ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 4 ανασφαλή λάθη που κουράζουν τον σύντροφό σου

Γιατί είναι ώρα να τα κόψεις, αν θες να αναβαθμίσεις τη σχέση σου.
4
'
couple sad shutterstock

Η συντροφική σχέση ανάμεσα σε ένα άνδρα και μια γυναίκα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Όχι μόνο επειδή άνδρες και γυναίκες είναι δύο αντίθετοι κόσμοι, βιολογικά και εγκεφαλικά. Πολύ συχνά η ανασφάλεια που επιδεικνύει μια γυναίκα στη σχέση της μπορεί να διαμορφώσει πρότυπα συμπεριφοράς που μπορεί να κουράσουν και τελικά να απομακρύνουν τον σύντροφό της.

Με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα εντοπίσαμε 4 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να επαναλαμβάνεις συχνά και καλό θα ήταν να αποφεύγεις, αν επιθυμείς ο έρωτας να παραμείνει δυνατός.

Διαρκώς ερμηνεύεις ή παρερμηνεύεις τα λόγια του

Τι εννοούσες λέγοντας αυτό; Γιατί το είπες εκείνο; Τι θέλεις να πεις ότι… Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει συχνά αυτές τις φράσεις, τότε είναι πιθανό να είσαι στην ανασφαλή θέση. Από τη μία, να θεωρείς ότι «κάτι κρύβεται» πίσω από τα λόγια τους και από την άλλη, να προσπαθείς να καταλάβεις τον σύντροφό σου με τον λάθος τρόπο, αμφιβάλλοντας συνεχώς για τα λεγόμενα του. Αυτή η στάση σε κάνει καχύποπτη και επιφυλακτική, ακόμα και επιθετική εκεί που δεν χρειάζεται. Και φυσικά, μια τέτοιου είδους στάση σε καθιστά αντιερωτική για το ταίρι σου. Οι άνδρες δεν αντέχουν την ανάλυση επί αναλύσεων. Επίσης, να θυμάσαι ότι το 99% των όσων λέει ή κάνει ένας άνδρας δεν έχουν να κάνουν με σένα. Χαλάρωσε λοιπόν και ρώτα τι εννοεί μόνο όταν είναι πραγματικά απολύτως απαραίτητο.

Ζητάς αποδείξεις

Αν συνέχεια πρέπει να αποδείξει ότι σε αγαπά με τρόπους που εσύ του υποδεικνύεις, τότε χάνεται ο αυθορμητισμός του και η ειλικρινή του διάθεση να δείξει την αγάπη του όπως εκείνος θέλει. Αν ζητάς δώρα, εξόδους, περισσότερο ή λιγότερο σεξ, λόγια που αποδεικνύουν συναισθήματα ως απαίτηση ή παράπονο και αποδεικτικό της αγάπης του, είναι βέβαιο ότι αυτός θα κουραστεί. Να θυμάσαι ότι οι άνδρες εκφράζουν την αγάπη τους με τρόπους που ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε οι γυναίκες. Με απλές κινήσεις όπως για παράδειγμα να σου αναβαθμίσει το κινητό, να σου αλλάξει την καμένη λάμπα ή να σε συνοδέψει στον γιατρό. Εκτίμησέ τα αυτά, γιατί καθόλου δεν πρέπει να τα θεωρείς αυτονόητα.

Ρωτάς συνέχεια αν σ’ αγαπάει

Είναι το χειρότερο από τα τρία. Αν κάνεις μια γρήγορη έρευνα ρωτώντας άντρες, θα το διαπιστώσεις. Η ερώτηση αυτή, όταν επαναλαμβάνεται διαρκώς, τον κάνει να νιώθει δυσάρεστα. Ακόμα κι αν δεν στο λέει συχνά, δεν χρειάζεται να αμφιβάλεις. Δοκίμασε να πεις εσύ σ’ αγαπώ σε εκείνον αντί να τον ρωτήσεις αν σε αγαπά. Είναι μάλλον απίθανο να μην σου πει ότι κι εκείνος σ’ αγαπά. 

Απαιτείς το "για πάντα μαζί"

Δεν υπάρχει το «για πάντα». Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο σύντροφός σου θα είναι δίπλα σου για πάντα. Πιο σωστά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε και για τον ίδιο του τον εαυτό, στο μέλλον! Αντίθετα, χάνεις το παρόν, χάνεις τη στιγμή, κουράζεσαι και τον κουράζεις. Το «για πάντα» είναι μία εφηβική έκφραση που στην ενηλικίωση -αργά ή γρήγορα- (όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο) αντιλαμβανόμαστε πως απλά, δεν υπάρχει!

Αγαπημένο