ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

11 αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό

Όλες οι διαφωτιστικές απαντήσεις σχετικά με τον γυναικείο οργασμό που χρειάζεται να ξέρει κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα.
5
'
γυναικείος οργασμός istock

Να ξεκινήσουμε από το εξής βασικό. Το θέμα με τον γυναικείο οργασμό είναι πιο σύνθετο από ό,τι με τον αντρικό. Αυτό το γυναικείο μυστήριο, που οι άνδρες αναζητούν ως επιβεβαίωση του ανδρισμού τους αλλά και οι γυναίκες παγιδευμένες αναζητούν εναγωνίως, μπορεί να αποτελεί την μεγαλύτερη παγίδα σε μια σεξουαλική συνεύρεση, εξηγεί η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, η οποία ασχολείται μεταξύ άλλων επί σειρά ετών με το Sex Therapy, τονίζοντας ότι πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γραφτεί για τον γυναικείο οργασμό που μάλλον κάνουν την οργασμική ζωή μιας γυναίκας πιο δύσκολη. Πόσα ανταποκρίνονται σε αλήθειες και πόσα είναι αποκυήματα της φαντασίας και μύθοι; Ιδού οι απαντήσεις τη ειδικού σε 11 ερωτήσεις, την απάντηση των οποίων είναι σημαντικό να γνωρίζουν γυναίκες αλλά και άνδρες, αν θέλουν να απολαύσουν πραγματικά ένα απελευθερωμένο από περιοριστικές πεποιθήσεις σεξ. 

Κυρία Mόσχα, πολλά έχουν ειπωθεί για τη διαφορά μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού. Και κάποιοι θεωρούν ότι μια γυναίκα που έχει μόνο κλειτοριδικό οργασμό είναι ανώριμη σεξουαλικά, υπολείπεται ή έχει πρόβλημα. Ισχύει αυτό;

Η διαμάχη μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού είναι διαχρονική. Η αλήθεια όμως είναι  ότι ο οργασμός είναι ένας, είτε αυτός είναι κλειτοριδικός, είτε κολπικός, είτε ακόμη και μεικτός, συμμετέχει δηλαδή και ο κόλπος και η κλειτορίδα.  Ο μύθος, που ισχυροποιήθηκε με θεωρίες του Φρόυντ και ήθελε τον κλειτοριδικό αυνανισμό να είναι "παιδικός", σήμερα έχει καταρριφθεί από τους επιστήμονες. Να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό βιώνει τον κλειτοριδικό οργασμό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 1/3 περίπου των γυναικών έχει κολπικό οργασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κλειτοριδικός είναι πιο εύκολος στην επίτευξή του μέσω της κλειτορίδας, καθώς πρόκειται για ένα σημείο (την ονομάζουν και "γυναικείο πέος") γεμάτο νευρικές απολήξεις και μάλιστα περισσότερες από όσες υπάρχουν στο ανδρικό μόριο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κλειτορίδα διεγείρεται όπως και το πέος, όταν παρακολουθείται υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. Συνεπώς, πρόκειται για ένα σημείο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην διέγερση όσο και στην οργασμική κορύφωση της γυναίκας.

Διιάβασε κι αυτό: Σεξουαλικός εθισμός, τι είναι και σε ποιους παρουσιάζεται πιο συχνά, στους άνδρες ή στις γυναίκες. 

 

Αναφέρατε τον μεικτό οργασμό. Υπάρχει και  πολλαπλός οργασμός στις γυναίκες; Ή είναι μύθος;

Και όμως, υπάρχει! Απλά δεν τον βιώνουν όλες οι γυναίκες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι περίπου το 15% των γυναικών με σεξουαλική ζωή βιώνει πάνω από έναν οργασμό στην ίδια συνεύρεση.  Η γυναίκα μπορεί να διεγερθεί ξανά μετά την επίτευξη του πρώτου οργασμού της, εφόσον βέβαια εξακολουθούν και υπάρχουν τα ανάλογα ερεθίσματα. Μάλιστα, στη γυναίκα δεν υπάρχει η λεγόμενη "ανερέθιστη περίοδος" που υπάρχει στους άνδρες. Αποτέλεσμα, η γυναίκα να έχει μικρότερη περίοδο επαναφοράς.

