ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις υπολογίσει πόσα “μπράβο” αξίζεις ;

Σκέφτεσαι συχνά ότι θα μπορούσες να καταφέρεις περισσότερα και κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου; Μήπως εστιάζεις σε όσα δεν έχεις πετύχει ακόμα με αποτέλεσμα να βλέπεις το δέντρο αλλά χάνεις το δάσος; Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξεις την οπτική σου και να… δεις τα πράγματα θετικά!
4
'
θετική σκέψη

Πριν μερικές μέρες καθώς προετοίμαζα τι θέλω να συζητήσω με την Coach μου (μην απορείς...ναι, κι εμείς οι coaches έχουμε άλλους coaches και μέντορες που μας στηρίζουν ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και να φτάσουμε ακόμα “ψηλότερα”), έκανα έναν απολογισμό για το τι έχει συμβεί στη ζωή και στη καριέρα μου τον τελευταίο χρόνο. Έκατσα λοιπόν και κατέγραψα μικρές και μεγαλύτερες “νίκες” που πέτυχα μέσα σε αυτή τη χρονιά, τα αποτελέσματα που είχαν οι coaching πελάτες μου και το πόσο εκτιμούν τη συνεργασία μας, τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχτισα, τις προοπτικές που δημιούργησα, τα βιβλία που τελικά κατάφερα να διαβάσω, καθώς και άλλες ενέργειες που είχα σχεδιάσει και δεν πήγαν ακριβώς όπως θα ήθελα.

Με μεγάλη έκπληξη και μια γενναιόδωρη δόση ενθουσιασμού οφείλω να ομολογήσω, διαπίστωσα πόσα πολλά και όμορφα πράγματα έχουν συμβεί αυτούς τους τελευταίους μήνες. Όλα αυτά για τα οποία κόπιασα είδα να παίρνουν σάρκα και οστά και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, γέμισα μερικές σελίδες με τέτοιες καλές στιγμές. Η χαρά μου μετατράπηκε σε επιβράβευση, έγινε δύναμη και με γέμισε αισιοδοξία για τη συνέχεια. Τώρα ας γυρίσουμε πίσω σε εσένα.

Έχεις σκεφτεί πόσο σημαντικό είναι να συνειδητοποιείς τα καλά πράγματα που κάνεις καθημερινά;

Να λες “μπράβο” στον εαυτό σου; Είμαι σίγουρη πως έχεις -όπως κι όλοι μας ανεξαιρέτως- τόσες πολλές “νίκες” και θαύματα που πραγματοποιείς καθημερινά μέσα στους διάφορους ρόλους της ζωής σου. Θυμήσου ότι τίποτα από όσα κάνουμε σε καθημερινή βάση δεν είναι δεδομένο, γι’ αυτό και συχνά δεν αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές μας, δεν μας επιβραβεύουμε. Δεν μιλάμε όμορφα στον εαυτό μας, βάζουμε εμπόδια που υπάρχουν μόνο μέσα στο μαλό μας, δεν μας ενθαρρύνουμε. Πολλές φορές μάλιστα γινόμαστε ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μας, ενώ θα έπρεπε και αξίζει να είμαστε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας.

Εσύ γνωρίζεις όλα όσα έχεις καταφέρεις;

Μπορείς να τα αναγνωρίσεις ή περιμένεις από τους άλλους να αναγνωρίσουν τα δικά σου επιτεύγματα; Είσαι έτοιμος να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να πεις στον εαυτό σου τα μπράβο που σου αξίζουν;

Η άσκηση coaching που θα σε βοηθήσει να δεις τη ζωή σου θετικά

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε μαζί μια άσκηση coaching που θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις όλα τα καλά που έχεις πετύχει στη ζωή σου. Αρχικά, βρες τον κατάλληλο χρόνο και χώρο που θα σε εμπνεύσει για να απελευθερώσεις τις σκέψεις σου. Πάρε χαρτί και μολύβι γιατί τα γραπτά μένουν και μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τι νιώθουμε, που βρισκόμαστε και ενδεχομένως που θέλουμε να φτάσουμε. Διάλεξε όποιο χρονικό διάστημα προτιμάς και κατάγραψε όσα καλά πράγματα έχεις πετύχει σε αυτό το διάστημα, μικρά και μεγάλα, ακόμα κι αν δε σου φαίνονται αρχικά τόσο σπουδαία. Όλα όσα έκανες και ωφέλησαν εσένα, την οικογένειά σου, άλλους ανθρώπους, την κοινωνία. Βάλε στόχο να γράψεις τουλάχιστον είκοσι πράγματα και άφησε κενό χώρο καθώς είναι σίγουρο ότι θα σκεφτείς και θα πετύχεις πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

Είμαι βέβαιη ότι θα γράψεις μια μεγάλη λίστα. Κάνε ένα βήμα πίσω και παρατήρησε όλα όσα έχεις κατορθώσει. Πώς αισθάνεσαι τώρα που συνειδητοποιείς ότι κατάφερες όλα αυτά; Τι μπορείς να κάνεις για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου το πόσο άξιος είσαι; Εάν επιβραβεύεις τον εαυτό σου καθημερινά, θα δεις ότι έχεις τη δύναμη να κάνεις όλο και περισσότερα. Τέτοιου είδους “ασκήσεις” με τη σκέψη, τις συνάντησα για πρώτη φορά όταν ξεκίνησα να σπουδάζω νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό, γνωστό με τον όρο NLP κι έτσι έμαθα πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας με τρόπο που μας ωφελεί, που μας προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Οι αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι λοιπόν, στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και στην ιστορία που λες στον εαυτό σου, μπορούν να πυροδοτήσουν τις επιτυχίες και να δημιουργήσουν τα θαύματα που θέλεις να δεις στη ζωή σου. Ξεκίνα σήμερα!


 
Αγαπημένο