ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Άγιος Βαλεντίνος: Ποιο κρασί να επιλέξεις για ένα ρομαντικό βράδυ

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το κρασί είναι το σημαντικότερο στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ρομαντικό δείπνο. Πέρασε με το σύντροφο σου ένα ρομαντικό βράδυ πίνοντας το αγαπημένο σας κρασί μαζί με ένα ξεχωριστό δείπνο.
2
'
Ποιο κρασί να επιλέξεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Φέτος που δεν μπορείς να πας έξω να δειπνήσεις σε κάποιο εστιατόριο κάνε ένα κρασί δώρο στον εαυτό σου και απόλαυσέ το με το έτερον σου ήμισυ! Πριν ανοίξεις το φελλό μάθε ότι:

Οι αφρώδεις οίνοι συνδέονται άμεσα με τη διασκέδαση και οι ροζέ προτείνονται για ακόμα πιο ξεχωριστές στιγμές, όπως μια τέτοια μέρα.

Μια ροζέ σαμπάνια, ιδιαίτερα οι χρονολογημένες, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για την περίσταση. Όμως αν δεν θέλεις να καταφύγεις σε μια τόσο ακριβή πρόταση, υπάρχουν αρκετά άλλα αφρώδη, με κάποιο βαθμό γλυκύτητας ή ακόμα και ξηρά που μπορούν να προσφέρουν στιγμές απόλαυσης, συνοδεύοντας ένα ρομαντικό ραντεβού ή δείπνο. Οι αφρώδεις οίνοι πέρα από την παιχνιδιάρικη γεύση θα σε εντυπωσιάσουν και από την εμφάνιση. Φρόντισε να έχεις πάρει τα κατάλληλα κολονάτα ποτήρια για να τους σερβίρεις.

Τώρα αν η συνοδός –ή ο συνοδός- σας δεν είναι φαν του αλκοόλ μπορείτε να προτείνετε ένα mocktail κόκκινο-ροζ χρώματος ή ένα κρασί χωρίς αλκοόλ που γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλή.

Χρήσιμα tips για το κρασί που σίγουρα θα χρεαστείς:

1.Ανοίγοντας τον φελλό

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για να ανοίξεις σωστά ένα μπουκάλι κρασιού, χρησιμοποίησε  το κλασσικό ανοιχτήρι του σερβιτόρου. Κόψε το καψίλιο γύρω γύρω. Το αφαιρείς. Στη συνέχεια σφηνώνεις  το ανοιχτήρι ελαφρά στο κέντρο του φελλού, έτσι ώστε η μύτη να μπει στο κέντρο του.

2.Σερβίροντας το κρασί στο ποτήρι

Όταν ρίχνεις το κρασί στο ποτήρι προσπάθησε  να μην αγγίζει ο λαιμός του μπουκαλιού το χείλος του ποτηριού. Όταν γεμίσεις το ποτήρι σου με κρασί, στριφογύρισε ελαφρά το μπουκάλι με μια κίνηση, για να κρατήσεις  πάνω στη φιάλη αυτή την τελευταία σταγόνα που είναι έτοιμη να πέσει και να λερώσει το τραπεζομάντηλο.

3.Χρησιμοποίησε το κατάλληλο ποτήρι

Μην σου φαίνεται υπερβολικό! Κάθε κρασί έχει το δικό του ποτήρι και αυτό δεν είναι καπρίτσιο ούτε κίνηση επιδειξιομανίας των οινόφιλων. Το σχήμα του ποτηριού συμβάλλει καθοριστικά στη γεύση του κρασιού που πίνουμε. Όταν μάλιστα έχουμε ξοδέψει μια περιουσία για ένα ακριβό κρασί την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο ποτήρι.

4.Κρασί και σοκολάτα

Του Αγίου Βαλεντίνου δυο πράγματα κυκλοφορούν ευρέως. Το κρασί και η σοκολάτα. Και μάντεψε! Ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους! Τα κρασιά που έχουν ως βάση μια συγκεκριμένη ποικιλία κρασιού  έχουν πλούσια και έντονη γεύση, με νότες μαύρων φρούτων που στέκεται καλά στο στόμα και δεν επισκιάζεται από την γεύση της σοκολάτας. Μην επιλέξεις λεπτεπίλεπτα κρασιά που θα τα καπελώσει η έντονη σοκολάτα.

Αγαπημένο