ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ανεξήτητη ερωτική έλξη: Τα Σημάδια ότι μεταξύ σας υπάρχει σεξουαλική έλξη.

Μήπως τελικά κατά βάθος σε ποθεί;
2
'
attraction shutterstock

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το μυαλό και το σώμα σου είναι δεκτικά στο ποιοι ανθρώποι σε έλκουν προτού εσύ καταλάβεις ή συνειδητοποιήσεις ότι κάποιος σου αρέσει. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να βρεθείς στο κρεβάτι με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στα εμφανισιακά σου γούστα ή δεν πληρεί τα κριτίρια ως κατάλληλος για εσένα μελλοντικός σύντροφος. Εξηγεί επίσης γιατί μπορεί ξαφνικά να βρεθείς μπλεγμένη με λάθος ανθρώπους και ακατάλληλες περιπτώσεις. Η σεξουαλική έλξη μπορεί να υπάρχει πριν καταλάβεις ότι κάποιος σου αρέσει. Ή ακόμα κι δεν είσαι βέβαιη αν είναι ο κατάλληλος για εσένα ή θα ήθελες να κάνεις σχέση μαζί του. Αν πάντως είσαι στο στάδιο που αναρωτιέσαι «με θέλει ή δεν με θέλει», 5 βασικά σημάδια θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις.

Υπάρχουν πολλά αυθόρμητα χαμόγελα και γέλια

Χαμογελάς αυθόρμητα όταν τον βλέπεις; Το ίδιο κι εκείνος; Ακόμα καλύτερα γιατί σημαίνει ότι είναι αμοιβαίο. Το χαμόγελο είναι η φυσική αντίδραση όταν κάποιος μας κάνει να νιώθουμε καλά. Είναι σύνθετο για να το αναλύσουμε, γιατί πολλά πράγματα στο στάδιο της ερωτικής έλξης γίνονται σε ασυνείδητο επίπεδο. Τα πειράγματα που προκαλούν μεταξύ σας γέλια είναι φυσικά κατεξοχήν σημάδια του φλερτ. Όμως ο καθένας μπορεί να σε φλερτάρει; Έτσι δεν είναι. Στην περίπτωση που υπάρχει σεξουαλική έλξη, ακόμα και σε στιγμές αμηχανίας μπορεί να προκύψει γέλιο. Είσαι πιο δεκτική στην αντίδραση του γέλιου που σου προκαλεί. Και αν τον κάνεις κι εσύ να γελά εύκολα και αυθρόρμητα, αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι έλξης. Ποιος δεν θέλει να είναι με κάποιον που τον κάνει να χαμογελά.

Τα μάτια παρατηρούν

Δεν θα σου πω αυτά που έχεις ακούσεις. Ότι η βλεμματική επαφή είναι μεταξύ σας έντονη. Υπάρχουν άτομα που είναι η φύση τους τέτοια ώστε να παίζουν ασταμάτητα με τα μάτια σχεδόν με όλους γύρω τους. Μη στηρίζεσαι σε αυτό λοιπόν. Αν όμως τα σχόλιά του επιβεβαιώνουν ότι είναι παρητηρητικός με το study case σου, παρατηρείς τις κινήσεις σου ή ακόμα και με το κίτρινο παντελόνι σου και σου το λέει αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κρυφά σε ποθεί.

Οι συζητήσεις σας είναι… περίεργες

Υπάρχει ένταση, υπάρχει πρόκληση ή νιώθεις ότι οι διάλογοί σας είναι περισσότερο τολμηροί από ό,τι συνήθως είναι η επικοινωνία σου με κάποιον που σου αρέσει ή δεν σ’ αρέσει. Υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα ,δεδομένου του διαστήματος που γνωρίζεστε, ανοίγεσαι εύκολα, ακόμα κι αν μετά νιώθεις το συναίσθημα: «γιατί του το είπα αυτό» να σε κατακλύζει. Γρήγορα μπορεί να αναπτύξετε έναν δικό σας γλωσσικό κώδικα, που με συγκεκριμένες λέξεις μπορεί να υποκρύπτουν τη σεξουαλική έλξη, που συνήθως δεν είναι η ιδέα σου ότι και οι δύο θα θέλατε να εκτονωθεί. 

Ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις κι αυτό: Ποιο είδος σεξ επιιθυμούν κρυφά οι περισσότεροι

Κάτι συμβαίνει με το άγγιγμα

Αν σε αγγίξει στις τυχαίες μεταξύ σας κινήσεις και νιώσεις σαν να σε χτυπά ηλεκτρικό ρεύμα που διαπερνά το σώμα στιγμιαία, αυτό αποτελεί σημάδι σεξουαλικής έλξης. Οι ειδικοί εξηγούν ότι, όταν υπάρχει τέτοιου είδους αντίδραση από το σώμα, εύκολα μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο οπότε αν θεωρείς ότι είναι το λάθος πρόσωπο για σένα ίσως είναι καλύτερα να αποφεύγεις τα… αγγίγματα, γιατί εύκολα το σώμα μπορεί να ενδώσει σε αυτό που η λογική πιθανόν αντιτίθεται. 

Κάνεις σκέψεις

Που σε κάνουν να νιώθεις αμήχανα και δεν περιλαμβάνουν ρούχα. Σεξουαλικές δηλαδή σκέψεις που αφορούν τους δυο σας και κατακλύζουν σε ανύποπτες στιγμές το μυαλό σου χωρίς να μπορείς να τις ελέγξεις. Αν το ίδιο συμβαίνει και στο δικό του μυαλό, να ξέρεις είναι θέμα χρόνου…

Διάβασε κι αυτά: Πώς θα καταλάβεις ότι δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος και Τι είναι το hoovering και πως συνδέεται με την ναρκισσιστική κακοποίηση

Αγαπημένο