ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εσύ, το στρες κι ο σκύλος σου

Τι δείχνει νέα έρευνα;
28.02.2021
3
'
stres-kai-skilos-sindesi
Νέα έρευνα δείχνει ότι οι κατοικίδιοι σκύλοι έχουν το ίδιο επίπεδο άγχους με το αφεντικό τους. Η έρευνα από το Linkoping University στη Σουηδία έδειξε ότι τα επίπεδα στρες –με βασικό κριτήριο μέτρησης την ορμόνη κορτιζόλη- μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη συγχρονίζονται αλλά καθορίζονται από τον πρώτο. Όσο για τις γάτες και τους ιδιοκτήτες τους; 

Έρευνα που διεξήχθη από τoν Steve McKeown ιδρυτή McKeown Clinic στην οποία συμμετείχαν 600 φοιτητές φαίνεται ότι εντόπισε την διαφορά μεταξύ αυτών που αγαπούν τις γάτες και εκείνων που προτιμούν τους σκύλους Διαπίστωσε ότι οι πρώτοι είναι πιο ευαίσθητοι και ανοιχτόμυαλοι ενώ οι δεύτεροι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφής. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνων που αγαπούν και τους σκύλους και τις γάτες πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι φέρουν έναν συνδυασμό των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών προσωπικότητας.

Πώς να καταπολεμήσεις το άγχος σου μέσω της ευγνωμοσύνης

Ξέρεις ότι το αίσθημα ευγνωμοσύνης γεμίζει την ψυχή σου και μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου προς το καλύτερο. Πλέον όμως αποδεικνύεται με έρευνες ότι αλλάζει τη μοριακή δομή του εγκεφάλου και ενισχύει τη λειτουργία της φαιάς ουσίας. Αυτό επιβεβαιώνει το Κέντρο Έρευνας Ευαισθητοποίησης του UCLA. Πάρε λοιπόν μια μεγάλη αγκαλιά τον σκύλο ή τη γάτα σου και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα!

 

Αγαπημένο