ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχασες το κατοικίδιό σου; Πώς να διαχειριστείς την απώλεια

Είναι σίγουρα από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ζωή σου.
3
'
apolia-skilou

Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί αλλά δυστυχώς και ο θάνατος, είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν παίρνεις κάποιο κατοικίδιο. Πώς όμως μπορείς να διαχειριστείς την απώλεια; Πώς να κατανοήσεις και να ξεπεράσεις ότι ο καλύτερος σου φίλος, έφυγε για πάντα; Υπάρχουν σίγουρα ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βρεις ξανά την ισορροπία σου.

Πένθησε όπως του πρέπει

Όσοι δεν έχουν κατοικίδιο, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι είναι τα «παιδιά» μας. Προσωπικά, είμαι μαμά ένος τετράποδου μπόμπιρα και νιώθω περήφανη για αυτό! Όμως, μιας και είναι πλέον 14 ετών, έχω αρχίσει και σκέφτομαι τι θα κάνω «μετά». Το πρώτο λοιπόν που θα σου πω ότι πρέπει να κάνεις είναι να πενθήσεις όπως του πρέπει και όπως εσύ θέλεις. Κανείς δεν πρέπει να σε κατηγορήσει αφού περνάς δύσκολες στιγμές.

apolia-skilou-diaxirisi

Δώρισε τα πράγματά του

Κάτι άλλο που θα πρέπει να σκεφτείς να κάνεις, είναι να δωρίσεις τα πράγματα του κατοικιδίου σου, αφού σου το θυμίζουν. Ό,τι και να έχεις, από ρούχα μέχρι τροφή, υπάρχουν πολλά καταφύγια που τα έχουν ανάγκη. Δώρισέ τα εκεί λοιπόν και κάνε το καλό.

apolia-skilou-ti-na-kaneis

Απασχόλησε το μυαλό σου

Το επόμενο που θα πρέπει να κάνεις για εμένα, είναι να απασχολήσεις το μυαλό σου ώστε να μην το σκέφτεσια τόσο πολύ. Βγες απο το σπίτι, πήγαινε βόλτες ή περιπάτους και ζήτησε την υποστήριξη τον γύρω σου. Ο χρόνος, είναι γιατρός.

apolia-skilou-tips

Να υιοθετήσεις άλλο ή όχι;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει ο ίδιος να θέσεις στον εαυτό σου. Πολλοί σκυλογονείς και γατογονείς, λένε πως δεν μπορούσαν να είναι άδειο το σπίτι τους, οπότε υιοθέτησαν κάποιο άλλο ζωάκι. Άλλοι λένε ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον κολλητό τους έτσι απλά και δεν υιοθετούν άλλο ζωάκι, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν. Προσωπικά, τείνω στο δεύτερο αλλά η τελική αποφαση είναι δική σου.

Να θυμάσαι ότι το κατοικίδιό σου, ήταν μέρος της ζωής σου και σίγουρα σε δίδαξε πολλά όπως είναι να αγαπάς κάποιον χωρίς όρια, να φροντίζεις κάποιον χωρίς αντάλλαγμα και να μοιράζεσαι ακόμα και το κρεβάτι σου (!) πολλές φορές χωρίς ερώτηση. Κράτα όσα περάσατε μαζί στην καρδιά σου και με τον καιρό, θα δεις πως θα νιώσεις καλύτερα. Άλλωστε όπως λέει και η ρήση: «Όσα αγαπήσαμε και δεν διώχνουμε από το μυαλό μας, είναι πάντα ζωντανά»...

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!