ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Sextortion: Μάστιγα εκβιασμού παιδιών

Εκρηκτική αύξηση στα περιστατικά εκβιασμού εφήβων & νέων με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα
24.02.2021
See the video

Πρόκειται για ένα φαινόμενο εκβιασμού παιδιών και εφήβων που σύμφωνα με μελέτες αμερικανικών πανεπιστημίων έχει παρουσιάσει αύξηση 150% τα τελευταία 5 χρόνια. 

Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης είναι το μέσο που χρησιμοποιείται και 8 στα 10 από τα θύματα είναι κορίτσια με μέση ηλικία τα 15 έτη. Οι δράστες του sextortion είναι κυρίως άντρες ενώ 6 στους 10 γνωρίζουν προσωπικά τους δράστες. 

8 στους 10 παρέχουν υλικό οικειοθελώς ενώ 1 στα 3 θύματα εκβιάζεται για πάνω από 6 μήνες και δεν το αποκαλύπτουν στους γονείς ή στις αρχές. 

Το sextortion χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα όπως εικόνες, βίντεο, συνομιλίες και εκμυστηριεύσεις και αποσκοπεί σε οικονομικό όφελος, εκδίκηση, ταπείνωση ή ηθική καταστροφή.

Η αντιμετώπιση του sextortion πρέπει να γίνει με τον έλεγχο της συμπεριφοράς των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα πρέπει να διαμοιράζονται περιεχόμενο προσωπικών δεδομένων με άγνωστους ή ακόμα και γνωστούς, να μην αποδέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους, να ενημερώνουν συχνά το λογισμικό των κινητών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να αποφεύγουν την προσωπική διαχείριση αλλά να ζητάνε βοήθεια από τους γονείς, τους ειδικούς και τις αρχές χωρίς ντροπή και φοβό. 

Αγαπημένο