ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις; 4 βήματα για να τα καταφέρεις!

Δεν θα σου πάρουν περισσότερο από 5 λεπτά!
3
'
pos-na-xalaroseis

Το άγχος, είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας μας. Ωστόσο, όσο και αν θέλεις ορισμένες φορές να χαλαρώσεις οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας αλλά και οι ατελείωτες εκκρεμότητες που όλοι έχουμε, καθιστούν την διαχείριση του άγχους και την ξεκούραση ως εξίσωση για δυνατούς λύτες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις γρήγορα και αποτελεσματικά, και μάλιστα δεν θα σου πάρουν πάνω από 5 λεπτά.

Ιδού ποιοι είναι οι κυριότεροι από αυτούς:

Χαλάρωσε μέσω της αναπνοής

Οι ασκήσεις αναπνοής είναι μία από τις απλούστερες στρατηγικές χαλάρωσης και μπορούν να ηρεμήσουν αποτελεσματικά τον οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Κάθισε σε ένα ήσυχο μέρος, όπως στο κρεβάτι σου ή το γραφείο σου (στην δουλειά σου) και βάλε το χέρι σου στην στην κοιλιά σου. Πάρε μια βαθιά αναπνοή, μέτρα μέχρι το τρία και άφησε τον αέρα να βγει απαλά από τα πνευμόνια σου. Καθώς εκπνέεις, σκέψου ότι μαζί με τον αέρα, «βγαίνουν» από μέσα σου και οι αρνητικές σκέψεις. Μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία για περίπου 5 φορές ή εναλλακτικά μέχρι να νιώσεις ότι χαλαρώνεις.

Διώξε την ένταση από τους μυς σου

Όταν αισθανόμαστε πνευματικά κουρασμένοι ή αγχωμένοι, συχνά αισθανόμαστε και σωματικά κουρασμένοι. Η απελευθέρωση οποιασδήποτε σωματικής έντασης μπορεί να βοηθήσει στο να διώξεις το στρες από το πνεύμα και το σώμα σου. Τέντωσε τα άκρα σου και μην ξεχνάς να σηκώνεσαι από το γραφείο σου ανά μία ώρα. Προσπάθησε να διώξεις την ένταση από τους μυς στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια σου και δοκίμασε συνδυαστικά με το stretching σου να κάνεις τις ασκήσεις αναπνοής που αναφέραμε παραπάνω.

pos-na-xalaroseis-apo-to-agxos

Γράψε τις σκέψεις σου σε χαρτί

Ακόμα και όταν δεν μπορείς να εκφράσεις ανοιχτά τις σκέψεις σου ή την πηγή ανησυχίας σου, θα σε βοηθήσει πολύ το να γράφεις ελεύθερα σε χαρτί ό,τι σου έρχεται στο μυαλό σου. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και θα δεις τελικά πως όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις αγχωμένος, είναι πολύ πιο μικρά από όσο νομίζεις.

Άσε στην άκρη το κινητό και ταξίδεψε με την σκέψη σου

Οι συσκευές τεχνολογίας, πολλές φορές εντείνουν το άγχος και την ανησυχία μας. Άσε για λίγο το κινητό σου στην άκρη και άφησε τις σκέψεις σου ελεύθερες, ώστε να βρεις ποιο είναι το δικό σου μέσο για να χαλαρώσεις. Για παράδειγμα, άλλοι ηρεμούν όταν σκέφτονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα και άλλοι τον σκύλο τους! Εξερεύνησε τον ίδιο σου τον εαυτό και θα εκπλαγείς...

Αγαπημένο