ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κεφάλαιο Σχέσεις: Γιατί τελικά απιστούν οι γυναίκες;

Η απιστία είναι μέσα στο παιχνίδι. Και το κάθε φύλο "παίζει" με τους δικούς του κανόνες
3
'
Istock

Οι άντρες φαίνεται να κρατούν τα πρωτεία στην απιστία αφού μελέτες στην ερώτηση: " Έχεις απιστήσει σε σχέση;" έχουν δώσει περισσότερες θετικές απαντήσεις από αυτές των γυναικών. Ωστόσο και οι γυναίκες φαίνεται να έχουν κάνει την επιλογή να βάλουν ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους αλλά ακόμη και εδώ διαφοροποιούνται αισθητά από τους άντρες όσον αφορά τα αίτια.

Δεν θέλω όμως να μιλήσουμε επιστημονικά αλλά εμπειρικά... Και ναι, η απιστία είναι και γένους θηλυκού. Ειδικότερα, έχω βρεθεί στη θέση να υπάρξει τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σε εμένα και τον σύντροφό μου. Επομένως, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι μία γυναίκα απιστεί για έναν και μόνο λόγο... το συναισθηματικό κενό. 

Στη σχέση αυτή, αν κάνω μία αναδρομή, υπήρχαν πάντοτε κενά. Φυσικά καμία σχέση δεν είναι τέλεια οπότε δεν είναι αυτός ο λόγος που μια γυναίκα θα καταπατήσει τα πιστεύω της και θα οδηγηθεί στα χέρια ενός άλλου άντρα. Εκεί όμως είναι που ξεκινάει το κακό. Η γυναίκα δεν θα "κερατώσει" ούτε από σεξουαλικές ορμές ούτε από τυχόν διαφωνίες με τον σύντροφό της. Δυστυχώς ή ευτυχώς η συναισθηματική μας ωριμότητα είναι πιο αναπτυγμένη από αυτή των αντρών, με αποτέλεσμα να είμαστε πρόθυμες να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες κατά μέτωπο και να μην τις βάζουμε κάτω από τα χαλάκι. Θα δεις ότι είμαστε εμείς που θα ξεκινήσουμε την άβολη συζήτηση για την απόσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε εμάς και τον σύντροφό μας. Αυτή η συζήτηση που οδηγεί συνήθως είτε σε σιωπή του συντρόφου είτε σε διαφωνία. Αφού έχουμε χτυπήσει ουκ ολίγες φορές την πόρτα της επίλυσης, οι άντρες φαίνεται να αδυνατούν να αντιληφθούν την κατάσταση και το κενό να συνεχίζει να υφίσταται στη σχέση.

Εικόνα
apistia

Θεωρώ ότι οι άντρες αρχίζουν από ένα σύντομο χρονικό διάστημα να θεωρούν δεδομένο το δέσιμο με την σύντροφό τους, γεγονός που τους οδηγεί σε συμπεριφορές τις οποίες εμείς λαμβάνουμε ως δείγματα αδιαφορίας. Σε εκείνο το σημείο έρχεται η γκρίνια και μένει μόνο ένας παράγοντας για να οδηγηθεί η γυναίκα στην απιστία... η κατάλληλη στιγμή!!

Η γυναίκες δεν θα ψαχτούν. Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν για χρόνια σε μια τελειωμένη σχέση αρκεί να έχουν τις φίλες τους να τις ακούν. Να μαζέψουν δύναμη και να συνέχισουν την προσπάθεια να αναστήσουν την σχέση. Μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί μπροστά τους χωρίς καν να το έχουν αναζητήσει, το πρόσωπο που θα αποτελέσει το μελανό σημείο σε μια προσωπική πορεία.

Έρευνες λένε ότι οι γυναίκες απιστούν με πρόσωπα τα οποία αναπτύσσεται πρώτα μια οικειότητα. Και έρχομαι να το επιβεβαιώσω. Μπορεί να είναι ένας φίλος, μπορεί να είναι ένας συνάδελφος, ο πρώην και ούτω καθεξής. Από εκεί θα λάβεις τον θαυμασμό και την "ανύψωση" την οποία αναζητούσες από τον σύντροφό σου. Και η απιστία είναι πιο κοντά σου από ποτέ.

Εικόνα
apistia

 

Για να έχω μία ξεκάθαρη σχέση μαζί σου, δεν "ευλογώ" την απιστία σε καμία περίπτωση. Αν είσαι σε σχέση με συναισθηματικά κενά έχεις την επιλογή να πάρεις τα ρουχαλάκια σου και τρέξεις να σωθείς. Δεν αξίζει να φερθείς με τρόπο που δεν σε εκφράζει (είναι και το κάρμα στη μέση, μη το ξεχνάς). Ωστόσο, θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω ότι η γυναίκα φυσικά και απιστεί με ηθικό αυτουργό πάντα έναν άντρα που... γύρισε πλευρό για να κοιμηθεί.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρειΚεφάλαιο Σχέσεις: Να δεχτείς πίσω τον πρώην σου;

 

Αγαπημένο