ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 τοξικά χαρακτηριστικά που είναι "λυτρωτικά" για μία σχέση!

Κάποια πράγματα τα έχουμε στο μυαλό μας ως τοξικά και αρνητικά. Ποια είναι, τελικά, η αλήθεια στις σχέσεις;
3
'

Ήθελα να γράψω για θέματα που είναι σημαντικά στις σχέσεις, αλλά είναι πιο δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις—πράγματα όπως ο ρόλος του τσακωμού, το να πληγώνεις ο ένας τα συναισθήματα του άλλου, να αντιμετωπίζεις τη δυσαρέσκεια ή να νιώθεις την περιστασιακή έλξη για άλλους ανθρώπους. Αυτά είναι φυσιολογικά, καθημερινά θέματα σχέσεων για τα οποία δεν συζητιούνται γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς για κουτάβια και ηλιοβασιλέματα.

Άφησε κάποιες συγκρούσεις να μείνουν άλυτες.
Τα επιτυχημένα ζευγάρια αποδέχονται και κατανοούν ότι κάποια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, ότι πάντα θα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν τους αρέσουν στον σύντροφό τους ή πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν - όλα αυτά είναι εντάξει. Δεν χρειάζεται να νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε κάποιον για να τον αγαπήσετε. Και δεν πρέπει να αφήσετε κάποιες διαφωνίες να εμποδίσουν την κατά τα άλλα μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση.

Μερικές φορές, η προσπάθεια επίλυσης μιας σύγκρουσης μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα διορθώνει. Μερικές μάχες απλά δεν αξίζει να τις πολεμήσεις. Και μερικές φορές, η πιο βέλτιστη στρατηγική σχέσης είναι αυτή του live and let live.

Να είστε πρόθυμοι να πληγώσετε ο ένας τα συναισθήματα του άλλου
Όταν η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι να νιώθουμε πάντα καλά ή να κάνουμε πάντα τον σύντροφό μας να νιώθει καλά, τότε τις περισσότερες φορές κανείς δεν καταλήγει να νιώθει καλά. Και οι σχέσεις μας καταρρέουν χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

Είναι σημαντικό να κάνεις κάτι πιο σημαντικό στη σχέση σας από το να κάνετε ο ένας τον άλλον να νιώθει καλά συνέχεια. Η καλή αίσθηση - τα ηλιοβασιλέματα και τα κουτάβια - συμβαίνουν όταν καταλαβαίνεις τα σημαντικά πράγματα: αξίες, ανάγκες και εμπιστοσύνη. Αν νιώθεις πνιγμένη και θέλεις περισσότερο χρόνο μόνη, πρέπει να είναι ο σύντροφός σου ικανός να το ακούσει χωρίς να σε κατηγορήσει  παρά τα δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει. Και φυσικά το αντίστοιχο και εσύ!

Να είσαι πρόθυμη να το τερματίσεις
Η αλήθεια είναι ότι τα πρότυπά μας για το τι θα έπρεπε να είναι μια «επιτυχημένη σχέση» είναι αρκετά χαλασμένα. Εάν μια σχέση τελειώσει και κάποιος δεν είναι νεκρός, τότε τη θεωρούμε αποτυχία, ανεξάρτητα από τις συναισθηματικές ή πρακτικές συνθήκες που υπάρχουν στη ζωή του ατόμου. Και αυτό είναι κάπως τρελό. Μερικές φορές το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει μια σχέση επιτυχημένη είναι να την τελειώσεις την απαραίτητη στιγμή, προτού γίνει πολύ επιζήμια. Και η προθυμία να το κάνουμε αυτό μας επιτρέπει να θέσουμε τα απαραίτητα όρια για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τον σύντροφό μας να αναπτυχθούν μαζί.

Μπορεί να είναι οι τελειότητες μας που ελκύουν ο ένας τον άλλον στην αρχή. Αλλά είναι οι ατέλειές μας που αποφασίζουν αν θα μείνουμε μαζί ή όχι. Μείνε πιστή, λοιπόν, στον εαυτό σου και μη φοβάσαι τα σκοτεινά σημεία της σχέσης.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Κεφάλαιο Σχέσεις: Να δεχτείς πίσω τον πρώην σου;

Αγαπημένο