 

Πειράζει αν μια  γυναίκα δεν έχει οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ; Σημαίνει ότι μένει ανικανοποίητη;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να δώσουμε έμφαση. Είναι ένας μύθος που προφανώς είναι βγαλμένος από άνδρες, καθώς είναι οι μόνοι που ολοκληρώνουν σχεδόν κάθε φορά. Είναι γεγονός ότι ο οργασμός έχει ταυτιστεί με τη σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση. Στη γυναίκα όμως που η σεξουαλική της λειτουργία είναι πολύ διαφορετική με αυτήν του άνδρα, αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η γυναίκα δεν πειράζει αν δεν ολοκληρώνει κάθε φορά οργασμικά. Αυτό δεν  σημαίνει ότι δεν της αρέσει και δεν απολαμβάνει το σεξ, απεναντίας μάλιστα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, ακόμη και η διείσδυση της χαρίζουν σεξουαλική ηδονή κι ας μην υπάρχει ο οργασμός. Διάβασε επίσης ποιοι είναι οι λιγότερο σεξουαλικά ικανοποιημένη άνθρωποι.

 

Λένε ότι ο ταυτόχρονος οργασμός των δυο ερωτικών συντρόφων είναι ο καλύτερος και δύσκολα επιτεύξιμος. Ισχύει;  

Ο ταυτόχρονος οργασμός, άλλος ένας μύθος από μόνος του. Μπορεί απλά να τύχει κάποιες φορές. Συνήθως είναι θέμα του άνδρα. Αν καταφέρει να ελέγξει την εκσπερμάτισή του μέχρι τη στιγμή που θα κορυφώσει η γυναίκα. Από μόνο του όμως αυτό σαν σκέψη μπορεί να είναι αγχωτικό και για τους δυο. Εκτός, αν μιλάμε για εξαιρετικά εξοικειωμένο ζευγάρι.  

 

Ο άνδρας πρέπει πάντα να φέρνει σε οργασμό τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια της σεξουαλική συνεύρεσης;

Ο οργασμός της γυναίκας, αν και εξαρτάται από την "τεχνική", δηλαδή πολλά προκαταρκτικά για καλύτερη προετοιμασία, δηλαδή για καλή διέγερση, άρα και εφύγρανση του κόλπου, εξαρτάται επίσης και από πολλούς άλλους παράγοντες: ποιότητα της σχέσης, ασθένειες, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική διάθεση, ταμπού και "κρατήματα" δικά της. Θα το πω ξανά και είναι σημαντικό να το καταλάβουν άνδρες και γυναίκες: ο οργασμός της γυναίκας δεν πρέπει να είναι βασικός στόχος στο σεξ. Η απόλαυση της ηδονής πρέπει να είναι ο βασικός στόχος και για τους δυο.

 

Πώς εξηγείται ότι με έναν άνδρα μπορεί να έχει οργασμό πιο εύκολα μια γυναίκα και με άλλον όχι; Είναι θέμα εμπειρίας του άνδρα;

Ο γυναικείος οργασμός είναι κυρίως εγκεφαλικός, γεγονός που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί ο συγκεκριμένος άνδρας να κορυφώσει τη σύντροφό του, αλλά επειδή υπάρχει μέσα στο μυαλό της και όλα φαίνονται τόσο διεγερτικά και ηδονικά. Σίγουρα, η συμμετοχή ενός άνδρα που θα ασχοληθεί μαζί της με πλούσιο σεξουαλικό παιγνίδι, θα τη βοηθήσει να κορυφώσει πιο εύκολα. Τονίζω και πάλι ότι η γυναίκα δεν κορυφώνει κάθε φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο άνδρας που δεν είναι έμπειρος.

 

Το μέγεθος του πέους καθορίζει τον οργασμό της γυναίκας;

Θα έλεγα ότι παίζει ρόλο ναι, γιατί συντελεί στον καλύτερο ερεθισμό των νευρικών απολήξεων που σχετίζονται με τον σεξουαλικό ερεθισμό στον κόλπο. Σημαντικό είναι όμως όχι μόνο το μήκος αλλά το πάχος του πέους (εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια (12-15 cm). Ακόμα όμως πιο σημαντική όμως είναι η τεχνική και η ενασχόληση του άνδρα μαζί της. Τις περισσότερες φορές ένας κλειτοριδικός οργασμός είναι αρκετά γρήγορα επιτεύξιμος, ακόμα και με το «μικρό δαχτυλάκι» ενός άνδρα…

 

Πολλά έχουν ειπωθεί στο παρελθόν για πιο γρήγορα και έντονο οργασμό της γυναίκας με τον ερεθισμό του σημείου G. Ισχύει αυτό;

Το σημείο G πήρε το όνομά του από τον γυναικολόγο Ernst Gräfenberg, που το εντόπισε θεωρώντας ότι η διέγερσή του μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο και απελευθερώνει εκκρίσεις σε ρευστή μορφή που παρομοιάστηκαν με την ανδρική εκσπερμάτιση. Πρόκειται για έναν αδένα που βρίσκεται στο πρόσθιο τοίχωμα, λίγα εκατοστά από την είσοδο του κόλπου.

