ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Slow Love: Γιατί είναι πιο πιθανό να γνωρίσεις το ιδανικό ταίρι εν μέσω πανδημίας.

Ο έρωτας εν μέσω πανδημίας όχι μόνο μπορεί να ανθίσει αλλά να ριζώσει για τα καλά.
3
'
slow love shutterstock

Αν είσαι single και προσπαθείς να βρεις ταίρι, ίσως σκέφτεσαι αυτό: ότι δεν είναι η καλύτερη εποχή για έρωτες εν μέσω πανδημίας - με ή χωρίς lockdown. Αναγκαστική κοινωνική απόσταση, οικονομική αστάθεια, αβεβαιότητα για το μέλλον σε κάνουν να μην έχεις καμία όρεξη για γνωριμίες, πόσο μάλλον για έρωτες. Κι όμως, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς. Ο έρωτας εν μέσω πανδημίας όχι μόνο μπορεί να ανθίσει αλλά να ριζώσει για τα καλά. Αυτό υποστηρίζει  η Αμερικανίδα ανθρωπολόγος Helen Fisher, η οποία μελετά τις σχέσεις των ανθρώπων ως ερευνητής ανθρώπινης συμπεριφοράς για τουλάχιστον 40 χρόνια. Η Fisher, ως ένα από τα βασικά συμβουλευτικά στελέχη του site γνωριμιών Match.com, αναλύοντας τα τελευταία δεδομένα ερευνών κατέληξε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία αν είσαι ελεύθερος ή ελεύθερη χρειάζεται να ξέρεις. Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που προκύπτουν η πανδημία όχι μόνο δεν βάζει φρένο στις σχέσεις όπως ίσως νομίζουν κάποιοι, αλλά αντιθέτως διασφαλίζει συνθήκες για πιο δυνατές σχέσεις. Ποιες ακριβώς όμως είναι αυτές οι συνθήκες; 

 

Αύξηση της επικοινωνίας

Λιγότερες δια ζώσης επαφές μπορεί να μειώνουν τις ευκαιρίες για παθιασμένα φιλιά ή παρορμητικές σεξουαλικές επαφές, όμως αυξάνουν τις επαφές με μηνύματα, τηλεφωνήματα, βιντεοκλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Fisher αναφέρει πως με βάση έρευνα που διεξήχθη στη βάση δεδομένων του Match.com σε δείγμα 6000 ανδρών και γυναικών φάνηκε ότι την προ covid εποχή η χρήση της βιντεοκλήσης μεταξύ ενδιαφερόμενων για συντροφική σχέση αφορούσε ένα 6%, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκε στο 69%. Σύμφωνα με την αμερικανίδα ερευνήτρια, η πανδημία φαίνεται ότι φέρνει ένα καλό για τις σχέσεις: μας αναγκάζει να γνωριστούμε καλύτερα. 

Τα θετικά του slow love

Είναι πάντα συναρπαστική μια σχέση που προκύπτει γρήγορα και αυθόρμητα. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Μια σχέση όμως που έχει ανθίσει σταδιακά, περπατώντας στα μονοπάτια της πιο βαθιάς ανάλυσης των σκέψεων και των συναισθημάτων μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δεσμό με πολύ γερές βάσεις. Όχι μόνο γιατί σε βοηθά να εντοπίσεις αν το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει είναι το ιδανικό ταίρι για σένα, αλλά και γιατί δίνει και στους δυο την ευκαιρία να γνωριστούν και να καταλάβουν καλύτερα ο ένας τον άλλο. Η εντονότερη ψυχική επαφή είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του slow love και όπως φαίνεται οι δύσκολοι καιροί της πανδημίας σε κάποιες περιπτώσεις την ευνοούν. Κι αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι είναι ότι το ψυχικό δέσιμο των ανθρώπων κάποιες φορές μπορεί να προκύψει τόσο δυνατό που να υπερνικήσει ακόμα και τον πιο παθιασμένο έρωτα. 

 
Αγαπημένο