ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί σε ερωτεύεται (πραγματικά) ένας άνδρας

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων που σου εξηγεί τα 3 γιατί. 
4
'
Τι ελκύει έναν άνδρα σε μια γυναίκα

Νομίζεις ότι ένας άνδρας θα σε ερωτευτεί για την εμφάνισή σου, την εξυπνάδα σου, τις ικανότητες σου, τα ταλέντα σου, το επάγγελμά σου; Γράψε ή μάλλον διάβασε: «λάθος». Μπορεί να νιώσει βαθιά εκτίμηση, σεβασμό και θαυμασμό για όλα αυτά τα χαρίσματά σου και να νιώσει μια διανοητική σύνδεση μαζί σου, όμως δεν μπορεί λόγω των παραπάνω να συνδεθεί μαζί σου με έναν συναισθηματικό και ρομαντικό τρόπο. Με λίγα λόγια, να σε ερωτευτεί.  

Όπως εξηγεί η  ψυχολόγος σύμβουλος σχέσεων Δανάη Μηλίνη: “Στην πραγματικότητα, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο λειτουργεί η έλξη στους άντρες και γιατί όλα αυτά που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες για να  ενθαρρύνουν το ενδιαφέρον ενός άνδρα δεν  έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, από όλα όσα έχουμε μάθει μέχρι σήμερα, τα "τυπικά μας προσόντα" δεν παίζουν κανέναν ρόλο για έναν άνδρα. Αυτός είναι και ο λόγος που γυναίκες με πληθώρα χαρισμάτων και προσόντων δυσκολεύονται τόσο πολύ στην αισθηματική τους ζωή, ενώ γυναίκες με πολύ λιγότερα προσόντα βρίσκουν γρήγορα τον δρόμο τους στη δημιουργία μιας πραγματικής δέσμευσης, που οδηγεί σε γάμο και οικογένεια”. Σύμφωνα με τη Δανάη Μηλίνη, ένας άνδρας σε ερωτεύεται για:

Την ικανότητά σου να αισθάνεσαι

Όταν είσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου και μπορείς να τα εκφράσεις με έναν ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο, συνδέεσαι απευθείας με την καρδιά ενός άνδρα. Με άλλα λόγια, αυτό που είναι ελκυστικό για εκείνον, δεν είναι το τι σκέφτεσαι αλλά το τι αισθάνεσαι. 

Την ικανότητά σου να είσαι ανοιχτή και να μπορείς να λαμβάνεις από αυτόν

Σε αντίθεση με ό,τι ξέρεις μέχρι σήμερα, ένας άνδρας δεν σε ερωτεύεται για όλα αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ για εκείνον, αλλά για όλα αυτά που μπορεί να κάνει εκείνος για εσένα. Όταν δέχεσαι από έναν άνδρα βοήθεια, υποστήριξη, αγάπη, κομπλιμέντα, δώρα, είναι κάτι που τονώνει την αυτοπεποίθησή του ως αρσενικό και του δημιουργεί ένα έντονο αίσθημα έλξης απέναντί σου.

Την ικανότητά σου να εκφράζεις το θηλυκό, ώστε να μπορεί εκείνος να εκφράσει το αρσενικό 

Ένας άνδρας είναι πιθανόν να σε προσεγγίσει και να σε ερωτευτεί, όταν αισθανθεί ο ίδιος αυτοπεποίθηση και νιώσει ότι μπορεί και έχει κάτι να σου προσφέρει. Στην πραγματικότητα, ο μόνος λόγος για τον οποίο ένας άνδρας δεν παίρνει πρωτοβουλία να σε φλερτάρει είναι γιατί δεν αισθάνεται αρκετά καλά με τον εαυτό του για να το κάνει. Το να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία για να τον βγάλεις από την δύσκολη θέση, αφενός δεν τον βοηθάει σε τίποτα απολύτως, καθώς τον κάνει να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από εσένα και αφετέρου, δεν σε κάνει ούτε εσένα να νιώθεις όμορφα ως γυναίκα. Το καλύτερο επομένως που έχεις να κάνεις, αν το κρυφό σου θέλω είναι να σε ερωτευτεί, είναι να τον ενθαρρύνεις, έχοντας μια δεκτική και ζεστή στάση απέναντί του. Αν αυτός ο άνδρας και πάλι διστάζει να σε διεκδικήσει, δεν έχει να κάνει με σένα και δεν φταις εσύ σε κάτι. Παράμεινε ανοιχτή στο φλερτ άλλων ανδρών που μπορούν και θέλουν να σε διεκδικήσουν. Αποσύροντας την προσοχή σου από αυτόν τον άνδρα που σε ενδιαφέρει, πολλές φορές ξυπνάς το δικό του ενδιαφέρον για σένα.

Διάβασε ακόμα: Σχέση με νεότερο άνδρα; Τα υπέρ και τα κατά που πρέπει να ζυγίσεις πριν προχωρήσεις

Αγαπημένο