ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σχέση Χωρίς Αγάπη; Γιατί Να Πεις Όχι

Δεν μπορείς να δώσεις αγάπη σε κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάρει αγάπη. Αντίστοιχα, πώς θα πάρεις αγάπη από κάποιον που δεν είναι ανοιχτός στην αγάπη; Ε ... και, θα μου πεις. Μπορείς να είσαι μια χαρά σε μια σχέση και χωρίς όλα αυτά. Οπότε, προς τι όλη αυτή η αναφορά στην αγάπη; Μη βιάζεσαι, όμως, θα σου πω…
4
'
σχέση χωρίς αγάπη istock

Η relationship coach Μήνα Ταλιάκη εξηγεί γιατί σε μια σχέση που μπορεί να φαίνεται λειτουργική ή σου επιτρέπει να περνάς καλά σε διάφορα επίπεδα, δε θα νιώσεις ποτέ την πολυπόθητη ολοκλήρωση, αν απουσιάζει η αγάπη. 

Όπως η ίδια εξηγεί, στην καρδιά μας κατοικεί η μεγαλύτερη δύναμη από όλες και είναι η ενέργεια της αγάπης. Είναι η μοναδική ενέργεια που δίνει νόημα σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί της. Όταν ρέει στη σχέση σου, μπορεί να σου επιφέρει τη δυνατότερη σύνδεση και ευτυχία που μπορείς να βιώσεις ποτέ.

Δεν έχεις, λοιπόν, την περιέργεια να δεις πώς θα ήταν η σχέση σου, αν την ανέβαζες σε αυτό το επίπεδο; Στο υψηλό επίπεδο της αμοιβαίας αγάπης; Δε χρειάζεται να απαντήσεις στο ερώτημα αυτό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθεις περισσότερα για την σχέση χωρίς αγάπη, διαβάζοντας τη συνέντευξη που ακολουθεί:

Στις μέρες μας είναι συνηθισμένες οι σχέσεις όπου η αγάπη απουσιάζει. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή δεν είναι δυστυχώς όλοι ανοιχτοί στην αγάπη. Στις συνεδρίες μου συναντώ ανθρώπους με κλειστή καρδιά, που δυστυχώς, ενώ μπορεί να κάνουν εύκολα σχέσεις, δεν μπορούν ούτε να πάρουν ούτε να δώσουν αγάπη. Κι όταν δεν είναι ο ένας ανοιχτός στην αγάπη, τότε συνήθως δεν είναι κι ο άλλος…

Ποιοι είναι πιο πιθανό να έχουν κλειστή καρδιά;

Είναι συνήθως εκείνοι που έχουν πληγωθεί στο παρελθόν και φοβούνται την αγάπη. Αναλώνονται σε σχέσεις χωρίς συναίσθημα και, καθώς έχουν

ερωτικές επαφές χωρίς αγάπη, διαταράσσεται το ενεργειακό τους πεδίο. Αυτό μπορεί να τους στοιχίσει ακόμα και την ευτυχία τους.

sxesi-agapis

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό;

Ναι. Με την ανάπτυξη της συνειδητότητάς τους, θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να υιοθετήσει μια νέα επιλογή που είναι η επιλογή της αγάπης. Αυτή η επιλογή θα τους επιτρέψει να πάρουν και να δώσουν αγάπη.

Τι σημαίνει ανάπτυξη της συνειδητότητας; Πώς ακριβώς γίνεται αυτό;

Επιτυγχάνεται, όταν κάποιος επικεντρώνεται στο πώς μπορεί να προσφέρει στη σχέση του και στις ανάγκες του συντρόφου του κι όχι στο πώς να πάρει. Παραμένει αυθεντικός και εστιάζει στα θετικά του συντρόφου του και της σχέσης τους.

Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις μια σχέση χωρίς αγάπη

Και πώς ακριβώς μεταμορφώνονται προς το καλύτερο οι σχέσεις;

Ενισχύεται η σύνδεση με τον σύντροφο και η οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού. Κι όσο αυτά διατηρούνται, τόσο τους βοηθούν να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα έχουν ή προκύπτουν. Όλα αυτά πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες να απολαμβάνουν μακροχρόνιες σχέσεις και να αποφεύγουν να αναλώνονται άσκοπα από τη μία σχέση στην άλλη.

Η αγάπη αποτελεί τη δυνατότερη πηγή επιρροής και έμπνευσης που μπορεί να μεταφέρει κάποιος προς το αγαπημένο του πρόσωπο.

Και μπορεί να καταφέρει όλα αυτά ένας άνθρωπος που είναι "κλειστός στην αγάπη", χωρίς τη βοήθεια ειδικού;

Η επιλογή της αγάπης είναι η ιδανικότερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος στη σχέση του, αν θέλει να τη διατηρήσει και να είναι ευτυχισμένος μαζί με τον σύντροφο του. Με βασικό πυλώνα την αγάπη συνδέονται με τον καλύτερο τρόπο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι μαζί. Η αγάπη αποτελεί τη δυνατότερη πηγή επιρροής και έμπνευσης που μπορεί να μεταφέρει κάποιος προς το αγαπημένο του πρόσωπο. Αν το συνειδητοποιήσει αυτό, μπορεί να καταφέρει να πάρει και να δώσει αγάπη στις σχέσεις του, χωρίς να χρειαστεί βοήθεια από κάποιον ειδικό. Φυσικά είμαι πάντα σύμφωνη με την πεποίθηση πως, αν κάτι δεν μπορούμε να το αναπτύξουμε μόνοι μας, τότε να αναζητούμε τη βοήθεια ενός ειδικού.

sxesi-xoris-agapi-metamorfosi

Ποια είναι η καλύτερη ερώτηση που μπορεί να θέσει στον εαυτό του κάποιος που θέλει να είναι πιο ανοιχτός στην αγάπη;

“Πώς μπορώ να δείξω αγάπη στον σύντροφό μου;”. Η πρώτη αυθόρμητη απάντηση που θα του έρθει είναι η καταλληλότερη. Είναι αυτή που θα τον καθοδηγήσει. Διότι η απάντηση προέρχεται από τη σοφία της καρδιάς, χωρίς να εμπλέκεται η λογική. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνω να κλείσει τα μάτια του, να συγκεντρωθεί για λίγα δευτερόλεπτα στην αναπνοή του, να τοποθετήσει το δεξί του χέρι στην καρδιά του και να θέσει ένα ακόμα ερώτημα: “Τι μπορώ να κάνω για τον σύντροφό μου;”. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά διαφωτιστική για την αναβάθμιση της ποιότητας στις σχέσεις του.

Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να ακούμε τη φωνή της καρδιάς στα θέματα σχέσεων κι όχι τη φωνή της λογικής ή έστω τον συνδυασμό και των δύο;

Μιλώ για τις σχέσεις που ξέρουμε ότι έχουν το δυναμικό να μας κάνουν ευτυχισμένους. Σε αυτές τις σχέσεις, ναι, προτείνω να ακούμε τη φωνή της καρδιάς.

 

Αγαπημένο