ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έλλειψη αγάπης: Aυτή είναι η πραγματική αιτία που διαλύει τους γάμους

Πόσοι τολμούν να την παραδεχτούν;
3
'
Η πραγματική αιτία διαζυγίου shutterstock

Και τελικά χωρίσατε. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ή μήπως για έναν συγκεκριμένο; Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το ΝCBI (Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας), οι λόγοι που οδηγούν στον διαζύγιο τα ζευγάρια ποικίλουν, με τους συχνούς καβγάδες να είναι στο νούμερο τρία και την απιστία να είναι στο νούμερο δύο.

Ποια είναι όμως η Νο1 αιτία;

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 75% των παντρεμένων ζευγαριών που καταλήγουν στο διαζύγιο αναφέρουν ότι ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Πώς χάνεται όμως η εμπιστοσύνη σε ένα παντρεμένο ζευγάρι; Συστηματικά ψέματα και η εξαπάτηση κάθε είδους του ενός από τον άλλον είναι ο προφανής λόγος. Όμως η εμπιστοσύνη φαίνεται ότι χάνεται και από το αίσθημα συναισθηματικής εγκατάλειψης που αναδύεται από τις ακάλυπτες από τον σύντροφό σου ανάγκες. Και αυτοί οι λόγοι μπορεί να σε οδηγήσουν σε κλονισμό της εμπιστοσύνης προς εκείνον, εξηγούν οι ειδικοί. Οπότε μην ψάχνεις απαραίτητα για κάποιον που σου λέει ψέματα ή σε εξαπατά, όταν εξετάζεις το κεφάλαιο εμπιστοσύνη. Το αίσθημα εγκατάλειψη αρκεί για να νιώσεις ότι δεν εμπιστεύεσαι πια εκείνον ή εκείνη στον οποίο κάποτε είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

Η έλλειψη αγάπης είναι η πραγματική αιτία που λίγοι παραδέχονται

Σύμφωνα πάντως με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Merital Therapy, που εξέτασε διαζευγμένους αρκετά χρόνια μετά το διαζύγιο τους, όταν δηλαδή η καταιγίδα του διαζυγίου είχε πια κοπάσει, διαπίστωσε έναν βαθύτερο λόγο που παραδέχτηκε το 47% των διαζευγμένων ως αιτία διαζυγίου. Όταν ρωτήθηκαν ποιος πίστευαν ότι ήταν ο πραγματικός λόγος απιστίας πέρα από τις προφανείς αιτίες, σχεδόν οι μισοί απάντησαν η έλλειψη αγάπης.

Διάβασε ολόκληρη τη δεκάδα με τις αιτίες που οδηγούν στο διαζύγιο εδώ.

Οι περισσότεροι περιέγραψαν σχέσεις στις οποίες κάποια στιγμή ένιωσαν παραμελημένοι και να σταμάτησαν να εισπράττουν φροντίδα, τρυφερότητα, αποδοχή, υποστήριξη και αφοσίωση από τον ή την σύντροφό τους. Και είτε το εισέρπαξαν αυτό ως έλλειψη αγάπης από το ταίρι τους είτε οδηγήθηκαν οι ίδιοι στο να σταματήσουν να αγαπούν τον σύντροφό τους.

Η αγάπη χάνεται στον δρόμο, πολλές φορές ακόμα και ανάμεσα στα ζευγάρια με τις καλύτερες προσθέσεις, που έχουν ζήσει έναν δυνατό έρωτα και έχουν αναπτύξει πολύ δυνατές εξαρτήσεις.  Η έλλειψη αγάπης είναι αυτό που φαίνεται τελικά να αποτελεί την πραγματική αιτία διαζυγίου. Τον βαθύτερο λόγο που δεν  τους επιτρέπει να ξεπεράσουν όλες τις άλλες πιθανές ή προφανείς αιτίες διαζυγίου. Αυτή είναι η πραγματική αιτία που μπορεί να χωρίσει τελικά και τα πιο δυνατά ζευγάρια.

Διάβασε ακόμα: Γιατί χωρίζουν τα δυνατά ζευγάρια και Γιατί γάμοι και διαζύγια έχουν παγώσει

Αγαπημένο