ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οδηγός ευτυχίας: 4+1 τρόποι για να αλλάξεις ψυχολογία και να νιώσεις χαρά

Μικρά βήματα που φέρνουν... μεγάλες αλλαγές!
2
'
Οδηγός ευτυχίας: 4+1 τρόποι για να γίνεις ευτυχισμένος Ευτυχία

Η ευτυχία είναι κάτι τόσο μπερδεμένο για όλους μας. Τελικά, όσο περισσότερο προσπαθείς να τη βρεις, τόσο πιο περίπλοκη μπορεί να γίνει. Πίστευα ότι η ευτυχία θα με περίμενε μόλις πετύχω το «τέλειο» και, όπως ήταν αναμενόμενο, πάλι κάτι θα έλειπε.

Η ευτυχία έχει οριστεί ως αυτό το αίσθημα ικανοποίησης, το αίσθημα σύνδεσης, την επίτευξη πραγμάτων, το να περνάς χρόνο με την οικογένεια, να είσαι στη φύση ή όπως είπε κάποτε.. κάποιος: «Η ευτυχία συχνά δεν έρχεται με ένα χαμόγελο αλλά γνωρίζοντας ότι ζω στην αλήθεια".

Εικόνα
happy

 Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και να μιλάς στον εαυτό σου όπως θα κάνεις με έναν φίλο.

Εικόνα
happy33

Είναι δύσκολο να νιώθεις ευτυχισμένος όταν κάποιος είναι κακός μαζί σου όλη την ώρα, και τις περισσότερες φορές αυτός ο κάποιος είσαι εσύ!

Μετά από κάθε αρνητική σκέψη για τον εαυτό σου, όπως «δεν είμαι αρκετός», «δεν είμαι αρκετά όμορφος», «δεν είναι αρκετά επιτυχημένος», κάνε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Είναι αλήθεια αυτό;

2. Μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αλήθεια;

3. Πώς με κάνει αυτή η σκέψη να συμπεριφέρομαι, να σκέφτομαι ή να νιώθω;

4. Ποιος θα ήμουν χωρίς αυτή τη σκέψη;

Μην πιστεύεις ό,τι λέει το μυαλό σου. 

Εικόνα
happy5

Αυτό προκύπτει από την παραπάνω συμβουλή για να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου, αλλά θέλω να επαναλάβω αυτό το σημείο ξανά, καθώς είναι τόσο σημαντικό. Ο εγκέφαλός σου λέει ψέματα όλη την ώρα. Οι άνθρωποι έχουν 80% αρνητική προκατάληψη, επομένως είναι φυσιολογικό να υποθέσουμε το χειρότερο προτού μπορέσουμε να δούμε θετικά.

Κούνησε το σώμα σου

Εικόνα
happy5

Οι αρνητικές και ανήσυχες σκέψεις αφαιρούν τη χαρά τόσο γρήγορα και είναι πολύ εύκολο να χαθείς σε μια σειρά κακών σκέψεων. Την επόμενη φορά που το μυαλό σου θα αρχίσει να πατάει το play στην υπερφόρτωση αρνητικότητας, σταμάτα να ακούς την φρικτή φωνή μέσα σου, κινώντας το σώμα σου. Σε τέτοιες στιγμές μου αρέσει να βάζω μουσική και να κάνω ένα πεντάλεπτο χορευτικό πάρτι μόνη μου.

Βγες έξω και κάνε μια καθημερινή βόλτα.

Εικόνα
eleni

Απλό αλλά αποτελεσματικό! Το να βγαίνεις έξω στο φως της ημέρας είναι κρίσιμο για τα επίπεδα βιταμίνης D, τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την ενίσχυση της διάθεσης και του ανοσοποιητικού σου.

Το τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζεις.

Εικόνα
walk

Η ρουτίνα της ενυδάτωσης σου μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στο να νιώθεις πιο ευτυχισμένη και μπορεί να είναι μια πύλη για τη δημιουργία περισσότερης ωκυτοκίνης, μιας βασικής ορμόνης της ευτυχίας. Όταν αγγίζεις τον εαυτό σου, όπως κάνοντας μασάζ με μια μάσκα στο δέρμα σου, αυτό διεγείρει την παραγωγή ωκυτοκίνης.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Γιατί τα θετικά quotes δεν φέρνουν την ευτυχία; Τι λέει η ψυχολόγος;

Αγαπημένο