ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σχέση με νεότερο άνδρα; Τα υπέρ και τα κατά που πρέπει να ζυγίσεις πριν προχωρήσεις

Τι κερδίζει μια γυναίκα άμεσα από τη σχέση με έναν νεότερο άνδρα και τι μπορεί να την αγχώσει σύμφωνα με τους ειδικούς.
5
'
dating a younger man shutterstock

Υπάρχουν πολλά θετικά που θα νιώσεις αμέσως μόλις κάνεις σχέση με νεότερο. Το πιθανότερο είναι ότι το σεξ θα σε συναρπάσει (είναι και θέμα αντοχής το καλό σεξ-μην το ξεχνάς αυτό). Θα νιώσεις και η ίδια νεότερη από την επαφή με τον φρέσκο κόσμο των πιο νέων από εσένα. Πιθανόν επίσης να νιώσεις και πιο ανάλαφρη από την επαφή μαζί του γιατί ξέρεις… ο κανόνας όσο λιγότερα τα χρόνια σου τόσο λιγότερα και τα προβλήματα που έχεις συνήθως ισχύει. Επίσης,  στα μάτια ενός νεότερου άνδρα μπορεί να βρεις επιτέλους κάποιον που πραγματικά θα σε θαυμάζει για τα μέχρι τώρα επιτεύγματά σου. Η σχέση με έναν νεότερο σύντροφο επομένως μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί αναζωογονητική για τη ζωή σου. Οπότε δεν είμαι σίγουρη γιατί το σκέφτεσαι, αν το σκέφτεσαι… Εξάλλου το πιθανότερο είναι ότι ο "μικρός" θα είναι επίμονος και οι όποιες αναστολές θα εξανεμιστούν.  Οπότε θα πρότεινα το εξής: μην πολυσκέφτεσαι… ζήσ΄ το!

Διάβασε επίσης: ποιο είδος σεξ επιθυμούν οι περισσότεροι μετά την πανδημία. 

Δεν θα σου κρύψω όμως ότι υπάρχουν και κάποιες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

Μπορεί να είστε σε διαφορετικές φάσεις ζωής

Εκείνος μπορεί να σπουδάζει  ακόμα για παράδειγμα, ενώ εσύ πήρες προαγωγή στη δουλειά σου. Σύμφωνα με την Jacqueline Schets, ψυχολόγο και σύμβουλο σχέσεων, καλό είναι να μην υπάρχουν ασάφειες για το μέλλον της σχέσης. Μια καλή ερώτηση, όπως προτείνει η ίδια, που μπορείς να του κάνεις είναι η εξής: πού και πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα. Και με βάση την απάντησή του να διατυπώσεις το δικό σου πλάνο. Η σύμβουλος σχέσεων εξηγεί ότι είναι καλό να είσαι ειλικρινής σχετικά για το τι θες από τη σχέση. 

Για εκείνον ο χρόνος μπορεί να είναι μια πιο χαλαρή υπόθεση

Για εσένα ίσως όχι. Φυσικά μπορείς να χαλαρώσεις και να το διασκεδάσεις για ένα διάστημα και σίγουρα έχεις βρει τον κατάλληλο για να το κάνεις. Όμως, αν μέσα σου υπάρχει η ανάγκη για μόνιμη σχέση ή έχεις την επιθυμία για τη δημιουργία οικογένειας, πρέπει να του μιλήσεις κάποια στιγμή για αυτές σου τις επιθυμίες κι ότι αυτό είναι που αναζητάς από μια σχέση.  Αν πάλι είσαι σε πιο χαλαρή φάση σε σχέση με το μέλλον, καλό είναι να του το πεις, για να νιώθει κι εκείνος πιο άνετα.

Διάβασε κι αυτό: Πώς θα καταλάβεις ότι δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος.

Θα πρέπει να αποφύγεις να γίνεις "μαμά" του

Φυσικά, δεν θα είναι τόσο ώριμος όσο εσύ. Όμως δεν θα πρέπει να τον συμβουλεύεις και να τον... προσέχεις σαν να είσαι η μαμά του. Όπως εξηγεί η Payllette Sherman, ψυχολόγος και συγγραφέας του Dating from the Inside Out, πρέπει να του δώσεις τον χώρο να μεγαλώσει με τον ρυθμό του. Είναι σημαντικό να αντισταθείς να παίξεις τον ρόλο του γονέα ή του θεραπευτή του, επειδή πιθανόν είσαι πιο ώριμη. Για ένα κύριο λόγο: χάνεται ο ερωτισμός.

Μπορεί να πιεστείς να δείχνεις νεότερη

Φυσικά, μεγάλη μερίδα γυναικών μπορεί να δείχνουν νεότερες από τη βιολογική τους ηλικία με τη βοήθεια της γυμναστικής και των θεραπειών αισθητικής. Όμως η σχέση με έναν νεότερο μπορεί να εντείνει τις ανασφάλειες για την εμφάνιση σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της νεότητας.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το hoovering και πώς συνδέεται με την ναρκισσιστική κακοποίηση. 

Η δέσμευση έχει άλλη αξία για εσένα και άλλη για εκείνον

Ιδιαίτερα αν χτυπάει το βιολογικό σου ρολόι και τελικά νιώθεις την ανάγκη ότι με αυτό το πρόσωπο θα ήθελες να αποκτήσεις άμεσα παιδιά. Θα πρέπει να του το πεις. Θα πρέπει δηλαδή να κάνετε μια συζήτηση πάνω σε αυτό, γιατί μπορεί να μην νιώθει έτοιμος για βήματα όπως γάμος και οικογένεια.

Δεν θα σου πω ότι είναι συχνό να καταλήξει στον γάμο η σχέση με κάποιον αρκετά νεότερο. Εγώ πάντως προσωπικά γνωρίζω ένα τέτοιο ζευγάρι. Εκείνη είναι 10 χρόνια μεγαλύτερή του. Eίχαν σχέση 5 χρόνια. Τελικά παντρεύτηκαν. Είναι παντρεμένοι τώρα δέκα χρόνια. Έχουν ένα μικρό κοριτσάκι. Είναι από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια που ξέρω!

Και στο λέω αυτό γιατί δεν σημαίνει ότι η σχέση μιας γυναίκας με κατά πολύ νεότερό της δεν έχει μέλλον και διάρκεια. Υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα στη ζωή.

Διάβασε κι αυτό: Συζυγικό σύνδρομο Πήτερ Πάν και Γουέντι  και Χωρισμένοι άνδρες: γιατί η θλίψη τους είναι μεγαλύτερη

Αγαπημένο