ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έρευνα: Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις; Κάνεις κακό στον εαυτό σου

Τι αναφέρουν επίσημα στοιχεία.
3
'
anapofasistikotita

Το να είσαι αναποφάσιστος γενικά, είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που δυσκολεύει την ζωή σου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις ή τι να πεις αρκετές φορές, ακόμα και όταν ο λόγος γίνεται για απλά πράγματα. Όμως, σύμφωνα με έρευνα από τον Καναδά, το να είσαι αναποφάσιστος μπορεί να κάνει κακό ακόμα και στην υγεία σου.

Τι αναφέρει η έρευνα για την αναποφασιστικότητα

Στην καναδική μελέτη συμμετείχαν 980 άτομα, τα οποία χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το αν είχαν καρδιακές παθήσεις και υπέρταση ή όχι. Το Η πρώτη ομάδα συμφώνησε ότι τείνει να αναβάλει διάφορα πράγματα και γενικά να αφήνει τον χρόνο να περνάει, χωρίς να οδηγείται κάπου. Αν και αυτή η οπτική υποτίθεται ότι συμβάλλει στη μείωση του άγχους, διαπιστώθηκε ότι τελικά, ασκεί πίεση στην καρδιά.

Η έρευνα διεξήχθη από άτομα στο Πανεπιστήμιο του Bishop στο Κεμπέκ, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα βοηθήσουν στο να επέλθει μια αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των καρδιακών προβλημάτων. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που καθυστερούν πρέπει να μάθουν ότι  αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ζωή τους και να σταματήσουν να αποφεύγουν την επιλογή μεταξύ ενός πράγματος και ενός άλλου.

anapofasistikotita-stoixeia

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η ύπαρξη αυτών των καρδιακών προβλημάτων θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι καθυστερούν τις αποφάσεις, διότι σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τα όσα τους συμβαίνουν.

Αλλά η είδηση ​​ότι οι άνθρωποι αναβάλλουν αυτό που πρέπει να γίνει πιθανότατα δεν είναι κάτι νέο. Το 2012, το gaji.com διαπίστωσε ότι το 64% των υπαλλήλων αφιέρωσαν χρόνο στην περιήγηση στο διαδίκτυο όταν θα έπρεπε να εργάζονται, με το 21% να παραδέχεται ότι η κακή αυτή συνήθειά τους, καταλάμβανε πέντε ώρες του χρόνου εργασίας τους την εβδομάδα.

anapofasistikotita-erevna

Είναι εύκολο να αναβάλουμε κάτι που δεν το βρίσκουμε οι ίδιοι ενδιαφέρον, αλλά όλοι έχουμε νιώσει κατά καιρούς αυτή την αίσθηση της επικείμενης καταστροφής όταν συνειδητοποιείς ότι ίσως να έχεις καθυστερήσει πραγματικά να κάνεις αυτή την αναφορά για το αφεντικό σου, που σου ζητάει εδώ και καιρό. Εάν δεν μπορείτε πραγματικά να ξεκινήσετε τη δράση, δοκιμάστε ένα σύστημα επιβράβευσης - είτε πρόκειται για ένα νέο φόρεμα, για φαγητό είτε για διακοπές, και σίγουρα θα βρεις το... κουράγιο να κάνεις όσα άφηνες στην άκρη. Είναι εκπληκτικό τι μπορείς να κάνεις όταν κινητοποιηθείς, οπότε είναι κρίμα να αφήνεις την ευκαιρία να φεύγει!

Αγαπημένο