ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αλλαγή δουλειάς: Γιατί δεν το κάνεις αφού το θες;

Πώς μπορείς να βρεις το θάρρος να περάσεις από τη σκέψη στην πράξη;
3
'
allagi-stin-douleia-tropoi

Είναι απαραίτητο για την αυτοεκτίμηση σου και για την ευημερία σου να βρεις μια εργασία που να σε ευχαριστεί, που να σε γεμίζει με ενέργεια και ενθουσιασμό όταν την ασκείς.  Είναι ανάγκη να μπορείς να βλέπεις τα αποτελέσματα της εργασίας σου και τη συνεισφορά σου. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο εξαιτίας του χρόνου που ξοδεύεις δουλεύοντας, αλλά και επειδή υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην αυτοεκτίμηση και στην ευεξία που νιώθεις στη δουλειά που κάνεις. Σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει την αυτοεκτίμηση σου. Έτσι βοηθάς, ασφαλώς, πολύ και τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους με τους οποίους ή για τους οποίους δουλεύεις. Σου δίνει επίσης ενέργεια και είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από το να κάνεις με μισή καρδία.

Ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος ότι κάνεις τη σωστή δουλειά ή θέλεις να την αλλάξεις, για το δικό σου καλό, όσο βρίσκεσαι ακόμα εκεί, πρέπει να την κάνεις με όλη σου την καρδία . Πολύ συχνά νιώθεις πιεσμένος κάνοντας μια δουλειά απλώς επειδή δεν μπορείς να την αλλάξεις.

Τι σε φρενάρει από το να κάνεις την αλλαγή στην δουλειά σου                 

Έχει σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό το οποίο σε κάνει να παραμένεις σε μια δουλειά ενώ στη πραγματικότητα θέλεις να την αλλάξεις;

Οικονομική ανασφάλεια

Πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν σε μία δουλειά που δεν τους ικανοποιεί μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους. Αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις αποτελούν εμπόδιο για την αλλαγή δουλειάς σε αρκετούς από τους εργαζόμενους. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια εποχή όπου η οικονομική αβεβαιότητα κρατάει καλά, επομένως είναι ακόμα πιο δύσκολα κάποιος εργαζόμενος να πάρει μια τέτοια απόφαση. Επίσης πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και δεν μπορούν να φανταστούν τους εαυτούς τους χωρίς δουλειά.

Έχεις επαναπαυθεί

Είσαι αρκετό καιρό σε μια δουλειά και έχεις  βολευτεί στο πλαίσιο της ή ακόμα και «βαλτώσει»; Κάθε μέρα σου είναι τόσο προβλέψιμη που η ρουτίνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής σου ζωής;  Όμως δεν κάνεις το βήμα να αλλάξεις δουλειά γιατί πολύ απλά έχεις βολευτεί σε μια κατάσταση. Βρίσκεσαι στη ζώνη βολής σου και δύσκολα βγαίνεις από αυτή. Όμως η πραγματοποίηση των ονείρων σου όλο και απομακρύνεται και έτσι θα αρχίσεις να γίνεσαι πιο δυσαρεστημένος με τη δουλειά σου και τη ζωή σου γενικότερα. Μη ξεχνάς ότι οι άνθρωποι προτιμούν τον γνώριμο όσο βαρετό και αν είναι, ενώ το άγνωστο όσο ευχάριστο και να είναι πάντα μας φοβίζει.

allagi-stin-douleia-tips

Νιώθεις ότι θα χάσεις την ταυτότητα σου

Όταν κάνεις μια δουλεία που σου ταιριάζει χρησιμοποιώντας τα μοναδικά ταλέντα και τις ικανότητες σου νιώθεις χαρά και αυτοπεποίθηση. Η εργασία μας δίνει (και αυτή) αίσθηση ταυτότητας. Υπάρχει η τάση  δυστυχώς να ορίζουμε τον εαυτό μας βάσει της δουλειά μας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επενδύσει πολλά χρόνια σε σπουδές προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή ταυτότητα και πολλές φορές κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να το αποποιηθούν. Το να ψάξεις μια άλλη καλύτερα δουλειά στα πεδία που γνωρίζεις είναι μια εναλλακτική. Όπως επίσης όμως υπάρχει και η περίπτωση της απόλυτης στροφής στην καριέρα σου. Είναι δεδομένα που σίγουρα χρειάζεται να σκεφτείς πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση.

Τα βήματα προετοιμασίας πριν ρισκάρεις την αλλαγή στο περιβάλλον της δουλειάς σου

Αν θες να βρεις μια δουλειά που να έχει νόημα για εσένα και σου αρέσει, πρέπει να πάρεις κάποιο ρίσκο.

Ωστόσο, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα προκειμένου να κάνεις πιο ασφαλείς επιλογές:

  • Ερεύνησε και αναλογίσου τι είδους δουλειά θα ήθελες να κάνεις.
  • Φτιάξε ένα πλάνο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου.
  • Δημιούργησε ένα υποστηριχτικό δίκτυο φίλων και συγγενών.
  • Πίστεψε στον εαυτό σου.
  • Αν χρειαστείς βοήθεια απευθύνσου σε ένα σύμβουλο επαγγελματικής ανάπτυξης
Αγαπημένο