Οι γνώμες διίστανται, καθώς υπήρχε διαμάχη για την ύπαρξή του. Πρόσφατη έρευνα όμως το διέψευσε, καθώς αποφάνθηκε ότι το σημείο G δεν υπάρχει!. Το τμήμα Μελέτης Διδύμων και Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College στο Λονδίνο, μελέτησε 1.800 γυναίκες, όλες τους ζεύγη μονοζυγωτικών ή διζυγωτικών διδύμων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ιδέα του σημείου G είναι καθαρά υποκειμενική. Είδαν δηλαδή ότι μπορεί η μία δίδυμη να υποστηρίζει ότι υπάρχει, σε αντίθεση με την άλλη που το διέψευδε, παρόλο που μοιράζονταν τα ίδια γονίδια. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο προσδιορισμός σημείων που εξασφαλίζουν πιο ενισχυμένη ηδονή είναι υποκειμενικό θέμα. Μάθε επίσης πώς η γυμναστική μπορεί να απογειώσει την σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας. 

 

Κυρία Μόσχα, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο από τους άνδρες για να φτάσουν σε οργασμό. Ως εκ τούτου θεωρείται αδύνατον να έχει οργασμό μια γυναίκα με το γρήγορο σεξ;

Είναι μύθος. Μπορεί η γυναίκα να θέλει περισσότερο χρόνο για να διεγερθεί σεξουαλικά και να μπορέσει να κορυφώσει, παρόλα αυτά όμως ας μην ξεχνάμε ότι το σεξουαλικό παιγνίδι δεν ξεκινάει στο …κρεβάτι! Αν η διέγερση (που είναι περισσότερο εγκεφαλική) είναι έντονη ή αν το παιγνίδι έχει ξεκινήσει πριν από ώρα, για παράδειγμα μέσω μηνυμάτων ή στο εστιατόριο που τρώνε, τότε ο χρόνος μπορεί να περιοριστεί σε μερικά λεπτά! Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι άνδρες να μην τη διεγείρουν μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά… Να υπενθυμίσω επίσης ότι υπάρχουν και άνδρες που δεν τα πάνε καλά με το γρήγορο σεξ, γιατί αργούν οι ίδιοι να εκσπερματώσουν. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι το γρήγορο σεξ δεν ταιριάζει σε όλους.

 

Αν μια γυναίκα δεν έχει ποτέ οργασμό, σημαίνει ότι έχει παθολογικό πρόβλημα;

Και μύθος και αλήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες κορυφώνουν με τον τρόπο τους, άλλες πιο συχνά και άλλες πιο αραιά. Υπάρχουν όμως γυναίκες που πάσχουν από διαταραχή του οργασμού, όπου δεν μπορούν ούτε και αυνανιστικά μόνες τους να κορυφώσουν (πρωτοπαθής ανοργασμία) και γυναίκες που χάνουν για κάποια περίοδο την οργασμική τους ικανότητα (δευτεροπαθής ανοργασμία). Καλό είναι οι γυναίκες αυτές να αναζητήσουν θεραπεία, έτσι ώστε να μπορούν να χαίρονται το δικαίωμα στη σεξουαλική τους ζωή!

 

Όσο η γυναίκα μεγαλώνει, τόσο η οργασμική της ικανότητα φθίνει;

Το ακριβώς αντίθετο! Με την πάροδο της ηλικίας η γυναίκα μπορεί και βιώνει καλύτερες οργασμικές κορυφώσεις, καθώς η σεξουαλική της εμπειρία εμπλουτίζεται, η ζωή της μπαίνει σε πιο σταθερή πορεία, γνωρίζει πολύ καλύτερα το σώμα της και το φροντίζει, γυμνάζεται, ξέρει πώς να απολαμβάνει και παίρνει το καλύτερο από ό,τι της προσφέρεται! Ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση, όπου η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική της ικανότητα, με τη χρήση λιπαντικών μπορεί να ξεπεραστεί και να συνεχίζει να απολαμβάνει οργασμούς.

Διάβασε ακόμα: Τι αποκαλύπτει ο αριθμός 9 για τη σεξουαλική σου υγειά. 

 

Αγαπημένο