ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει αν ένας άνδρας είναι ελεύθερος ή παντρεμένος μέσω της μυρωδιάς;

Όσα έδειξε σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Macquarie της Αυστραλίας!
24.02.2023
1
'
Πως μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει αν ένας άνδρας είναι ελεύθερος ή παντρεμένος μέσω της μυρωδιάς; iStock

Πρόσφατη έρευνα πάνω στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες -δεσμευμένες ή μη- μπορούν να μυρίσουν αν ένας άνδρας είναι παντρεμένος ή ελεύθερος!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Frontiers in Psychology και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας, με 82 συμμετέχοντες που ήταν όλες γυναίκες.

Συγκεκριμένα οι γυναίκες έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε 91 άντρες (45 παντρεμένοι και 46 ελεύθεροι), ώστε να αποφασίσουν ποιος από αυτούς είναι σε σχέση.

Μάθε επίσης: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχει τελειώσει η σχέση σας

Στην διαδικασία έπρεπε αρχικά να μυρίσουν τον ιδρώτα από μπλούζα που φορούσαν εκείνοι για 24 ώρες και στη συνέχεια να συγκρίνουν την μυρωδιά με τις φωτογραφίες τους.

Οι συγγραφείς της μελέτης ανέφεραν σχετικά: «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ιδρώτας των ανύπαντρων ανδρών βαθμολογήθηκε ότι μυρίζει πιο έντονα από εκείνον των παντρεμένων».

Εικόνα
Πως μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει αν ένας άνδρας είναι ελεύθερος ή παντρεμένος μέσω της μυρωδιάς;

«Διαπιστώσαμε επίσης ότι τα πρόσωπα των ανύπαντρων ανδρών βαθμολογήθηκαν καλύτερα από εκείνων που ήταν σε σχέση, αλλά μόνο μεταξύ όσων γυναικών είχαν ήδη σχέση».

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν εντόπισαν γιατί υπήρχε αυτή η διαφορά στις οσμές, αλλά ο συγγραφέας της μελέτης Mehmet Mahmut είπε στο Newsweek ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στη «συμπεριφορά αναζήτησης συντρόφου».

«Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι η υψηλότερη τεστοστερόνη συνδέεται με πιο έντονη οσμή σώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάβασε ακόμα: Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για σeξ;

«Οι δυνητικά άγαμοι άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τέλος έκανε μια ακόμα εικασία που αφορούσε τους παντρεμένους άνδρες που τείνουν να προσέχουν περισσότερο τη σωματική τους υγιεινή, όπως και τις τροφες που καταναλώνουν, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογικό ότι θα είναι αισθητή η διαφορά στην οσμή τους.

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο