ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εμμηνόπαυση: Ποια είναι τα συμπτώματα, πως επηρεάζει τη διάθεση μας και ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισης

Πως θα αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης για να επαναφέρεις την καλή σου διάθεση
22.03.2022
1
'
Εμμηνόπαυση: Ποια είναι τα συμπτώματα , πως επηρεάζει τη διάθεση μας και πως τα αντιμετωπίζουμε εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε γυναίκα. Αποτελεί μια κατάσταση την οποία η κάθε μια από εμάς την αντιμετωπίζει διαφορετικά. Άλλες είναι προετοιμασμένες για την «κλιμακτήριο» και άλλες όχι και τόσο. Ωστόσο καμία δεν θα γλυτώσει. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης υπάρχουν μερικά βασικά συμπτώματα.

Η σοβαρότητα και συχνότητα των συμπτωμάτων μπορεί να ποικίλλουν. Οι εξάψεις, οι διαταραχές ύπνου, η καταθλιπτική διάθεση, η κολπική ξηρότητα, η σεξουαλική δυσλειτουργία και ο πόνος στις αρθρώσεις και τους μύες, αποτελούν τα πιο συχνά.

Εικόνα
εμμηνόπαυση

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το «Menopause» της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Βορείου Αμερικής (NAMS), βρέθηκε το «αντίδοτο» για την αντιμετώπιση και την χαλάρωση από τα παραπάνω συμπτώματα. Ποιο είναι αυτό;

Η μουσική! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο όταν ακούμε την αγαπημένη μας μουσική και για κάποιες γυναίκες, μάλιστα έχει γίνει και το «γιατροσόφι» τους. 

Δείτε επίσης : Μπορεί να καθυστερήσει η εμμηνόπαυση;

Η μουσική έχει μια μοναδική ικανότητα να διεγείρει την έκκριση νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνση, η σεροτονίνη, οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη. Τα στοιχεία που μειώνουν τα επίπεδα ορμονών του στρες στον οργανισμό όπως η κορτιζόλη. Παράλληλα, πρόκειται για χημικές ενώσεις που εμπλέκονται στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς και τού καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού.

«Αυτή η περιορισμένη μελέτη υπογραμμίζει την πιθανή ευεργετική δράση μιας ανέξοδης, ακίνδυνης, έυκολα εφαρμόσιμης και χωρίς σημαντικές τεχνολογικές απαιτήσεις παρέμβασης όπως η μουσικοθεραπεία έναντι των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ιδίως εκείνων που αφορούν την ψυχολογική διάθεση. Αν και απαιτείται επιπλέον έρευνα σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά δείγματα για την εςπαλήθευση των ευρημάτων, δεν θα είχε αρνητική επίπτωση η προσθήκη της μουσικοθεραπείας στο διαθέσιμο οπλοστάσιο για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης», ανέφερε η ιατρική διευθύντρια της Εταιρείας, Δρ Stephanie Faubion.

Διάβασε επίσης : Πώς επηρεάζει η μουσική την ψυχολογία μας;

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής :

Η μουσική έχει γίνει το φάρμακο για όλες τις περιστάσεις, μέχρι και στην ιατρική. Ο άνθρωπος καταφεύγει στη μουσική αναλόγως με το συναίσθημα του. Επιλέγει τραγούδια που τον καλύπτουν συναισθηματικά. Η μελωδία και οι στίχοι βοηθούν συναισθηματικά και λειτουργούν και ως μέσο έκφρασης. Ολοένα και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία από την ακρόαση μουσικής.

Εικόνα
music

 

Ίσως σε ενδιαφέρει : Πώς ν' απαλλαγείς από τα κιλά της εμμηνόπαυσης

Πλήθος ερευνών έχουν διαπιστώσει ότι η εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως σε προηγούμενες μελέτες έχει διευκρινιστεί πως η μουσική έχει θετική επίδραση έναντι των καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε ασθενείς με σοβαρές ψυχωτικές και μη ψυχωτικές διαταραχές καθώς και στην πρόληψη της επιλόχειου κατάθλιψης.
Αγαπημένο