ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε μια γυναίκα εγκαταλείπει τον άνδρα που αγαπά

Οι 4 βασικοί λόγοι που οδηγούν τη γυναίκα στην συζυγική εγκατάλειψη.
3
'
Πότε μια γυναίκα εγκαταλείπει έναν άνδρα shutterstock

Τι είναι αυτό που ωθεί μια γυναίκα να εγκαταλείψει κάποιον που αγάπησε πολύ; Κάποιον με τον οποίο αρχικά ονειρεύτηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί του; Κάποιον με τον οποίο μπορεί να έχει παιδιά, κοινές αναμνήσεις και άλλα άπειρα κοινά βιώματα; Κάποιον με τον οποίο έχει κοιμηθεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες νύχτες μαζί; Μια γυναίκα δεν εγκαταλείπει τον άνδρα που αγαπά χωρίς να δώσει αγώνα για να μην χαθούν. Να το ξέρεις αυτό. Δεν τον εγκαταλείπει χωρίς να έχει προσπαθήσει να σώσει τη σχέση, χωρίς να έχει δοκιμάσει διάφορες εναλλακτικές μετακίνησης, χωρίς να έχει συμβουλευτεί ειδικούς και μη ειδικούς. Δεν εγκαταλείπει αν δεν έχει πλέον εξαντληθεί… Και όταν κι αν τελικά το αποφασίσει, θα το κάνει με πόνο ψυχής.

Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Sociological Association το 70% των αιτήσεων διαζυγίων κατατίθενται από γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα να εγκαταλείψει μια γυναίκα τον άνδρα της δεν είναι διόλου απίθανη. 

Με βάση τις μαρτυρίες γυναικών που έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση, 4 φαίνεται να είναι οι βασικοί λόγοι που είναι πιθανό να οδηγήσουν μια γυναίκα σε αυτή την απόφαση.

Νιώθει ότι αγνοείται ή ότι δεν εκτιμάς την αξία της

Η ψαγμένη πληροφορία που χρειάζεται να ξέρεις: οι γυναίκες απατούν τους άνδρες τους - ακόμα κι αν τους αγαπούν - όταν δεν είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους. Έρευνα επιβεβαιώνει ότι το 56% των γυναικών που έχουν απατήσει δήλωναν την περίοδο της απιστίας δυστυχισμένες. Η παραμέληση είναι ένας βασικός λόγος που μια γυναίκα καταλήγει να απατήσει. Οι ειδικοί στις σχέσεις των δύο φύλων επιβεβαιώνουν ότι, ενώ οι άνδρες απατούν κυρίως για σεξουαλικούς λόγους, οι γυναίκες αναζητούν το ενδιαφέρον, τη σημασία και την επιβεβαίωση που δεν εισπράττουν από τον σύντροφό τους. Τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις; Ότι η παραμέληση είναι μορφή κακοποίησης. Ως εκ τούτου, μια γυναίκα που εγκαταλείπει τον σύντροφό της λόγω παραμέλησης είναι μια κακοποιημένη γυναίκα.

Διάβασε κι αυτό: Πότε χωρίζουν τα δυνατά ζευγάρια; 

Είσαι απών από τη ζωή της

Δεν έχει σημασία αν ζείτε στο ίδιο σπίτι μαζί. Αν τρώτε μαζί, αν κοιμάστε μαζί, αν χτίζετε το σπίτι σας μαζί, αν μεγαλώνετε τα παιδιά σας μαζί. Εκείνη σε θέλει δίπλα της στα μικρά σημαντικά δικά της. Για να διαλέξετε το χρώμα του υφάσματος για τους καναπέδες στο σαλόνι, για να δείτε μαζί την αγαπημένη της σειρά, για να φάτε στο αγαπημένο της εστιατόριο (με εσένα θέλει να πάει εκεί κι όχι με τις φίλες της), ή για να σου λέει όλα όσα έγιναν στη δουλειά την ώρα που μαγειρεύει.  Κουραστικό μερικές φορές -δεν λέω-, όμως η ζωή μπορεί να σου φανεί απελπιστικά άδεια, όταν εκείνη εξαφανιστεί από τη ζωή σου. Και η απουσία της περισσότερο αβάσταχτη από όσο μπορείς να φανταστείς.

Μάθε γιατί οι χωρισμένοι άνδρες βιώνουν μεγαλύτερη θλίψη μετά το διαζύγιο.

Εικόνα
istock

Δεν την ακούς και δεν την βλέπεις

Σου χτυπάει καμπανάκια.  Σε προειδοποιεί. Σου λέει ακριβώς τι την ενοχλεί και τι ακριβώς θα ήθελε και πώς θα το ήθελε. Η γρήγορη μετάφρασή σου είναι «πάλι γκρινιάζει». Θέλει - απελπισμένα - πράγματα να αλλάξουν και την αγνοείς. Χρειάζεται ευελιξία από μέρους σου. Πρέπει να μετακινηθείς. Αν δεν το κάνεις, αργά ή γρήγορα θα μετακινηθεί εκείνη γιατί έχει αρχίσει να ασφυκτιά. Δεν καταλαβαίνεις πώς νιώθει; Μα πώς δεν καταλαβαίνεις; Σου το περιγράφει αναλυτικά. Γιατί δεν ακούς; Επειδή δεν θέλεις να ακούσεις. Να σου θυμίσω πως ο καιρός που οι γυναίκες ήταν ανασφαλείς σχετικά με έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο για τους χ - ψ λόγους έχει παρέλθει. Σου λέει ότι θα σε παρατήσει ή θα φύγει; Θα το κάνει!

Διάβασε κι αυτά: Η πιο κοινή αιτία διαζυγίου και Η πραγματική αιτία που διαλύει τους γάμους

Εικόνα
istock

Σε έχει ήδη απατήσει

Και για να είναι ακόμα μαζί σου σημαίνει ότι μάλλον σε αγαπά αλλά είναι μπερδεμένη. Όμως μια μπερδεμένη γυναίκα είναι πιο πιθανό να είναι ασταθής, να σε απατήσει ξανά και να σε εγκαταλείψει. Τι χρειάζεται να ξέρεις; Ότι είναι πιο πιθανό και εύκολο για έναν άνδρα να μείνει σε μία σχέση - αν έχει απατήσει - παρά για μια γυναίκα. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες τύψεις και ενοχές και αυτό συχνά τις οδηγεί σε έξοδο από την αρχική σχέση. Στην περίπτωση της γυναίκας μάλιστα είναι πιο δύσκολο να προσδιορίσεις τον υποβόσκοντα λόγο της απιστίας απέναντι στον σύντροφο που αγαπά. Λόγοι εκδίκησης; Ανία; Κακό σεξ; Το τρίτο πρόσωπο που την ξεσήκωσε; Αναζήτηση επιβεβαίωσης; Σεξουαλικός εθισμός με το νέο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή της; Και μια και το έφερε η κουβέντα στο σεξ, καλό είναι να ξέρεις ότι, αν δεν κρατάς το σεξουαλικό της ενδιαφέρον ζωντανό, αυξάνεις τις πιθανότητες να την χάσεις. Να ξέρεις ότι το σεξ στην περίπτωση της γυναίκας, δεν έχει να κάνει τόσο με την ικανοποίηση των σεξουαλικών της αναγκών αλλά με το αν νιώθει ποθητή. Για κάποιες γυναίκες αυτό το συναίσθημα τις οδηγεί να αναζητήσουν έξοδο διαφυγής.

Διάβασε ακόμα πότε είναι πιο πιθανό να χτυπήσει ένας εισβολέας τον γάμο σου.

Όλα τα παραπάνω ή και ένα από αυτά αρκούν για να εγκαταλείψει μία γυναίκα τον άνδρα που αγαπά. Όμως υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που δεν αναλύονται εδώ. 

Ναι, καλά το κατάλαβες. Το άρθρο απευθύνεται σε άνδρες. Αν όμως είσαι γυναίκα, αυτή που μόλις ολοκλήρωσες την ανάγνωσή του και ιδιαίτερα αν σε κάποια σημεία  του άρθρου ταυτίστηκες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του στείλεις το link για να το διαβάσει και εκείνος. Και εύχομαι να καταλάβει…

Διάβασε ακόμα: Τι είναι το hoovering και πώς συνδέεται με την ναρκισσιστική κακοποίηση και Τα 4 Ε της επιτυχημένης σχέσεις

Αγαπημένο