρομαντικές σχέσεις έχουν συχνά προτεραιότητα, οι ισχυρές φιλίες είναι πολύ σημαντικές. Όταν έχουμε το χρόνο και το χώρο για να τις φροντίσουμε, μπορούν να εμπλουτίσουν τη ζωή μας με παρόμοιο και ακόμη ανώτερο τρόπο απο μια ρομαντική σχέση. “Όταν είμαστε single, έχουμε την τάση να έχουμε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και σε άλλες σημαντικές σχέσεις της ζωής μας”, λέει η Bruneau.

4. Έχεις περισσότερο χρόνο για σένα 

Είτε πρόκειται για κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις ή για ένα χόμπι που ήθελες να ξεκινήσεις, θα έχεις περισσότερο χρόνο απ’ότι όταν ήσουν σε σχέση. “Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν ότι η σχέση τους το αξίζει, δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθεις ότι έχεις πολύ λιγότερο χρόνο όταν σε μια σχέση”, λέει η Bruneau.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Αγαπημένο