ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτό είναι το κόλπο των 3′ που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος σου!

Πως να καταπολεμήσεις το άγχος σου!
18.07.2022
1
'
Αυτό είναι το κόλπο των 3′ που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος σου! Άγχος

Το άγχος της καθημερινότητας είναι κάτι που μας ταλαιπωρεί όλους και τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε αλλά και πώς να αποφορτιστούμε από αυτό.

Πρόσφατα η ερευνητική ομάδα Arts and Research on Transformation of Individuals and Society, των συναδέλφων τους από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Ινστιτούτο Ψυχογλωσσολογίας Max Planck, με επικεφαλής τους MacKenzie Trupp και Matthew Pelowski, είχε ως στόχο να διερευνήσει εάν η ψηφιακή ενασχόληση με την τέχνη θα μπορούσε να έχει θετικές και αγχολυτικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Άγχος: 4 φυσικές θεραπείες για να το αντιμετωπίσετε

Εικόνα
Αυτό είναι το κόλπο των 3′ που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος σου!

 

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως μια σύντομη επίσκεψη 3 μόνο λεπτών σε μια διαδικτυακή καλλιτεχνική ή πολιτιστική έκθεση μπορεί να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε κατά πολύ το άγχος και το στρες μας.

Άλλωστε η ενασχόληση με την τέχνη έχει δείξει εδώ και καιρό τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην ψυχική υγεία. Οι επισκέψεις σε χώρους τέχνης, πινακοθήκες και μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στη διαχείριση του άγχους, τη βελτίωση της διάθεσης και γενικότερα στην ευημερία ενός ατόμου.

Για να καταλήξουν όμως σε ασφαλή συμπεράσματα, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν εκθέσεις τέχνης προσβάσιμες μέσω smartphone, tablet και υπολογιστών. Μέτρησαν την ψυχολογική κατάσταση και την ευημερία των συμμετεχόντων τόσο πριν, όσο και μετά την ψηφιακή τους επίσκεψη, με στόχο να προσδιοριστεί αν και σε ποιο βαθμό η ενασχόληση με την τέχνη θα επηρέαζε τις ψυχικές διεργασίες των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η διαδικτυακή ενασχόληση με την τέχνη μπορεί να αποβεί εξαιρετικά σημαντική για την ψυχική υγεία, περιορίζοντας σημαντικά την κακή διάθεση, το άγχος και την αίσθηση της μοναξιάς.

Ρίξε μια ματιά: Μήπως είσαι αγχωμένη και ξεσπάς στο φαγητό; 5 δοκιμασμένα τρικ για να σταματήσεις

Αγαπημένο