ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτοί είναι οι λιγότερο σεξουαλικά ικανοποιημένοι άνθρωποι

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα! Δεν φαντάζεσαι ποιοι δήλωσαν τη μεγαλύτερη στέρηση στο σεξ.
3
'
Ποιοι θα ήθελαν να κάνουν σεξ συχνότερα shutterstock

Δεν είναι μυστικό ότι η ενεργός σεξουαλική ζωή αποτελεί βασικό συστατικό όχι μόνο για μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση αλλά και για την προσωπική σου ευεξία. Αλλά η διατήρηση αυτής της πτυχής στη ζωή σου μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Η YouGov δημοσκόπησε περισσότερους από 7.000 ενήλικες των ΗΠΑ που βρίσκονται σε σεξουαλικά ενεργή σχέση και έβγαλε κάποια ιδιαίτερα διαφωτιστικά συμπέρασμα. Το πρώτο συμπέρασμα ήταν ότι το 29% των ανθρώπων επιθυμούν να κάνουν περισσότερο σεξ με τον σύντροφό τους. Οι επικεφαλής της έρευνας όμως δεν μελέτησαν μόνο αυτό. Διαπίστωσαν ποιοι ήταν αυτοί που ήταν περισσότερο δυσαρεστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση. Ιδού η δεκάδα, λοιπόν, την οποία μπορείς να διαβάσεις ξεκινώντας από το νούμερο δέκα με την εξής προειδοποίηση: Το νούμερο 1 θα σε εκπλήξει! 

Νο 10: Xήρες

Το 18% των συμμετεχόντων στην έρευνα που δήλωσαν ότι ήταν απογοητευμένοι από τη σεξουαλική τους ζωή ήταν γυναίκες χήρες.  

Νο 9: Παντρεμένες

Αμέσως μετά τις χήρες ακολουθούν οι παντρεμένες γυναίκες. Το 22% δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένες από τη σεξουαλική τους ζωή. Πράγμα που επιβεβαιώνει ότι δεν είναι θέμα απλώς απουσίας συντρόφου η στέρηση του σεξ.

Νο 8: Ανύπαντρες

Γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Το 23% αυτής της ομάδας δήλωσε ότι η σεξουαλική τους ζωή δεν είναι ικανοποιητική.   

Νο 7: Χωρισμένες

Γυναίκες σε διάσταση ή διαζευγμένες. Μια ομάδα που θα μπορούσε να απολαμβάνει το σεξ περισσότερο… Κι όμως, το 24% δηλώσει ανικανοποίητο. Διάβασε επίσης: Αν μόλις χώρισες μην κάνεις αυτό.

Νο 6: Γυναίκες σε συμβίωση

Γυναίκες σε συνθήκες συμβίωσης με σύντροφο με  πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης. Το 25% αυτής της ομάδας δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει το σεξ. Μπορεί να σε ενδιαφέρει να διαβάσεις επίσης: 8 συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια.

Νο 5: Διαζευγμένοι άνδρες

Το 26% δηλώνει ότι δεν απολαμβάνει τόσο συχνά σεξ όσο θα ήθελε.

Νο 4: Χήροι άνδρες

Το 27% δηλώνει ότι δεν έχει σεξουαλική ζωή. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το ποσοστό των χήρων ανδρών που δυσκολεύονται να το βρουν σεξουαλική σύντροφο είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό των χήρων γυναικών που αναφέρεται πιο πάνω στην νούμερο ένα θέση (18%). 

Νο 3: Ανύπανδροι άνδρες

Περίπου το 28% των ανδρών που δεν έχει παντρευτεί δηλώσει ότι δεν έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα φαίνεται ότι καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι εργένηδες μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο σεξ.

Νο 2: Άνδρες που είναι σε συμβίωση

Είτε με σύμφωνο συμβίωσης είτε με πολιτικό γάμο. Το 33% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη σεξουαλική τους ζωή.

Νο1: παντρεμένοι άντρες

Σε ένα ποσοστό που πλησιάζει το 40% οι παντρεμένοι άνδρες δηλώνουν ότι δεν απολαμβάνουν το σεξ τόσο συχνά όσο θα ήθελαν και στην ποιότητα που θα επιθυμούσαν.

Διάβασε επίσης: Τι πρέπει να ξέρεις για το συζυγικό σύνδρομο Πήτερ Παν και Γουέντι.

Ποιος είναι ο κίνδυνος για τους παντρεμένους

Το ποσοστό δυσαρεστημένων είναι αρκετά υψηλό ιδιαίτερα για τους παντρεμένους άνδρες και λιγότερο για τις παντρεμένες γυναίκες. Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι σύμφωνα με δική μας ελληνική έρευνα το 13% των παντρεμένων ζευγαριών οδηγούνται στον χωρισμό λόγω σεξουαλικής απομάκρυνσης ενώ άλλες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος απιστίας. Επομένως, το νούμερο ίσως αποτελεί ταυτόχρονα ένα καμπανάκι για κάποιους γάμους. Διάβασε εδώ: 11 λόγοι για να μην απιστήσεις. 

Όλα τα παραπάνω νούμερα, φυσικά, προκύπτουν με βάση τους συμμετέχοντες της έρευνας που διεξήχθη στην Αμερική. Τα νούμερα όμως εκτιμάται από τους ειδικούς ότι είναι ενδεικτικά και για τις υπόλοιπες χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Διάβασε ακόμα: 9 χωρισμοί διασήμων, τι μπορεί να σε διδάξουν

Αγαπημένο