ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

6 συνήθειες που αυξάνουν την παραγωγικότητά σου. Ξεκίνα από σήμερα!

H Αμερικανίδα life coach Susie Moore μας καθοδηγεί σε μια πιο παραγωγική αρχή της ημέρας.

07.04.2021
3
'
συνήθειες που αυξάνουν την παραγωγικότητα

Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει και η γνωστή life coach Susie Moore. Και μπορεί να μην είσαι ο πιο αισιόδοξος και θετικός άνθρωπος, όμως ίσως αυτά τα μικρά φαινομενικά ασήμαντα πράγματα ίσως σε βοηθήσουν. Γνωρίζεις όμως πως το να είσαι παραγωγικός δεν είναι απλά επιλογή.

Η παραγωγικότητά σου αυξάνεται όταν ξέρεις καλά τον εαυτό σου. Τι σε ενοχλεί, τι σε κρατάει πίσω, τι σε νευριάζει; Όλα αυτά τα μικρά πράγματα, εφόσον τα εξαλείψεις και προέχεις για να έχεις, τότε θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου παραγωγικά.  

Τι μας λέει όμως η συγγραφέας και αναγνωρισμένη Life-Coach Susie Moore για την πρωινή μας ρουτίνα; Πώς μπορουν 6 απλές συνήθειες να μας αυξήσουν αυτόματα την παραγωγικότητα;

Μιλώντας από τη δική της εμπειρία, η Moore αποκαλύπτει πως το πρώτο πράγμα που έκανε παλαιότερα με το που ξυπνούσε είναι να ψάχνει το κινητό της και να βλέπει  όλες τις ειδοποιήσεις από το προηγούμενο βράδυ. Και ακόμη το κάνει αλλά είναι σπάνιο. Συνειδητοποίησε πως τα 10 αυτά πρώτα λεπτά της ημέρας είναι τα πιο “κρίσιμα” που καθορίζουν τον τόνο και τη διάθεση για ολόκληρη τη μέρα. Τι θα γινόταν λοιπόν αν περνούσατε τα 10 αυτά λεπτά, διαφορετικά;

1. Οργάνωσε το outfit της ημέρας από πριν

H Moore μας λέει πως το να επιλέγεις τι θέλεις να φορέσεις από την προηγούμενη μέρα, δε θα σου γλυτώσει απλά χρόνο από την επόμενη μέρα, αλλά θα σου τονώσει τη διάθεση το να κάνεις συνδυασμούς και styling στον εαυτό σου, και να συνδυάσεις συνολικά το outfit, από το νέο σου πουκάμισο ως και τα σκουλαρίκια!

2. Ξύπνα κάθε μέρα με στόχο

Το να αφιερώνεις 5 λεπτά κάθε πρωί για να γράφεις τις σκέψεις σου σε ημερολόγιο είναι κάτι που βοήθησε τη Moore να βρει τον στόχο της ημέρας. Αντί να κοιτάζει την οθόνη του κινητού της αφιερώνει αυτό το χρόνο που είναι απαραίτητος για να γράψει 3 πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων. Μπορείς επίσης να γράψεις 3 πράγματα που θα έκαναν τη μέρα σου καλύτερη και είναι στο χέρι σου, όπως μια βόλτα με το σκύλο σου, ή η ολοκλήρωση κάποιου project στη δουλειά. Μπορείς ακόμη να σημειώσεις και 2 θετικές σκέψεις για τον εαυτό σου, να σου αναγνωρίσεις δηλαδή, τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου ή κάποια πράγματα που απλώς σε χαρακτηρίζουν.

3. Ευχαριστήσου περισσότερο τα μικρά πράγματα ρουτίνας

Παλαιότερα, εξηγεί η life coach Moore, έτρεχε καθημερινά για να φτάσει στη δουλειά της βιαστική παίρνοντας ένα καφέ και ό,τι είχε το κοντινότερο μαγαζί για πρωινό ενώ ήταν συνεχώς μέσα στο άγχος από την πίεση του χρόνου. Ξυπνώντας λίγο νωρίτερα μπόρεσε να ευχαριστηθεί ένα ολοκληρωμένο σπιτικό πρωινό, χωρίς στρές παίρνωντας το χρόνο να το ετοιμάσει και να φάει ήρεμα και όχι βιαστικά και “στο πόδι”. Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου συγκεντρωμένος και με μια αίσθηση ευχαρίστησης.

Διάβασε τις υπόλοιπες συμβουλές που θα κάνουν τη κάθε μέρα σου πιο παραγωγική στο elle.gr

Αγαπημένο