ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτή είναι η νέα θεωρία για καλύτερη ψυχολογία και σωστή διαχείριση χρόνου!

Για να μπορέσεις να απολαύσεις όσα κάνεις, πρέπει να μάθεις να... μην κάνεις τίποτα!
3
'

Μιλάμε συχνά για τη φροντίδα του εαυτού μας, όπως μία σπα περιποίηση στο σπίτι έως το να απολαμβάνεις ξέγνοιαστες στιγμές σα να είσαι παιδί.

Σήμερα, λοιπόν, θα προσθέσω μία ακόμη προσέγγιση για να ζήσεις την καλύτερη ζωή σου.

Θεωρία: Οι ημέρες χωρίς δέσμευση

Εικόνα
self

Η θεωρία για τις ημέρες χωρίς δέσμευση ξεκινάει ως εξής: Ξεκίνησα μια «ημέρα χωρίς δέσμευση» το Σαββατοκύριακο όπου είναι απλώς μια μέρα για τον εαυτό μου χωρίς σχέδια.

Αντί να πνίγομαι με το να λέω ναι στη συνάντηση με φίλους για brunch, δείπνο κ.λπ., κρατάω μια μέρα του Σαββατοκύριακου μόνο για τον εαυτό μου. Αφαιρώ με αυτό τον τρόπο την πίεση του να πρέπει να βρω μια δικαιολογία και την ενοχή να πω ότι δεν προλαβαίνω τα πάντα.

Ακούγεται λίγο εγωιστικό γιατί είναι, αφού βάζεις προτεραιότητα τις ανάγκες σου και παίρνεις τον χρόνο σου για την ζωή.

Εικόνα
relax

Δεν μου αρέσει πάντα να έχω ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο με απογευματινά και βραδινά σχέδια κάθε μέρα. Με αγχώνει, και όσο και αν μου αρέσει να κάνω παρέα με τους φίλους μου, τα Σαββατοκύριακα άρχισαν να χάνουν τη λάμψη της χαλάρωσης όταν το πρόγραμμά μου ήταν εντελώς γεμάτο.

Το τελετουργικό μου για την ημέρα χωρίς δέσμευση είναι ο τρόπος μου να αποδεχτώ το γεγονός ότι δεν θέλω να δεσμευτώ με τίποτα και με κανέναν.

Εικόνα
relax2

Αν αυτό σου ακούγεται πολύ οικείο, δοκίμασε τη θεωρία μου και θα μάθεις γρήγορα πόσο υπέροχο είναι να αφιερώνεις χρόνο σε κάτι μόνο όταν το επιθυμείς αληθινα.

Αγαπημένο