ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δράση άνευ αντίδρασης; Μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά τα αρνητικά συναισθήματα

Γιατί καμιά φορά το να μην απαντήσεις είναι απάντηση.
3
'
διαχείριση θυμού shutterstock

Κάποτε σε μια διασταύρωση δύο οδηγοί είχαν διαφωνία για την προτεραιότητα της κίνησης.

Ο ένας λοιπόν μίλησε πολύ αυστηρά σχεδόν υβριστικά στον άλλο. Ο άλλος δεν απάντησε τίποτα παρά μόνο χαμογέλασ και έκανε ένα αστείο σχόλιο. Τελικά χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος οι δύο έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις με τα αυτοκίνητά τους.

Η παραπάνω ιστορία έρχεται να μας θυμίσει τη δυνατότητα που έχουμε να χειριστούμε μια κατάσταση ανάλογα με την αντίδραση που θα επιλέξουμε. Συμβαίνει συχνά και καθημερινά στην εργασία με ένα συνάδελφο, στη συζήτηση με ένα φίλο, στην επικοινωνία με το σύντροφό μας να υπάρχουν εντάσεις.

Διάβασε ακόμα πώς να μειώσεις του καβγάδες με τον σύντορφό σου. 

Σε αρκετές περιπτώσεις λοιπόν η δράση άνευ αντίδρασης φέρνει εκτόνωση. Αντίθετα η δράση με αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη! Κι αυτό δεν είναι κάτι που οδηγεί σε καλό αποτέλεσμα συνήθως. 

Επίσης ένα πλεονέκτημα του σωστού χειρισμού από μέρους μας είναι ότι βοηθάμε τον εαυτό μας να μην γεμίζει τοξικές, άσχημες σκέψεις και συναισθήματα πράγμα που θα μας χαλάσουν τη διάθεση και τη μέρα. Επίσης  βοηθάμε και τον συνάνθρωπο μας ίσως να πάρει ιδέες για να αντιμετωπίσει και αυτός ίδια φαινόμενα. Το να αλλάζουν οι άνθρωποι από άλλους ανθρώπους ίσως είναι από τα πιο όμορφα παραδείγματα που μπορεί να δει κάποιος.  

Μην βάζεις τον εαυτό σου στον αυτόματο πιλότο

Βασικός κανόνας για να πετύχουμε τον σωστό χειρισμό είναι να μην αφήνουμε τον εαυτό μας στον αυτόματο πιλότο και τη συναισθηματική επιρροή της στιγμής γιατί έτσι θα αντιδράσουμε όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μια ζωή. Το εύκολο είναι να φωνάξεις, να μιλήσεις υβριστικά ή υποτιμητικά, να χτυπήσεις πίσω σου πόρτες, να χάσεις την ψυχραιμία σου.

Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις;

-Να σκεφτείς τι θέλεις πραγματικά να πεις  

-Να σκεφτείς τι θέλεις να πετύχεις

-Να σκεφτείς τη θέση του ανθρώπου απέναντι σου μπαίνοντας στα παπούτσια του

Κάποιες φορές το δίκιο και τα μαθηματικά χάνονται για να κερδίσει κανείς την ειρήνη και την αγάπη. Αυτό είναι κάτι που καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου πάντα. 

Διάβασε ακόμα: Αυτοβελτίωση, ο πιο ωραίος περίπατος.

Αγαπημένο