ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι πρωινές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις

Η πρωινή ρουτίνα έχει αλλάξει κατά πολύ το τελευταίο καιρό και συνεχίζει να επηρεάζεται από κάθε τι καινούργιο που προκύπτει.
3
'
πρωινές συνήθεις Shutterstock

Παρόλο που υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν σταθερά, υπάρχει και ένα μεγάλο μερίδιο της ημέρας που θα βελτιωνόταν με κάποιες μικρές αλλαγές στις πρωινές συνήθειες. Διάβασε παρακάτω κάποιες σύνηθες παγίδες που ίσως θα βοηθηθούν από αλλαγές.

Αφήνεις τη μέρα χωρίς προγραμματισμό

Παρόλο που χρειάζεται μες τη μέρα να υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης και απραξίας, είναι καλό να υπάρχουν και στόχοι. Ειδικά τώρα που οι περισσότερες αν όχι όλες οι ώρες σε βρίσκουν στο σπίτι, ξεκίνα τη μέρα σου με έναν μικρό, βασικό προγραμματισμό και παρατήρησε πως επηρεάζει τη διάθεσή σου.

Πιάνεις το κινητό μόλις ξυπνήσεις

Είναι πλέον γνωστό  πόσο κακό σου κάνει να ξυπνάς και να βλέπεις κατευθείαν την οθόνη ενός κινητού. Αν και είναι σημαντικό να ενημερωθείς, να δεις τα νεότερα και να απαντήσεις σε email δουλειάς, προσπάθησε να το αποφύγεις. Ακόμα και αν είναι για 5 λεπτά, δώσε στον εαυτό σου αυτό το χρόνο να ξυπνήσει οργανικά και να χαλαρώσει λίγο πριν ξεκινήσεις τη μέρα.

Πατάς snooze

Συνεχίζοντας τις συνήθειες γύρω από το κινητό, το snooze δεν είναι στη πραγματικότητα ο καλύτερος σου φίλος. Ενώ το χουζούρεμα και τα μερικά λεπτά ακόμα ύπνου φαντάζουν ονειρικά, δε βοηθάς τον εαυτό σου να προσαρμοστεί στην αλλαγή από τον ύπνο. Είναι λογικό να θέλεις να μείνεις παραπάνω στο κρεβάτι, ειδικά αν δε προβλέπεται να κάνεις κάτι επιθυμητό μέσα στη μέρα. Με το να κοιμάσαι πάλι, δυσκολεύεις τη διαδικασία του ξυπνήματος από την αρχή.

Βλέπεις ειδήσεις

Είναι λογικό να θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νεότερα γεγονότα στην αρχή της μέρας σου. Όμως, τα αρνητικά νέα επηρεάζουν κατά πολύ τη διάθεσή σου και ίσως επηρεάσουν το πως θα συνεχίσει η μέρα σου. Όταν ξεκινάς τη μέρα σου, επέλεξε να εστιάσεις στα θετικά τα οποία υπάρχουν γύρω σου. Επέλεξε τη διάθεση που θέλεις να έχει η μέρα σου και προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις που θα υποστηρίξουν αυτή τη διάθεση. Οι ειδήσεις και η ενημέρωση μπορούν να πάρουν μέρος και αργότερα.

Πίνεις καφέ αντί για νερό

Ένα ποτήρι νερό στην αρχή της ημέρας έχει οφέλη όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τη διάθεση. Με το να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου, βοηθάς τον εαυτό σου να ξυπνήσει πιο ομαλά και με περισσότερη ενέργεια. Ακόμα και αν ο καφές είναι μια σημαντική απόλαυση της ημέρας, επέλεξε να ξεκινήσεις με ένα ποτήρι νερό πριν περάσεις στο καφέ.

Δεν έχεις μια ασχολία για προσωπική ανάπτυξη

Η μέρα μπορεί εύκολα να γεμίσει με δουλειές και υποχρεώσεις που δε σε ικανοποιούν και δε σε ευχαριστούν. Είναι ευεργετικό να έχεις μια ασχολία ή ένα χόμπι το οποίο είναι αποκλειστικά για σένα και τη βελτίωση της διάθεσής σου. Ξεκίνα με λίγο διαλογισμό, γυμναστική ή περνώντας χρόνο διαβάζοντας. Δε χρειάζεται να είναι μια μεγάλη ασχολία με περίπλοκα βήματα, αρκεί να είναι κάτι που σε γεμίζει και σε ευχαριστεί.

 

Αγαπημένο