ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ελεονώρα Μελέτη: Έχω βιώσει εργασιακό εκφοβισμό

Η συνέντευξη της παρουσιάστριας που θα συζητηθεί.
17.08.2021
2
'
Η Ελεονώρα Μελέτη για τον εργασιακό εκφοβισμό

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ, η γνωστή δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε ότι έχει βιώσει εργασιακό εκφοβισμό. Η ίδια αναφέρει ότι δεν μπορούσε να υφίσταται τη χυδαιότητα και τον εξευτελισμό.

Δες και αυτό: “Πες μου ότι σου κάνουν bullying…”

Η ίδια, μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο θέλησε να απαντήσει στα πολλά μηνύματα που δέχτηκε από τους followers της στο Instagram, όπου της ζητούν να αποκαλύψει ποιος και γιατί την εκφόβιζε.

Όσα έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στο Instagram:

«Στη συνέντευξη μου σήμερα στο ΟΚ! έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.
Έχω λάβει άπειρα μηνύματα και πολλοί από εσάς με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομά του. Και σας απαντώ.Γιατί δεν μπορώ.

Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, και υπό την άμεση απειλή της απόλυσής μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. (Είναι κάτι που συνηθίζεται στον χώρο μας και εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι’ αυτό).

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Μobbing: Mήπως είσαι θύμα και δεν το ξέρεις;

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί και με τη σειρά μου σας ενημερώνω πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη (κυριολεκτικά αλλά και κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστής) ακόμα κι αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι’ αυτό και δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε και ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Να μην τους φοβάστε. Να τους λυπάστε. Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση. Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing.

(Η φωτογραφία είναι καρέ από το σήμα αρχής της πολύ αγαπημένης μου εκπομπής «μεσάνυχτα». Και την επέλεξα γιατί έτυχε να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ποστ».

Αγαπημένο