ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα ρούχα επηρεάζουν την ψυχολογία μας; Όλες οι αλήθειες και οι μύθοι

Πως η μόδα και τα ρούχα συνδέονται με την ψυχική μας υγεία- όσα πρέπει να γνωρίζεις
08.04.2022
1
'
Τα ρούχα επηρεάζουν την ψυχολογία μας; Όλες οι αλήθειες και ο μύθοι fashion

Τα ρούχα αποτελούν αναμφίβολα έναν τρόπο έκφρασης που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Τα ρούχα που φοράμε είναι μια έκφραση, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, του πώς νιώθουμε. Στις εναλλαγές της διάθεσης μας αναλογούν τα ντυσίματα που επιλέγουμε.

Μερικές φορές θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας με ένα φωτεινό σύνολο κα έντονα χρώματα. Άλλες φορές μπορεί η διάθεση μας να μην είναι πολύ καλή και να νιώθουμε κούραση, τότε μια φόρμα σε διακριτικό χρώμα είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Δεν θα μιλήσουμε για τους λάτρεις του μαύρου, που καθημερινά εκφράζουν κάθε συναίσθημα τους με ένα total black outfit ό,τι mood και να έχουν. Αυτή είναι μια κατηγορία την οποία δεν θα θίξουμε.

Ποιος είπε όμως πως τα ρούχα και ο τάσεις μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα; Μπορεί να λειτουργήσουν και αντίστροφα! Οι ενδυματολογικές επιλογές σου μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου. 

Τι ισχύει τελικά: Σχετίζονται τα ρούχα και οι ενδυματολογικές μας προτιμήσεις με τον εσωτερικό μας κόσμο;

Μόδα και διάθεση 

Υπάρχει μια αμοιβαία σχέση μεταξύ των ρούχων που φοράμε και του πώς νιώθουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών. Η φροντίδα του εαυτού μας ή οι συνήθειες μας, όπως το ντύσιμο ή το μακιγιάζ, αποτελούν από τα πρώτα πράγματα που παραμελούμε όταν νιώθουμε άγχος ή κατάθλιψη! Άρα η διάθεση μας απεικονίζεται με το κατά πόσο δίνουμε έμφαση στην περιποίηση μας.

Δείτε εδώ : Μόδα: 4 από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα εμφανιστούν μαζί με την Άνοιξη!

Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα προτιμά να περνά την καθημερινότητα της χωρίς μακιγιάζ αλλά περιποιείται πολύ τα μαλλιά και της ξαφνικά την βλέπουμε για αρκετό διάστημα με απεριποίητα μαλλιά τότε θα καταλάβουμε πως η διάθεση της έχει μεταβληθεί. Το ίδιο ισχύει και στα ρούχα. 

Εικόνα
fashion

Ρούχα και ψυχική υγεία 

Το χρώμα των ρούχων επιδρά στην ψυχική μας κατάσταση, τεκμηριωμένο γεγονός. Τα χρώματα μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από συναισθήματα. Μπορούν να μας κάνουν πιο χαρούμενους, ενεργητικούς, αγχώδεις ή χαλαρούς. Το ύφασμα των ρούχων μας είναι επίσης σημαντικό. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά αν φοράμε απαλά, άνετα ρούχα, είναι πολύ πιο πιθανό να έχουμε θετική διάθεση.

Μάλιστα και το στυλ είναι μοναδικό για κάθε άτομο, ορισμένες εμφανίσεις μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Διαφέρει η μόδα από άτομο σε άτομο

Ιδού η απάντηση! Η απάντηση είναι ναι, χίλιές φορές ναι! Οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, όσο και οι επιλογές ρούχων τους. Ένα συγκεκριμένο χρώμα, στυλ ή ύφασμα δεν θα επηρεάσει την ψυχική κατάσταση όλων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 

Δείτε επίσης : Η πράσινη απόχρωση κυριαρχεί απόλυτα σε μόδα και ομορφιά- Μάθε γιατί!

Η μόδα στην καθημερινότητα μας και οι τρόποι επιρροής

Η προσωπική αίσθηση της μόδας και το στυλ που υιοθετούμε παίζει βασικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Μπορεί να επηρεάσει την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες τους οποίους οφείλουμε να τηρούμε όταν βρισκόμαστε στο χώρο εργασίας μας ακόμη και αν δεν μας εκφράζει 100%.

Το να φοράμε ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι ή χαλαροί τα Σαββατοκύριακα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο θετικές αλληλεπιδράσεις με τους γύρο μας.

Εικόνα
fashion

Δείτε εδώ : Αυτές είναι οι ανοιξιάτικες ζακέτες που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου

Αγαπημένο