ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 φίλοι = οικογένεια

Η εξίσωση που υποστηρίζει ότι δεν πειράζει αν είσαι single, εφόσον έχεις πέντε φίλους στη ζωή σου.
3
'
friends shutterstock

Η αύξηση των singles είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και έρευνες δείχνουν ότι είναι αυτή η ομάδα που είναι πιο επιβαρυμένη ψυχολογικά λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης που έχει επιβάλει η πανδημία. Κι όμως, ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα που προέκυψε από την ερευνητική ομάδα του Prof Robin Dunbar, ειδικός στην Εξελικτική Ψυχολογία στο University of Oxford, έρχεται να αλλάξει τις μέχρι τώρα πεποίθησεις που θεωρούν ότι οι single απολαμβάνουν λιγότερο σχέσεις ανθρώπινης ζεστασιάς και υποστήριξης στη ζωή τους από ό,τι τα ζευγάρια και οι σύντροφοι σε γάμο. Διάβασε εδώ για το γονίδιο του γάμου. Κι όμως υπάρχει! 

Γιατί είναι σημαντικό, αν είσαι single, να έχεις φίλους

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν κάποιος έχει 5 καλούς φίλους είναι σαν να έχει οικογένεια. Είναι δηλαδή σαν να είναι παντρεμένος-η με παιδιά. Η επαφή με στενούς φίλους -κι όχι απλά οι κοινωνικές επαφές- εξασφαλίζει τόση συναισθηματική υποστήριξη και ευεξία παρόμοια με αυτή που βιώνουν εκείνοι που ζουν σε γάμο με σύντροφο και παιδιά. 

Χμμ, βάζω ένα ερωτηματικό σε αυτό το τελευταίο. Υπάρχουν παντρεμένοι με παιδιά που ζουν σε συνθήκες πλήρους αποξένωσης. Σίγουρα το έχεις ακούσει, παρατηρήσει ή ακόμα και βιώσει (για το τελευταίο εύχομαι όχι) αυτό. Το έλαβαν, άραγε, αυτό υπόψη οι επικεφαλής της έρευνας;

 

Διάβασε ακόμα: Οι άνθρωποι που κάνουν καλό στην υγεία σου σύμφωνα με την επιστήμη. 

Αγαπημένο