ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχεις όρεξη για σeξ σύμφωνα με έρευνα!

Μάθε που οφείλεται η έλλειψη ενδιαφέροντος για σeξ
09.06.2022
1
'
Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε όρεξη για σeξ couple

Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες σε μια σχέση είναι το σeξ. Για πολλούς από εμάς μια σeξουαλική συζήτηση είναι άλλο ένα ταμπού με αποτέλεσμα να μην εξωτερικεύουμε το πώς νιώθουμε αλλά και το τι θέλουμε.

Είτε είμαστε σε σχέση είτε όχι μπορεί να υπάρξει σeξουαλική επιθυμία με τον/την εκάστοτε σύντροφο. Κυρίως όμως στις σχέσεις όταν αναφερόμαστε σε μακροχρόνιους δεσμούς υπάρχουν διαφορετικές φάσεις ανα διαστήματα. Μερικές φορές η λίμπιντο είναι στα ύψη και άλλες δεν υπάρχει καν.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά από άτομα να αναφέρουν πως δεν έχουν πλέον όρεξη να κάνουν σeξ, με αποτέλεσμα να κινηθεί το ενδιαφέρον των Βρετανών ερευνητών και να μελετήσουν το ζήτημα.

Εικόνα
sex

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Συγκεκριμένα στη Βρετανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 11.508 άνδρες και γυναίκες 16-74 ετών οι ερευνητές βρήκαν πως το 15% των ανδρών και το 34,2% των γυναικών ανέφερε ότι είχε περιορισμένο ενδιαφέρον για το σeξ. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην BMJ Open.

Διάβασε ακόμη: Ανάποδος ανανάς: Το πονηρό μήνυμα πίσω από το τροπικό φρούτο - Τι πρέπει να ξέρετε αν το συναντήσετε

Οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να δείξουν χαμηλότερο σεξουαλικό ενδιαφέρον λόγω της ηλικίας, της στυτικής δυσλειτουργίας και γενικά σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας. Παράλληλα όμως η έρευνα βρήκε πως η έλλειψη επικοινωνίας για το σeξ ή άλλα προβλήματα στη σχέση θα μπορούσαν επίσης να είναι παράγοντες για την έλλειψη σeξουαλικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά των γυναικών όμως η σεξουαλική επιθυμία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Συχνά σχετίζεται με προβλήματα στη σχέση, με την κακή σωματική υγεία, την κατάθλιψη ή ακόμα και το αν έχουν μικρά παιδιά.

Μάλιστα η μελέτη έδειξε για τις γυναίκες που δεν έχουν τόσο έντονη τη σeξουαλική επιθυμία πως έχουν κατάλοιπα από προηγούμενες συμπεριφορές και εμπειρίες.

Για παράδειγμα οι γυναίκες που μεγάλωσαν με αρνητική οπτική για το σeξ ή βίωσαν μία επίπονη, ακόμα και τραυματική πρώτη σeξουαλική εμπειρία, όπως η σeξουαλική κακοποίηση ή πίεση για συναινετικό σeξ ήταν πιο πιθανό να έχουν μειωμένο σeξουαλικό ενδιαφέρον στη συνέχεια της ζωής τους.

Από την άλλη για τους άνδρες μία λιγότερο ιδανική πρώτη σeξουαλική εμπειρία δεν ήταν παράγοντας χαμηλής λίμπιντο.

Εικόνα
couple

 

Τέλος ένας κοινός παρονομαστής είναι η γήρανση, η οποία παίζει ρόλο για τη μείωση του σeξουαλικού ενδιαφέροντος.  Όσο μεγαλώνει το άτομο είτε γυναίκα είτε άνδρας, η επιθυμία και το ενδιαφέρον για σeξουαλική επαφή μειώνονται.  

Δες εδώ: 10 απαντήσεις για τον σεξουαλικό εθισμό που οπωσδήποτε πρέπει να μάθεις

Αγαπημένο