ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη

Με την πανδημία να συνεχίζει να επηρεάζει δραματικά την ψυχολογία μας, οφείλουμε στον εαυτό μας να αδράξουμε την ευκαιρία και να στραφούμε προς την αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης που τόσο έχουμε ανάγκη.
19.04.2021
3
'
αυτογνωσία ερωτήσεις istock

Κάτι που συνήθως ξεχνάμε εύκολα είναι ότι όλες μας οι εμπειρίες ξετυλίγονται μέσα μας, στην παρούσα στιγμή-στο τώρα. Παγιδευόμαστε συχνά από σκέψεις και αγωνίες για το μέλλον και κολλάμε στο παρελθόν. Αναζητούμε απαντήσεις και ικανοποίηση από το περιβάλλον γύρω μας και ξεχνάμε να στραφούμε στον εαυτό μας. Υπάρχει όμως πράγματι τρόπος να ανακτήσουμε την εσωτερική μας γαλήνη;

Επειδή η περίοδος που ζούμε είναι πραγματικά πλημμυρισμένη από άγχος και ανασφάλεια, είναι πολύ εύκολο να παγιδευτούμε σε σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.

Εκτός από την γαλήνη που μπορείς να βρείς μέσω του διαλογισμού ή της γυμναστικής που πιθανότατα θα σε αποφορτίσει, η εκπαιδεύτρια Mindfulness Όλγα Παπατριανταφύλλου μας προτείνει να εξασφαλίσουμε μια φορά τη μέρα ή την εβδομάδα-τουλάχιστον- για να απαντήσουμε στο σημειωματάριό μας τις παρακάτω ερωτήσεις:

– Mε ποιον τρόπο σήμερα μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου; Παρατηρήστε σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις που αναδύονται.

– Mε ποιον τρόπο μπορέσατε να διατηρήσετε την ελπίδα σας κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου;

– Τι σας βοηθάει να μειώσετε το στρες;

– Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή/ περίοδο;

– Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο μέσα στην ημέρα;

Διάβασε τις υπόλοιπες ερωτήσεις στο elle.gr 

Αγαπημένο