ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 εύκολοι και άμεσοι τρόποι να βελτιώσεις τη διάθεσή σου

Δοκίμασέ τους και δεν θα χάσεις!
3
'
woman happy istock

Τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, κάνουν την εμφάνιση τους ολοένα και περισσότερο. Με ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη καθημερινότητα, είναι λογικό να παρατηρούνται αυξομειώσεις. Το σημαντικό είναι, να νιώθεις ότι μπορείς να ξεφύγεις από αυτό με άμεσους και εύκολους τρόπους. Παρακάτω θα δεις πράγματα που μπορείς να εντάξεις στη καθημερινότητα σου και ενδεχομένως να κάνεις και προληπτικά, ώστε να αποφύγεις την πτώση στη διάθεσή σου.

Θέσε ρεαλιστική λίστα με τις προτεραιότητες σου

Το άγχος που σε καταβάλει ώστε να προλάβεις ό,τι έχεις να κάνεις, δε βοηθά στη διατήρηση της καλής διάθεσης. Στη προσπάθεια σου να τα προλάβεις όλα, εξαντλείς τον εαυτό σου και δε σε ευχαριστεί το τελικό αποτέλεσμα. Για αυτό, είναι σημαντικό να θέσεις ρεαλιστική λίστα με τις προτεραιότητες σου και να επιτρέπεις στον εαυτό σου το περιθώριο της μη τήρησης της. Σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν πάνε όπως προγραμματίζονται. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς να προλάβεις όσα περισσότερα μπορείς και παράλληλα, διατηρείς τη θετικότητα στη διάθεσή σου.

Κάνε λίγη γυμναστική

Τι καλύτερο από το να γεμίσεις ενδορφίνες και να προσφέρεις τον εαυτό σου έτσι τη καλύτερη διάθεση; Το σώμα συνδέεται άμεσα με τη διάθεση μας. Η αδράνεια του ή ακόμα και η υπερκόπωση του, συντελούν στη πτώση της διάθεσης. Η ένταξη της γυμναστικής στο πρόγραμμα σου θα σε βοηθήσει στο να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Σίγουρα όταν υπάρχει πτώση στη διάθεση, η πρώτη σκέψη δεν είναι να κάνεις γυμναστική. Για αυτό, θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις μια σταθερή ώρα που γυμνάζεσαι ώστε να ξέρει το σώμα σου οτι θα κάνει κάτι που θα απολαύσει. Έτσι, προλαβαίνεις και τις αυξομειώσεις.  

Καθάρισε τον χώρο σου

Όπως και με την ατελείωτη to-do list, έτσι και με το προσωπικό χώρο, χρειάζεσαι προτεραιότητες. Ένας μη οργανωμένος χώρος, θα σε αγχώσει και θα σε αποτρέψει απο τα να πετύχεις τα όσα θέλεις. Βλέποντας την αποδιοργάνωση γύρω σου, είναι εύκολο να απογοητευτείς και να μη θελήσεις να τα φτιάξεις. Ένας τακτοποιημένος χώρος όμως, θα σε ηρεμήσει κατευθείαν και θα σε ενθαρρύνει στο να συνεχίσεις τη μέρα σου με θετική διάθεση και αύρα.

Βοήθησε τον εαυτό σου να γελάσει

Αν και φαντάζει αστεία η εικόνα να κάνεις τον εαυτό σου να γελά, η αλήθεια είναι πως επιδρά θετικά στη διάθεση το γέλιο. Επίλεξε να κάνεις πράγματα που ξέρεις ότι θα σε ευχαριστήσουν και θα έχουν ως αποτέλεσμα να χαμογελάσεις. Συνομίλησε με ανθρώπους που εκτιμάς το χιούμορ τους, δες μια αστεία σειρά ή άκουσε μια χαρούμενη εκπομπή στο ραδιόφωνο. Μη περιμένεις να νιώσεις down για να επιδιώξεις το χαμόγελό σου. Ξεκίνα τη μέρα σου με κάτι θετικό και χαρούμενο. Η διάθεση αυτή θα σε συνοδεύσει για το υπόλοιπο της μέρας.

Ενυδατώσου

Η αφυδάτωση οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στη κακή διάθεση και πολλές φορές στα νεύρα. Το σώμα αντιδρά γιατί του λείπει κάτι απαραίτητο όπως είναι το νερό. Η καλή ενυδάτωση βοηθάει στη καλύτερη λειτουργία του σώματος και του μυαλού. Νιώθεις τη διαφορά στο σώμα σου όταν είναι ενυδατωμένο και αυτό έχει ως συνέπεια τη σταθεροποίηση της διάθεσης σου. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα ποτήρι δροσερό νερό και συνέχισε να ενυδατώνεσαι μέσα στη μέρα.

Αγαπημένο