ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποια είναι η ιστορία της "Ρίτας" του Κωστή Μαραβέγια

Η από τα βάθη της καρδιάς εξομολόγηση του τραγουδιστή για το νέο single που γράφτηκε εν μέσω καραντίνας και τον συμβολισμό του.
Κωστής Μαραβέγιας 1

Η Ρίτα είναι το πρώτο single από ένα άλμπουμ που ετοίμασε ο Κωστή Μαραβέγια στο home studio του κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης καραντίνας. Σχεδόν μόνος, στα πέριξ Μετς-Παγκρατίου, παρά κάποιες αραιές επισκέψεις των μουσικών γειτόνων του. 

Εικόνα
Ρίτα Κωστής Μαραβέγιας

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Ρίτα δημιουργήθηκε με τα παλιά αναλογικά συνθεσάιζερ της εφηβείας του, με την αγαπημένη του Stratocaster κιθάρα, με groove box και διάθεση για παιχνίδι και πειραματισμό. 

Τι συμβολίζει η Ρίτα;

Όπως ο ίδιος ο Μαραβέγια αναφέρει: "Η Ρίτα είναι η πρώτη μου νιότη, το πάθος και η παρόρμηση με τα καλά και τα κακά τους, η ατόφια σπίθα για ζωή, η μέθεξη και ο διονυσιασμός. Η μοναχικότητα αυτής της διαδικασίας έφερε μια αναδρομή στο παρελθόν, στα πρώτα χρόνια της μουσικής μου περιπέτειας. Τότε που συστηνόμασταν, τρέχοντας με τα βανάκια σε κάθε φεστιβάλ, πόλη, χωριό, μπαρ, κλαμπ, ταβέρνα της ελληνικής επικράτειας. Με αυτοσχέδια μέσα και την έκδηλη χαρά του ξεκινήματος, της ανακάλυψης, την αυθεντική δίψα για ταξίδι και επικοινωνία μετά μουσικής.Έτσι έφτιαξα τους ήχους και τους στίχους της Ρίτας. 

Τι του έλειψε περισσότερο τον τελευταίο χρόνο

"Αυτό το χρόνο που πέρασε, μου έλειψε η επαφή, η αγκαλιά, ο χορός. Στη Ρίτα και στο άλμπουμ συνολικά, η σωματικότητα είναι η βασική πυξίδα των τραγουδιών μου. Κι αν γκρεμιστούν όλα γύρω μας, εμείς θα τα καταφέρουμε αδέρφια. Κατάφαση για ζωή. Ας χορέψουμε. Κι ας έχει αλλάξει η Ρίτα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Το single κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Remote video URL

 

Αγαπημένο