ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

To πρωί λογική και το βράδυ το συναίσθημα

Αυτήν την ώρα σκεφτόμαστε πιο λογικά
16.02.2021
1
'
logiki-sinaisthima

Μια νέα μεγάλη βρετανική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ αποκαλύπτει ότι ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων μεταβάλλεται μέσα στο 24ωρο. Οι άνθρωποι σκέφτονται πιο αναλυτικά και λογικά νωρίς το πρωί, ενώ όταν πέφτει το βράδυ, αρχίζουν να σκέπτονται με πιο συναισθηματικό και υπαρξιακό τρόπο.

Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι περίπου στις 6 ώρα το πρωί η αναλυτική-λογική σκέψη βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν λέξεις που σχετίζονται με αυξημένο δείκτη νοημοσύνης, ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και αποδοτικότητα καθώς και  με πιο θετική ψυχική διάθεση. 

Γιατί το σκοτάδι σου γεννάει στρες

Από την άλλη, με το που πέφτει το σκοτάδι, κυριαρχεί ο πιο συναισθηματικός τρόπος σκέψης και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λεξιλόγιο που προδίδει μια πιο παρορμητική, ευαίσθητη, κοινωνική, αλλά και αρνητική ψυχική διάθεση. Μετά τα μεσάνυχτα, οι άνθρωποι σκέφτονται συχνότερα τα υπαρξιακά προβλήματα της ζωής όπως τον θάνατο. Πάντως να ξέρεις ότι γενικά η λεβάντα μειώνει το στρες επομένως για αυτό πολλοί χρησιμοποιούν το άρωμά της για να ψεκάσουν το μαξιλάρι τους.  Αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Fronties in Behavioral Neuroscienc. Εκμεταλλεύσου το άρωμά της επομένως είτε με αιθέρια έλαια είτε με αποξηραμένα φύλλα του συγκεκριμένου φυτού. Μήπως να την δοκιμάσεις την άλλη φορά που θα ξεκινάς να κάνεις κακές σκέψεις;

Αγαπημένο