ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε ένας άνδρας είναι 5 φορές πιο πιθανό να σε απατήσει

Μια ματιά στο πορτοφόλι του θα σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις.
3
'
Πότε είναι πιο πιθανό να σε απατήσει με βάση το εισόδημά του shutterstock

Μελέτη, που παρουσιάστηκε στην 105η Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο εξαρτάται οικονομικά ένας άντρας από τη γυναίκα του, τόσο πιθανότερο είναι να την απατήσει. Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας.

Πόσες φορές πιο πιθανό να απατήσουν;

Η επικεφαλής της μελέτης Christin Munsch, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, εξέτασε δεδομένα για περισσότερους από 1.000 άνδρες και 1.500 γυναίκες ηλικίας 18 έως 28 ετών, οι οποίοι είτε ήταν παντρεμένοι είτε συγκατοικούσαν με τον ίδιο σύντροφο για τουλάχιστον ένα χρόνο. Διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ήταν πλήρως εξαρτημένοι από το εισόδημα της συντρόφου τους ήταν 5 φορές πιο πιθανό να απατήσουν συγκριτικά με τους άνδρες που συνέβαλαν ισότιμα ​​χρήματα στη σχέση.

Ποιοι είναι λιγότερο πιθανό να απατήσουν;

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, ένας άντρας είναι λιγότερο πιθανό να απατήσει, όταν το εισόδημά του ήταν υψηλότερο από της συντρόφου του. Παρόλα αυτά οι άντρες που είχαν σημαντικά περισσότερο εισόδημα από τις συντρόφους τους ήταν πιο πιθανό να τις απατήσουν.

Διάβασε επίσης: έρευνα που δείχνει ποιοί έχουν την τάση να είναι αιώνια πιστοί. 

Ποια είναι η εξήγηση;

"Το να κερδίζει ένας άνδρας λιγότερα χρήματα από τη γυναίκα σύντροφό του μπορεί να απειλήσει την ταυτότητα του φύλου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τους παραδοσιακούς ρόλους που θέλουν τον άνδρα πιο ισχυρό οικονομικά» εξηγεί η  Munsch. "Στην άλλη περίπτωση, σε εκείνη που οι άντρες βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τον μέσο όρο μπορεί να σημαίνει ότι κατέχουν θέσεις εργασίας που προσφέρουν ευκαιρίες που ευνοούν την απιστία, όπως πολλές ώρες εργασίας, ταξίδια αλλά και περισσότερες γνωριμίες με νέα ενδιαφέροντα πρόσωπα.

Διάβασε κι αυτό: ο εισβολέας στο γάμος σου, πότε είναι πιο πιθανό να χτυπήσει. 

Τι ισχύει όμως για τις γυναίκες;

Το ακριβώς αντίστροφο. Οι γυναίκες που ήταν πιο οικονομικά εξαρτώμενες από τους άνδρες συντρόφους τους φάνηκε ότι δεν είχαν πιο αυξημένες πιθανότητες να απατήσουν.

"Για τις γυναίκες, η οικονομική εξάρτηση φαίνεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: Όσο περισσότερο μια γυναίκα εξαρτάται από έναν άντρα τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμπλακεί σε απιστία", τονίζει η Munsch.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες που ήταν πλήρως εξαρτώμενες από το εισόδημα του άνδρα συντρόφου τους είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να απιστήσουν σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν τον ίδιο μισθό με τον σύντροφό τους.  

"Για τις γυναίκες, το να κερδίζεις λιγότερα χρήματα από έναν άντρα σύντροφο δεν ισοδυναμεί με ματαίωση, όπως στη περίπτωση των ανδρών” εξηγεί η Munsch.

 To πιο ενδιαφέρον που έδειξε η έρευνα για αυτή την κατηγορία γυναικών ήταν ωστόσο το εξής: οι γυναίκες που ήταν ακόμα πιο σπάνιο να απατήσουν ήταν εκείνες που, ενώ είχαν ίδιο ή χαμηλότερο μισθό από τον σύντροφό τους, προσέφεραν το 75% του μισθού τους στα έξοδα του σπιτιού και της οικογένειας.

Διάβασε ακόμα: Οι διαφορετικοί τρόποι που αντιδρούν τα ζευγάρια στην απιστία

Αγαπημένο