ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σ’ αγαπώ! Οι άνδρες ή οι γυναίκες το λένε πιο γρήγορα;

Ποιες είναι οι ηλικίες που αργούν περισσότερο να πουν τις δύο λέξεις με τη μεγάλη αξία.
3
'
love shutterstock

Μπορεί οι γυναίκες να έχουν την φήμη ότι είναι πιο συναισθηματικές, όμως, σε ό,τι αφορά το πότε θα πουν το "σ' αγαπώ" κατά τη διάρεια μιας νεοσύστατης σχέσεης φαίνεται να είναι πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από YouGov for eHarmony, οι άνδρες στην πλειοψηφία τους χρειάζονται μόνο 88 ημέρες για να πουν πρώτη φορά στη γυναίκα με την οποία έκαναν σχέση «σ’ αγαπώ» συγκριτικά με τις γυναίκες που περιμένουν περίπου 134 ημέρες.

77% μάλιστα των ανδρών θυμούνται πότε είπαν πρώτη φορά "σ’ αγαπώ" στη γυναίκα της ζωής τους. Μόνο 5% των ανδρών δεν μπορούσαν καθόλου να θυμηθούν το πότε ακριβώς.

Τα ευρήματα της έρευνας φαίνεται ότι ανατρέπουν τα στερεότυπα του παρελθόντος που ήθελαν πιο επιφυλακτικούς τους άνδρες σε θέματα δέσμευσης, οικειότητας και αποκάλυψης συναισθημάτων.

Σύμφωνα με την Jenni Trent Hughes, σύμβουλο σχέσεων στο eHarmony, οι άνδρες δένονται πολύ πιο εύκολα συναισθηματικά από ό,τι στο παρελθόν σε σχέση με τις γυναίκες, που όπως αποδεικνύεται είναι πιο επιφυλακτικές.

Πώς η φήμη ότι οι άνδρες φοβούνται τη δέσμευση καταρρίπτεται

33% των ανδρών συμμετεχόντων στην έρευνα γνώρισαν την πατρική οικογένεια της συντρόφου τους σε ένα μήνα σε σχέση με το 25% των γυναικών, 33% προχώρησαν σε συγκατοίκηση μαζί της μετά το πέρας του πρώτου μήνα, ενώ το 37% των ανδρών τής έκαναν πρόταση γάμου μετά από έναν χρόνο. 

Όσο για το σεξ, 43% των ανδρών έκανε σεξ από τον πρώτο μήνα της σχέσης σε σύγκριση με το 36% των γυναικών, δηλώνοντας ότι αυτό τους έδεσε περισσότερο ως ζευγάρι.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει να διαβάσεις κι αυτό: Πώς θα καταλάβεις ότι δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος. 

Οι ηλικίες 18 έως 24 είναι πιο επιφυλακτικές

Θα περίμενε κανείς ότι οι άνδρες ή οι γυναιίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι οι πιο επιφυλακτικοί στην αποκάλυψη και το μοίρασμα συναισθημάτων. Κι όμως, οι πιο επιφυλακτικές είναι οι ηλικίες 18-24 με βάση την εν λόγω έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, άνδρες και γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας ήταν πιο αργοί στο να πουν «σ’ αγαπώ» στο ταίρι σε μια νεοσύσταστη σχέση. Φαίνεται όμως ότι νιώθουν πιο άνετοι με την έννοια της δέσμευσης, αφού το 39% δήλωσαν ότι είναι σε σχέση σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξή της.  

Διάβασε ακόμα: Κανείς δεν είναι κανενός, η ανατρεπτική θεώρηση που θα σε κάνει να δεις τον έρωτα με άλλο μάτι. 

Αγαπημένο