ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Στρες: Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που σε αγχώνει περισσότερο σύμφωνα με έρευνα!

Και όμως υπάρχει κάποια ώρα της ημέρας που νιώθεις περισσότερο άγχος!
10.02.2023
1
'
Στρες: Αυτή η ώρα της ημέρας σε αγχώνει περισσότερο! iStock

Καλώς ή κακώς οι δραστηριότητες καθώς και το απαιτητικό πρόγραμμα ενός ανθρώπου ξεκινούν από πολύ νωρίς το πρωί και έτσι οι ώρες αυτές είναι που κρίνονται ως και οι πιο αγχώδεις!

Σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση που συμπεριλήφθηκαν 2000 ενήλικες αποδείχτηκε ότι η ακριβής ώρα που συσσωρεύεται το περισσότερο άγχος είναι στις 7:23 π.μ, όταν δηλαδή κατά μέσο όρο ένας γονιός έχει ήδη ξυπνήσει και σκέφτεται όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας που ακολουθούν.

Μάθε επίσης: Κατάθλιψη ή Θλίψη: Αυτές είναι οι βασικές διαφορές τους

Σε όσους συμπεριλήφθηκαν ζητήθηκε να σημειώσουν τα πράγματα που τους αγχώνουν πιο πολύ και μέσα στα πιο συχνά αυτής της λίστας, ήταν να πέσουν σε κίνηση, να χύσουν κάτι στο χαλί και να ξυπνήσουν αργά.

Μέσα από αυτό βγαίνει και το γνωστό συμπέρασμα ότι οι ενήλικες έρχονται αντιμέτωποι με 3 αγχωτικά γεγονότα καθημερινά και συνήθως οι γυναίκες τείνουν να τα βιώνουν 1 ώρα νωρίτερα από τους άνδρες.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/nea/katathlipsi-i-thlipsi-aytes-einai-oi-basikes-diafores-toys

Από πού προέρχεται όμως το άγχος;

Με βάση το πείραμα και τις απαντήσεις όσον συμπεριλήφθηκαν, οι βασικές αιτίες του άγχους σε καθημερινή βάση συμπεριλάμβαναν την κούραση για το 46% των συμμετεχόντων, τον ακανόνιστο ύπνο (36%) και μία πολυάσχολη μέρα στη δουλειά (33%).

Αποτελεσματικά, τα στρεσογόνα αυτά συμβάντα ήταν πιο συχνά, κάτι που θα μπορούσε να τους απογοήτευσει κατά 32%, να τους αγχώσει κατά 23%, και να τους αφήσει κουρασμένους κατά 21%!

Επιπροσθέτως πολύ ενήλικες δήλωσαν ότι είναι και οι φορές που έχουνε πολλά πράγματα ταυτόχρονα στο μυαλό τους, ενώ το 16% δήλωσε ότι πολλές φορές αντιμετωπίζει αγχωτικά συμβάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διάβασε ακόμα: Στρες: Με αυτό το άρωμα θα αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή σου σε μόλις 4 εβδομάδες!

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο